Swix glidvalla

Swix glidvallor utgörs av ett brett spektra som ska klara alla snöförhållanden. De finns i lite olika serier och det kan vara bra att känna till dessa innan du handlar. Vallorna finns att köpa som pulver, paraffin och spray.

Swix CERA F

En serie med fluorvallor som har hög renhetsgrad. Används för att ge skidorna en hög acceleration och hastighet på glidet. Cera F finns både som pulver, flytande och i klossform. Beteckningar som HF och LF används för att indikera mängden fluor där H=high och L=low.

HFX och LFX paraffiner

Paraffinvallorna i fluorserierna HFX och LFX är frekvent använda av både motionsåkare och elit. Med 6 paraffiner i varje serie kan man valla för de flesta skidfören. När det är hög luftfuktighet får man toppglid med HFX, som har högre halt av fluor än LFX.

Swix CH glidvallor

Vallorna som börjar med CH ingår i en serie med hydrocarbon glidvallor från Swix. De är bra som träningsvallor men funkar också som tävlingsvalla enskilt eller som underlag till Cera F pulver.

Populärt inom Swix glidvalla

 • TS7 Liquid Violet -2°c/-7°c

  TS7 Liquid Violet -2°c/-7°c
  TS7 Liquid Violet -2°c/-7°c från Swix är ett fluorfritt flytande spray-on racingvax som kan användas på egen hand eller som bas för topplack. Fungerar som bäst under typiska vinterförhållanden under fryspunkten. Ett vax som kan hantera olika snöförhållanden och är inte fuktkänsligt. Ett säkert val som sällan underpresterar inom sitt kärnområde.
 • Swix Marathon Black Fluor Free, 40g

  Swix Marathon Black Fluor Free, 40g
  Swix Marathon Black Fluor Free, 40g är ett fluorfritt hårt och extra slitstark glidvax för långdistans som är extremt smutsavvisande. Detta vax är utvecklat speciellt för våt, smutsig och förorenad snö då tillsatsen minskar friktionen mot smutspartiklar. Vaxet är utmärkt under varmare förhållanden, men ofta även konkurrenskraftigt i kallare väder. Järnets hastighet bör vara ungefär 8-10 sek, på en skida. Vaxet kan värmas upp igen efter det kylts ned till rumstemperatur (10 min) för bättre hållbarhet. Skrapa efter ca. en minut. Det är viktigt att använda ett bra järn för att få en effektiv smältning av vaxet. Maratonvax kan användas som ett tävlingvax så som den är eller som bas för pulver och andra top coats.  - Rekommenderad järntemperatur: 155°C  - (311°F)  -
 • TS6 Liquid Blue -4°c/-12°c

  TS6 Liquid Blue -4°c/-12°c
  Volym: 80 ml
 • TS10 Liquid Yellow +2°c/+10°c

  TS10 Liquid Yellow +2°c/+10°c
  Volym: 80 ml

Fler tips på Swix glidvalla

 • Swix Pro Performance Speed 60g

  Swix Pro Performance Speed 60g
  Swix Pro Performance Speed 60g är en ekonomisk fluorfri valla med mycket bra glidegenskaper, för träning och tävling. Vallajärnets hastighet bör vara ca. 8-10 sek på skate- och alpina skidor. Vaxet kan värmas upp igen efter det kylts ned till rumstemperatur (10 min) för bättre hållbarhet. Det är viktigt att ha ett bra vallajärn för att få en effektiv smältning av vaxet. Vikt: 60 gram.  -  - PS5 - Turkos Det hårdaste vaxet i serien som är utmärkt under kalla förhållanden på grund av dess torra friktionsegenskaper. Lätt att applicera, skrapa efter ca. 1 min. Temperatur: -10°C / -18°C Rekommenderad järn-temperatur: 150°C  - Snöförhållanden: Ny, gammal eller konstgjord snö Användning: Tävlingsvax, Bas för pulver och andra topvallor Ersätter CH5X  - PS6 - Blå Vax med bra hållbarhet och prestanda som kan användas som enbart ett tävlingsvax eller som bas för pulver och andra toppvallor.  - Temperatur: -6°C / -12°C Rekommenderad järn-temperatur: 145°C Snöförhållanden: Naturlig och konstgjord snö Användning: Tävlingsvax, Underlag för pulver, Förberedningsvax för kalla skidor Ersätter CH6X PS7 - Violet Mångsidigt vax som är bekvämt att arbeta med och lätt att få ett bra slutresultat. Utmärkt under typiska vinterförhållanden. Temperatur: -2°C / -8°C Rekommenderad järn-temperatur: 140°C  - Snöförhållanden: Normala vinterförhållanden under fryspunkten Användning: Tävlingsvax, Träningsvax, Allround-bas prep-vax Ersätter CH7X  - PS8 - Röd Ett bra baspreparatvax, för varma skidor, som är lätt att smälta och mycket bekväm att arbeta med. Temperatur: -4°C / +4°C Rekommenderad järn-temperatur: 130°C Snöförhållanden: Täcker fryspunktens båda sidor Användning: Tävlingsvax, Träningsvax, Basvax Ersätter CH8X  -   - PS10 - Gul Ett mångsidigt vax för varma skidor, som är lätt att smälta och mycket bekväm att arbeta med. Temperatur: 0°C / +10°C Rekommenderad järn-temperatur: 120°C  - Snöförhållanden: Varma förhållanden Användning: Tävlingsvax, Träningsvax, Basvax Ersätter CH10X  -   -   -   -   - PSPolar Ett bra vax med hög hållbarhet vid aggressiv snö och utmärkta torrfriktionsegenskaper. Skrapa efter ca. 1 min. När temperaturen är närmare -14°C än -32°C,  - och vid hög luftfuktighet kommer ett pulver eller annan toppvalla-produkt att öka prestandan. Temperatur: -14°C / -32°C Rekommenderad järn-temperatur: 155°C Snöförhållanden: Konstgjord snö (extremt kalla förhållanden) Användning: Tävlingsvax när luftfuktigheten är låg Ersätter CHX4  -   -  -
 • Varmvalla Ps7 Lila -2°C/-8°C - 180 g

  Varmvalla Ps7 Lila -2°C/-8°C - 180 g
  SWIX har tagit fram denna valla PS7 180 g för underhåll av skidan och förbättrat glid Lämplig vid snötemperaturer mellan -2°C och -8°C
 • HS5 Turquoise, -10°C/-18°C, 180g

  HS5 Turquoise, -10°C/-18°C, 180g
  *Fantastisk i kalla fören *För träning och tävling *Förbättrar glidet *Fluorfri och 100 % biologiskt nedbrytbar *Noggrant testade i olika förenSå appliceras HS5: Påstrykningen med vallajärn på en skate- eller alpinskida ska ta cirka 8–10 s. Vallan kan värmas upp igen efter kylning till rumstemperatur (10 min). för bättre slitstyrka. Sickla med en plexisickel efter ungefär en minut. Det är viktigt att ha ett bra vallajärn för att vallan ska smältas effektivt. HS5 kan användas som tävlingsvalla i sig själv eller som grundvalla för andra tävlingsprodukter. Rekommenderad temperatur på vallajärnet: 160 °C.
 • Varmvalla Hs7 Lila -2°C/-8°C - 60 g

  Varmvalla Hs7 Lila -2°C/-8°C - 60 g
  SWIX har tagit fram denna valla HS7 60 g för underhåll av skidan och förbättrat glid Lämplig vid snötemperaturer mellan -2°C och -8°C
 • Varmvalla Ps10 Gul 0°C/+10°C - 60 g

  Varmvalla Ps10 Gul 0°C/+10°C - 60 g
  SWIX har tagit fram denna valla PS10 60 g för underhåll av skidan och förbättrat glid Lämplig vid snötemperaturer mellan 0°C och +10°C
 • Swix Pro Top Speed Liquid Fluor Free

  Swix Pro Top Speed Liquid Fluor Free
 • VP70 Pro Yellow 0°C/3°C

  VP70 Pro Yellow 0°C/3°C
  Vikt: 45 gram
 • Swix TS Turbo 20g Tst5

  Swix TS Turbo 20g Tst5
  Swix släpper i a°r ett helt nytt fluorfritt glidsortiment, Pro by Swix. I ma°nga a°r har Swix testat fluorfria produkter med miljo¨va¨nliga ra°varor och det har resulterat sortimentet ni finner under. PS, bygger pa° Swix tidigare CH sortiment . HS och TS a¨r ny utvecklade fluorfria vallor med olika sammansa¨ttningar av fluorfria additiv. Fluorfri ta¨vlingsparaffin som fungerar va¨l i blo¨t och smutsig sno¨ men som a¨ven ger dig ett bra resultat na¨r det a¨r kall och ka¨rv sno¨.
 • Skin Cleaner

  Skin Cleaner
  Skin Cleaner från Swix är valla som passar till längdskidåkning.
 • HS7 Violet, -2°C/-8°C, 180g

  HS7 Violet, -2°C/-8°C, 180g
  *Fantastisk universalglidvalla *För träning och tävling *Förbättrar glidet *Fluorfri och 100 % biologiskt nedbrytbar *Noggrant testade i olika förenSå applicerar du HS7: Påstrykningen med vallajärn på en skate- eller alpinskida ska ta cirka 8–10 s. Vallan kan värmas upp igen efter kylning till rumstemperatur (10 min). för bättre slitstyrka. Det är viktigt att ha ett bra vallajärn för att vallan ska smältas effektivt. HS7 kan användas som tävlingsvalla i sig själv eller som grundvalla för andra tävlingsprodukter. Rekommenderad temperatur på vallajärnet: 150 °C.
 • PS5 Turquoise, -10°C/-18°C, 180g

  PS5 Turquoise, -10°C/-18°C, 180g
  *Lätt att arbeta med *Förbättrar glidet *För träning och tävling *Fluorfri och 100 % biologiskt nedbrytbar *Noggrant testade i olika förenSå applicerar du PS5:Påstrykningen med vallajärn på en skate- eller alpinskida ska ta cirka 8–10 s. Vallan kan värmas upp igen efter kylning till rumstemperatur (10 min). för bättre slitstyrka. Sickla efter cirka en minut. Det är viktigt att ha ett bra vallajärn för att vallan ska smältas effektivt. Rekommenderad temperatur på vallajärnet: 150 °C.
 • Swix Skinwax

  Swix Skinwax
  Swix Skinwax Perfekt att glidvalla skintec då det är nysnö eller finkornig då snön är aggresiv och bromsar glidet för mycket! Liquid perfekt för skintec eller toppturer när snön vill isa eller är nysnö. Easy rub-on application. 150ml Tillvägagångssätt Skaka ordentligt innan applicering. Knugga in vallan kudden på flaskan. Se till att hela skintec är täckt. Låt torka några minuter.
 • PS6 Blue -6°C/-12°C 180g

  PS6 Blue -6°C/-12°C 180g
  PS6 Blue -6°C/-12°C 180g har god slitstyrka och ger bra glid på både natur- och konstsnö. Påstrykningen med vallajärn ska ta cirka 8–10 sekunder och vallan kan värmas upp igen efter kylning till rumstemperatur för bättre slitstyrka. Det är viktigt att ha ett bra vallajärn för att vallan ska smältas effektivt. Rekommenderad temperatur på vallajärnet är 145°C.
 • Swix Pro High Speed 900G

  Swix Pro High Speed 900G
  Swix Pro High Speed 900G är ett paket med fantastisk fluorfri  -valla med mycket bra glidegenskaper, för träning och tävling. Vallajärnets hastighet bör vara ca. 8-10 sek på skate- och alpina skidor. Vaxet kan värmas upp igen efter det kylts ned till rumstemperatur (10 min) för bättre hållbarhet. Det är viktigt att ha ett bra vallajärn för att få en effektiv smältning av vaxet. Swix Pro High Speed 900G innehåller 5 stycken vallor och väger totalt 900 g, (180 g / styck).  - HS5 - Turkos Det hårdaste vaxet i HS-serien som är utmärkt under kalla förhållanden på grund av dess torra friktionsegenskaper. Lätt att applicera, skrapa efter ca. 1 min. Temperatur: -10°C / -18°C Rekommenderad järn-temperatur: 150°C  - Snöförhållanden: Ny, gammal eller konstgjord snö Användning: Tävlingsvax, Bas för pulver och andra toppvalla Ersätter LF5X HS6 - Blå Vax med bra hållbarhet och prestanda som kan användas som enbart ett tävlingsvax eller som bas för pulver och andra toppvalla.  - Temperatur: -6°C / - 12°C Rekommenderad järn-temperatur: 145° C Snöförhållanden: Naturlig och konstgjord snö Användning: Tävlingsvax, underlag för pulver och förberedningsvax för kalla skidor Ersätter LF6X HS7 - Violet Bekvämt att arbeta med och lätt att få ett bra slutresultat. Utmärkt under typiska vinterförhållanden. Temperatur: -2°C / -8°C Rekommenderad järn-temperatur: 140° C Snöförhållanden: Normala vinterförhållanden under fryspunkten Användning: Tävlingsvax vid låg luftfuktighet, Träningsvax, Bas för pulver och andra toppvalla Ersätter LF7X HS8 - Röd Ett populärt vax i nordiska discipliner, som är lätt att smälta och mycket bekväm att arbeta med. För racing rekommenderar vi att du använder en toppvalla  -som det sista lagret. Temperatur: -4°C / +4°C Rekommenderad järn-temperatur: 130° C  - Snöförhållanden: Ett mångsidigt vax under förhållanden runt noll Användning: Träningsvax, Basförberedelse, Tävlingsvax Ersätter LF8X HS10 - Gul Ett populärt vax i nordiska discipliner med bra vattenavvisande egenskaper. För racing rekommenderar vi att du använder en toppvalla som det sista lagret. Temperatur: 0°C / +10°C Rekommenderad järn-temperatur: 120° C Snöförhållanden: Varma förhållanden, vanligtvis under vårskidåkning Användning: Träningsvax, Basvax Ersätter LF10X
 • Swix Pro High Speed 60G

  Swix Pro High Speed 60G
  Swix Pro High Speed 60G är en fantastisk fluorfri valla med mycket bra glidegenskaper, för träning och tävling. Vallajärnets hastighet bör vara ca. 8-10 sek på skate- och alpina skidor. Vaxet kan värmas upp igen efter det kylts ned till rumstemperatur (10 min) för bättre hållbarhet. Det är viktigt att ha ett bra vallajärn för att få en effektiv smältning av vaxet. Vikt: 60 gram. HS5 - Turkos Det hårdaste vaxet i HS-serien som är utmärkt under kalla förhållanden på grund av dess torra friktionsegenskaper. Lätt att applicera, skrapa efter ca. 1 min. Temperatur: -10°C / -18°C Rekommenderad järn-temperatur: 150°C  - Snöförhållanden: Ny, gammal eller konstgjord snö Användning: Tävlingsvax, Bas för pulver och andra toppvallor Ersätter LF5X HS6 - Blå Vax med bra hållbarhet och prestanda som kan användas som enbart ett tävlingsvax eller som bas för pulver och andra toppvallor.  - Temperatur: -6°C / - 12°C Rekommenderad järn-temperatur: 145° C Snöförhållanden: Naturlig och konstgjord snö Användning: Tävlingsvax, underlag för pulver och förberedningsvax för kalla skidor Ersätter LF6X HS7 - Violet Bekvämt att arbeta med och lätt att få ett bra slutresultat. Utmärkt under typiska vinterförhållanden. Temperatur: -2°C / -8°C Rekommenderad järn-temperatur: 140° C Snöförhållanden: Normala vinterförhållanden under fryspunkten Användning: Tävlingsvax vid låg luftfuktighet, Träningsvax, Bas för pulver och andra toppvallor Ersätter LF7X HS8 - Röd Ett populärt vax i nordiska discipliner, som är lätt att smälta och mycket bekväm att arbeta med. För racing rekommenderar vi att du använder en toppvalla som det sista lagret. Temperatur: -4°C / +4°C Rekommenderad järn-temperatur: 130° C  - Snöförhållanden: Ett mångsidigt vax under förhållanden runt noll Användning: Träningsvax, Basförberedelse, Tävlingsvax Ersätter LF8X HS10 - Gul Ett populärt vax i nordiska discipliner med bra vattenavvisande egenskaper. För racing rekommenderar vi att du använder en toppvalla som det sista lagret. Temperatur: 0°C / +10°C Rekommenderad järn-temperatur: 120° C Snöförhållanden: Varma förhållanden, vanligtvis under vårskidåkning Användning: Träningsvax, Basvax Ersätter LF10X  -
 • Swix TS Turbo 20g Tst6

  Swix TS Turbo 20g Tst6
  Swix släpper i a°r ett helt nytt fluorfritt glidsortiment, Pro by Swix. I ma°nga a°r har Swix testat fluorfria produkter med miljo¨va¨nliga ra°varor och det har resulterat sortimentet ni finner under. PS, bygger pa° Swix tidigare CH sortiment . HS och TS a¨r ny utvecklade fluorfria vallor med olika sammansa¨ttningar av fluorfria additiv. Fluorfri ta¨vlingsparaffin som fungerar va¨l i blo¨t och smutsig sno¨ men som a¨ven ger dig ett bra resultat na¨r det a¨r kall och ka¨rv sno¨.
 • HS7 Violet -2°c/-8°c

  HS7 Violet -2°c/-8°c
  Rekommenderad järntemp: 140 ° C (284 ° F). . Vikt: 60 gram
 • Swix Pro Top Speed Powder 40g

  Swix Pro Top Speed Powder 40g
  Swix Pro Top Speed Powder 40g är den hårdaste pulvervallan i Swixs TSP-serie, och är ett utmärkt val i kalla förhållanden, både för alpina skidor och längdskidor. De fluorfria TSP-vallorna är utmärkta pulvervallor för tävlingsbruk, både på egen hand eller som grundvalla, och fungerar bra i både ny, gammal och konstgjord snö. TSP5 Turkos -10°C/-18°C TSP6 Blå -6°C/-12°C TSP7 Violett -2°C/-8°C TSP8 Röd -4°C/+4°C TSP10 Gul 0°C/+10°C
 • HS5 Turquoise -10°c/-18°c

  HS5 Turquoise -10°c/-18°c
  Rekommenderad järntemp: 150 ° C (311 ° F). Vikt: 60 gram
 • Swix Marathon White Fluor Free ,40g

  Swix Marathon White Fluor Free ,40g
  Swix Marathon Pure 40 g är en extremt hållbar, fluorfri glidvalla för långlopp i ny och finkornig snö. Vallan har bra vattenavvisande egenskaper och är utmärkt i varmare förhållanden, men är även konkurrenskraftig i kallare väder. Kan användas på egen hand eller som en grundvalla för puder och andra ytlager.   - Vallajärnet bör värmas till 155°C, hastigheten på en skateskida bör vara ungefär 8-10 sekunder. Vallan kan värmas upp igen efter nedkylning till rumstemperatur (10 minuter) för bättre hållbarhet. Sicklas efter cirka en minut. Det är viktigt att ha ett bra vallajärn för att vallan ska smälta så effektivt som möjligt.  -
 • Swix Pro Performance Speed 900g

  Swix Pro Performance Speed 900g
  Swix Pro Performance Speed 900g är ett ekonomiskt paket bestående av fluorfri valla med mycket bra glidegenskaper, för träning och tävling. Vallajärnets hastighet bör vara ca. 8-10 sek på skate- och alpina skidor. Vaxet kan värmas upp igen efter det kylts ned till rumstemperatur (10 min) för bättre hållbarhet. Det är viktigt att ha ett bra vallajärn för att få en effektiv smältning av vaxet. Swix Pro Performance Speed 900g innehåller 5 stycken vallor och väger totalt 900 g, (180 g / styck).  - PS6 - Blå Vax med bra hållbarhet och prestanda som kan användas som enbart ett tävlingsvax eller som bas för pulver och andra toppvallor.  - Temperatur: -6°C / -12°C Rekommenderad järn-temperatur: 145°C Snöförhållanden: Naturlig och konstgjord snö Användning: Tävlingsvax, Underlag för pulver, Förberedningsvax för kalla skidor Ersätter CH6X PS7 - Violet Mångsidigt vax som är bekvämt att arbeta med och lätt att få ett bra slutresultat. Utmärkt under typiska vinterförhållanden. Temperatur:  --2°C / -8°C Rekommenderad järn-temperatur: 140°C  - Snöförhållanden: Normala vinterförhållanden under fryspunkten Användning: Tävlingsvax, Träningsvax, Allround-bas prep-vax Ersätter CH7X  - PS8 - Röd Ett bra baspreparatvax, för varma skidor, som är lätt att smälta och mycket bekväm att arbeta med. Temperatur: -4°C / +4°C Rekommenderad järn-temperatur: 130°C Snöförhållanden: Täcker fryspunktens båda sidor Användning: Tävlingsvax, Träningsvax, Basvax Ersätter CH8X  -   - PS10 - Gul Ett mångsidigt vax för varma skidor, som är lätt att smälta och mycket bekväm att arbeta med. Temperatur: 0°C / +10°C Rekommenderad järn-temperatur: 120°C  - Snöförhållanden: Varma förhållanden Användning: Tävlingsvax, Träningsvax, Basvax Ersätter CH10X  -
 • HS10 Liq. Yellow, +2°C/+10°C, 125ml

  HS10 Liq. Yellow, +2°C/+10°C, 125ml
  *Fluorfri och 100 % biologiskt nedbrytbar *Används separat eller son grund för andra glidprodukter *Perfekt på våren *Spreja på skidan, vänta i 15 minuter och putsa sedan med en T21-naturkork med filt
 • TS10 Black 0°c/+10°c

  TS10 Black 0°c/+10°c
  Rekommenderad järntemp: 145 ° C (293 ° F). .
 • Swix Marathon Powder Fluor Free, 40 Gr

  Swix Marathon Powder Fluor Free, 40 Gr
  Swix Marathon Pow. Fluor Free, 40 Gr är en slitstark, fluorfri glidvalla för längre distanser, som är perfekt för ren, ny snö. Pulvervallan är framtagen för enklare applicering, och både smälter lättare och är lättare att sickla av än Marathon-seriens hårda DHFF-valla, utan att vallans slitstyrka påverkas. Kornstorleken är optimerad för de bästa appliceringsresultaten, och ger den bästa prestandan.  - Användning : Fördela ett jämnt lager pudervalla på belaget, och gå över med vallajärn (160°C, 5-7 sek över hela skidan) två gånger för att säkerställa att vallan har smält helt. När vallan svalnat sicklar du av skidan med plexisickel. Därefter borstar du skidan med stål- eller kopparborste, följt av polering med blå nylon. Volym : 40 g
 • Swix N19 Glide Wax For Skin Skis

  Swix N19 Glide Wax For Skin Skis
  Swix N19 Glide Wax For Skin Skis Flytande glidvalla för skin med svampapplikator lätt fördelning. Levereras också med filtbotten för polering och extra hållbarhet Ska endast användas på glidzonen Passara alla väderförhållanden 100ml
 • Glidvalla Ps8 Röd -4°C/+4°C - 60 g

  Glidvalla Ps8 Röd -4°C/+4°C - 60 g
  SWIX har tagit fram denna valla PS8 60 g för underhåll av skidan och förbättrat glid Lämplig vid snötemperaturer mellan -4°C och 4°C
 • Glidvalla Ps6 Blå -6°C/-12°C - 60 g

  Glidvalla Ps6 Blå -6°C/-12°C - 60 g
  SWIX har tagit fram denna valla PS6 60 g för underhåll av skidan och förbättrat glid Lämplig vid snötemperaturer mellan -6°C och -12°C
 • Swix Pro Performance Speed 180g

  Swix Pro Performance Speed 180g
  Swix Pro Performance Speed 180g är en ekonomisk fluorfri valla med mycket bra glidegenskaper, för träning och tävling. Vallajärnets hastighet bör vara ca. 8-10 sek på skate- och alpina skidor. Vaxet kan värmas upp igen efter det kylts ned till rumstemperatur (10 min) för bättre hållbarhet. Det är viktigt att ha ett bra vallajärn för att få en effektiv smältning av vaxet. Vikt: 180 gram.  -  - PS5 - Turkos Det hårdaste vaxet i serien som är utmärkt under kalla förhållanden på grund av dess torra friktionsegenskaper. Lätt att applicera, skrapa efter ca. 1 min. Temperatur: -10°C / -18°C Rekommenderad järn-temperatur: 150°C  - Snöförhållanden: Ny, gammal eller konstgjord snö Användning: Tävlingsvax, Bas för pulver och andra topvallor Ersätter CH5X  - PS6 - Blå Vax med bra hållbarhet och prestanda som kan användas som enbart ett tävlingsvax eller som bas för pulver och andra toppvallor.  - Temperatur: -6°C / -12°C Rekommenderad järn-temperatur: 145°C Snöförhållanden: Naturlig och konstgjord snö Användning: Tävlingsvax, Underlag för pulver, Förberedningsvax för kalla skidor Ersätter CH6X PS7 - Violet Mångsidigt vax som är bekvämt att arbeta med och lätt att få ett bra slutresultat. Utmärkt under typiska vinterförhållanden. Temperatur:  --2°C / -8°C Rekommenderad järn-temperatur: 140°C  - Snöförhållanden: Normala vinterförhållanden under fryspunkten Användning: Tävlingsvax, Träningsvax, Allround-bas prep-vax Ersätter CH7X  - PS8 - Röd Ett bra baspreparatvax, för varma skidor, som är lätt att smälta och mycket bekväm att arbeta med. Temperatur: -4°C / +4°C Rekommenderad järn-temperatur: 130°C Snöförhållanden: Täcker fryspunktens båda sidor Användning: Tävlingsvax, Träningsvax, Basvax Ersätter CH8X  -   - PS10 - Gul Ett mångsidigt vax för varma skidor, som är lätt att smälta och mycket bekväm att arbeta med. Temperatur: 0°C / +10°C Rekommenderad järn-temperatur: 120°C  - Snöförhållanden: Varma förhållanden Användning: Tävlingsvax, Träningsvax, Basvax Ersätter CH10X  -   -   -   -  - PS Polar Ett bra vax med hög hållbarhet vid aggressiv snö och utmärkta torrfriktionsegenskaper. Skrapa efter ca. 1 min. När temperaturen är närmare -14°C än -32°C,  - och vid hög luftfuktighet kommer ett pulver eller annan toppvalla-produkt att öka prestandan. Temperatur: -14°C / -32°C Rekommenderad järn-temperatur: 155°C Snöförhållanden: Konstgjord snö (extremt kalla förhållanden) Användning: Tävlingsvax när luftfuktigheten är låg Ersätter CHX4  -   -  -
 • KN33 Nero +1c/-7c

  KN33 Nero +1c/-7c
  Vikt: 55 gram
 • Glidvalla Ps7 Lila -2°C/-8°C - 60 g

  Glidvalla Ps7 Lila -2°C/-8°C - 60 g
  SWIX har tagit fram denna valla PS7 60 g för underhåll av skidan och förbättrat glid Lämplig vid snötemperaturer mellan -2°C och -8°C
 • Swix Pro Performance Speed Polar Powder 30g

  Swix Pro Performance Speed Polar Powder 30g
  Swix Pro Performance Speed Polar Powder 30g är ett bra fluorfritt  -pulver för extra kalla förhållanden (-14°C/-32°C), med hög hållbarhet på aggressiv snö och utmärkta egenskaper på torrfriktion. Detta är ett speciellt pulvervax som läggs till i andra vax för att öka deras hållbarhet och för att skydda basen från att slitas av is. För speciellt skrovlig snö, såsom ny konstgjord snö, applicera ditt valda vax och använd sedan det uppvärmda vallajärnet. Strö sedan detta pulver över vaxet medan vaxet fortfarande är i flytande form, eller åtminstone fortfarande varmt. Glidet kommer inte att påverkas även om du använder en generös mängd. Smält sedan pulvret i vaxlagret med vallajärnet. Låt kyla, skrapa sedan och borsta bort överskottet. Denna produkt ersätter Swix CH3X. Rekommenderad järntemperatur: 150°C (302°F).  -
 • Varmvalla Hs6 Blå -6°C/-12°C - 60 g

  Varmvalla Hs6 Blå -6°C/-12°C - 60 g
  SWIX har tagit fram denna valla HS6 60 g för underhåll av skidan och förbättrat glid Lämplig vid snötemperaturer mellan -6°C och -12°C
 • Varmvalla Hs8 Röd -4°C/+4°C - 60 g

  Varmvalla Hs8 Röd -4°C/+4°C - 60 g
  SWIX har tagit fram denna valla HS8 60 g för underhåll av skidan och förbättrat glid Lämplig vid snötemperaturer mellan -4°C och +4°C
 • PS Polar Powder -14°C/-32°C 30g

  PS Polar Powder -14°C/-32°C 30g
  Gör såhär:PS Polar Powder -14°C/-32°C 30g är ett specialpulver som används för att öka slitstyrkan hos andra vallor och minska slitaget på vallalagren. I fören då belaget utsätts för omfattande slitage från till exempel ny konstsnö appliceras den valla som är relevant för föret först. Medan vallan fortfarande är flytande/varm sprider du pulvret över belaget. Värm sedan pulvret in i vallalagret. Låt svalna och sickla sedan bort överflödig valla. Rekommenderad temperatur på vallajärnet: 150 °C.
 • TSP7 Violet, -2°C/-7°C, 40g

  TSP7 Violet, -2°C/-7°C, 40g
  *Puder för enklare applicering. *Utmärkt prestanda i ny och ren snö. *FluorofriSå applicerar du TSP6:Påstrykningen med vallajärn på en skate- eller alpinskida ska ta cirka 8–10 s. Det är viktigt att ha ett bra vallajärn för att pudret ska smältas effektivt. Rekommenderad temperatur på vallajärnet: 180-200°C.
 • Swix Pro High Speed 180G

  Swix Pro High Speed 180G
  Swix Pro High Speed 180G är en fantastisk fluorfri valla med mycket bra glidegenskaper, för träning och tävling. Vallajärnets hastighet bör vara ca. 8-10 sek på skate- och alpina skidor. Vaxet kan värmas upp igen efter det kylts ned till rumstemperatur (10 min) för bättre hållbarhet. Det är viktigt att ha ett bra vallajärn för att få en effektiv smältning av vaxet. Vikt: 180 gram. HS5 - Turkos Det hårdaste vaxet i HS-serien som är utmärkt under kalla förhållanden på grund av dess torra friktionsegenskaper. Lätt att applicera, skrapa efter ca. 1 min. Temperatur: -10°C / -18°C Rekommenderad järn-temperatur: 150°C  - Snöförhållanden: Ny, gammal eller konstgjord snö Användning: Tävlingsvax, Bas för pulver och andra toppvallor Ersätter LF5X HS6 - Blå Vax med bra hållbarhet och prestanda som kan användas som enbart ett tävlingsvax eller som bas för pulver och andra toppvallor. Temperatur: -6°C / - 12°C Rekommenderad järn-temperatur: 145° C Snöförhållanden: Naturlig och konstgjord snö Användning: Tävlingsvax, underlag för pulver och förberedningsvax för kalla skidor Ersätter LF6X HS7 - Violet Bekvämt att arbeta med och lätt att få ett bra slutresultat. Utmärkt under typiska vinterförhållanden. Temperatur: -2°C / -8°C Rekommenderad järn-temperatur: 140° C Snöförhållanden: Normala vinterförhållanden under fryspunkten Användning: Tävlingsvax vid låg luftfuktighet, Träningsvax, Bas för pulver och andra toppvallor Ersätter LF7X HS8 - Röd Ett populärt vax i nordiska discipliner, som är lätt att smälta och mycket bekväm att arbeta med. För racing rekommenderar vi att du använder en toppvalla som det sista lagret. Temperatur: -4°C / +4°C Rekommenderad järn-temperatur: 130° C  - Snöförhållanden: Ett mångsidigt vax under förhållanden runt noll Användning: Träningsvax, Basförberedelse, Tävlingsvax Ersätter LF8X HS10 - Gul Ett populärt vax i nordiska discipliner med bra vattenavvisande egenskaper. För racing rekommenderar vi att du använder en toppvalla som det sista lagret. Temperatur: 0°C / +10°C Rekommenderad järn-temperatur: 120° C Snöförhållanden: Varma förhållanden, vanligtvis under vårskidåkning Användning: Träningsvax, Basvax Ersätter LF10X
 • Swix Marathon Powder Black Fluor Free, 40 Gr

  Swix Marathon Powder Black Fluor Free, 40 Gr
  Swix Marathon Pow. Black Fluor Free, 40 Gr är en slitstark, fluorfri glidvalla för längre distanser, som är perfekt för blöt, smutsig snö. Pulvervallan är framtagen för enklare applicering, och både smälter lättare och är lättare att sickla av än Marathon-seriens hårda DHFF-valla, utan att vallans slitstyrka påverkas. Kornstorleken är optimerad för de bästa appliceringsresultaten, och ger den bästa prestandan. Användning : Fördela ett jämnt lager pudervalla på belaget, och gå över med vallajärn (160°C, 5-7 sek över hela skidan) två gånger för att säkerställa att vallan har smält helt. När vallan svalnat sicklar du av skidan med plexisickel. Därefter borstar du skidan med stål- eller kopparborste, följt av polering med blå nylon. Volym : 40 g
 • Swix Base Prep 900g

  Swix Base Prep 900g
  Används av Racing Service och skidfabriker som transportvalla. Lätt att sickla och borsta. Förpackningen innehåller 5 x 180 g valla. Skyddar belaget under transport och förenklar prepareringen inför nästa träningspass. BP99 Soft är en mjuk valla med låg smältpunkt. Rekommenderas som första lager på nya skidor. BP77 Hard: En mångsidig hård glidvalla. BP88 Medium: En mångsidig och medelhård glidvalla. Brett användningsområde, 0 till -10 °C.
 • Swix TS Turbo 20g Tst10

  Swix TS Turbo 20g Tst10
  Swix släpper i a°r ett helt nytt fluorfritt glidsortiment, Pro by Swix. I ma°nga a°r har Swix testat fluorfria produkter med miljo¨va¨nliga ra°varor och det har resulterat sortimentet ni finner under. PS, bygger pa° Swix tidigare CH sortiment . HS och TS a¨r ny utvecklade fluorfria vallor med olika sammansa¨ttningar av fluorfria additiv. Fluorfri ta¨vlingsparaffin som fungerar va¨l i blo¨t och smutsig sno¨ men som a¨ven ger dig ett bra resultat na¨r det a¨r kall och ka¨rv sno¨.
 • Varmvalla Ps8 Röd -4°C/+4°C - 180 g

  Varmvalla Ps8 Röd -4°C/+4°C - 180 g
  SWIX har tagit fram denna valla PS8 180 g för underhåll av skidan och förbättrat glid Lämplig vid snötemperaturer mellan -4°C och 4°C
 • HS6 Blue -6°c/-12°c

  HS6 Blue -6°c/-12°c
  Rekommenderad järntemp: 145 ° C (293 ° F). . Vikt: 60 gram
 • Swix Pro High Speed Liquid 125ml

  Swix Pro High Speed Liquid 125ml
  Swix Pro High Speed Liquid 125ml är ett fluorfritt och mycket hållbart flytande spray-vax för träning och tävling, som kan användas ensam eller som bas för andra tävlingsvax. Spray-vaxet är lätt att applicera och inget vallajärn behövs. En obestridd favorit! Volym: 125 ml HS6 - Blå Ett mångsidigt vax som fungerar under alla snöförhållanden, men fungerar som bäst när luftfuktigheten är hög. Temperatur: -4° C / -12° C (kalla förhållanden) Snöförhållanden: Alla snöförhållanden Ersätter CH6XL  -   -  - HS7 - Violet Vaxet presterar som bäst under typiska vinterförhållanden under fryspunkten. Kan hantera olika snöförhållanden och är inte fuktkänslig.  - Temperatur: -2°C / -7°C Snöförhållanden: Olika snöförhållanden Ersätter CH7XL  -  - HS8 - Röd  - Ett extremt mångsidigt vax som täcker fryspunktens båda sidor, med exceptionell feedback från racing. Temperatur: -4°C / +4°C Snöförhållanden: Allt mellan äldre snö under frysning och ny fallande snö över frysning Ersätter CH8XL  - HS10 - Gul Vaxet är perfekt för varma förhållanden såsom vårskidåkning när smutshalten vanligtvis är hög, eftersom HS10 samlar mindre föroreningar från snön än jämförbara paraffinvax.  - Temperatur: +2°C / +10°C Snöförhållanden: Mycket våta förhållanden med transformerad snö Ersätter CH10XL  -
 • Swix TS Turbo 20g Tst8

  Swix TS Turbo 20g Tst8
  Swix släpper i a°r ett helt nytt fluorfritt glidsortiment, Pro by Swix. I ma°nga a°r har Swix testat fluorfria produkter med miljo¨va¨nliga ra°varor och det har resulterat sortimentet ni finner under. PS, bygger pa° Swix tidigare CH sortiment . HS och TS a¨r ny utvecklade fluorfria vallor med olika sammansa¨ttningar av fluorfria additiv. Fluorfri ta¨vlingsparaffin som fungerar va¨l i blo¨t och smutsig sno¨ men som a¨ven ger dig ett bra resultat na¨r det a¨r kall och ka¨rv sno¨.
 • Varmvalla Hs10 Gul 0°C/+10°C - 60 g

  Varmvalla Hs10 Gul 0°C/+10°C - 60 g
  SWIX har tagit fram denna valla HS10 60 g för underhåll av skidan och förbättrat glid Lämplig vid snötemperaturer mellan 0°C och +10°C
 • TS6 Black -6°c/-12°c

  TS6 Black -6°c/-12°c
  Rekommenderad järntemp. : 145 ° C (293 ° F). .
 • Swix TS Turbo 20g Tst7

  Swix TS Turbo 20g Tst7
  Swix släpper i a°r ett helt nytt fluorfritt glidsortiment, Pro by Swix. I ma°nga a°r har Swix testat fluorfria produkter med miljo¨va¨nliga ra°varor och det har resulterat sortimentet ni finner under. PS, bygger pa° Swix tidigare CH sortiment . HS och TS a¨r ny utvecklade fluorfria vallor med olika sammansa¨ttningar av fluorfria additiv. Fluorfri ta¨vlingsparaffin som fungerar va¨l i blo¨t och smutsig sno¨ men som a¨ven ger dig ett bra resultat na¨r det a¨r kall och ka¨rv sno¨.
 • TS8 Liquid Red -4°c/+4°c

  TS8 Liquid Red -4°c/+4°c
  TS8 Liquid Red -4°c/+4°c från Swix är ett fluorfritt flytande spray-on racingvax som kan användas på egen hand eller som bas för topplack. Extremt mångsidigt vax på båda sidor om fryspunkten med exceptionell bra återgivning vid racing. Det fungerar i frusen äldre snö nysnö och allt däremellan.
 • Swix Pro Top Speed 40g

  Swix Pro Top Speed 40g
  Swix Pro Top Speed 40g är en fantastisk glidvalla för tävling som fungerar bra i ny, gammal eller konstgjord snö. Vallajärnets hastighet bör vara ca. 8-10 sek på skate- och alpina skidor. Vaxet kan värmas upp igen efter det kylts ned till rumstemperatur (10 min) för bättre hållbarhet. Det är viktigt att ha ett bra vallajärn för att få en effektiv smältning av vaxet.  -Black-serien är perfekt för tävlingar och fungerar extremt bra på smutsig snö och vid torra friktionsförhållanden.  -Vikt: 40 gram.  - TS5 - Turkos Den hårdaste vallan i serien som är utmärkt under kalla förhållanden på grund av dess torra friktionsegenskaper. Lätt att applicera, skrapa efter ca. 1 min. Temperatur: -10 °C / -18°C Rekommenderad järn-temperatur: 150°C  - Snöförhållanden: Ny, gammal eller konstgjord snö Användning: Tävlingsvax, Bas för andra topvallor Ersätter HF5X TS5 Black - Turkos Den hårdaste vallan i serien för smutsig snö med fantastiska torra friktionsegenskaper, tack vare det svarta smörjmedelstillsatsen som även minskar friktionen vid mycket kall snö. Lätt att applicera, skrapa efter ca. 1 min. Temperatur: -10 °C / -18°C Rekommenderad järn-temperatur: 150°C  - Snöförhållanden: Kall och smutsig snö Användning: Tävlingsvax, Bas för andra topvallor Ersätter HF5BWX TS6 - Blå Extremt populär valla som som är hård och hållbar men ändå lätt att applicera. På VM-banan har denna valla varit en av Swix absoluta favoriter i mer än ett decennium. Temperatur: -6°C / -12°C Rekommenderad järn-temperatur: 145°C  - Snöförhållanden: Naturlig snö, Konstgjord snö (kalla förhållanden) Användning: Perfekt för både i alpin- och längdåkning Ersätter HF6X TS6 Black - Blå Den näst hårdaste vallan i serien. Vallan är smutsbeständig med fantastiska torra friktionsegenskaper, tack vare det svarta smörjmedelstillsatsen som även minskar friktionen vid mycket kall snö. Lätt att applicera, skrapa efter ca. 1 min. Temperatur: -6°C / -12°C Rekommenderad järn-temperatur: 145°C  - Snöförhållanden: Kall och smutsig snö (kalla förhållanden) Användning: Tävlingsvax, Bas för andra topvallor Ersätter HF6BWX TS7 - Violet Mångsidig valla som är bekväm att arbeta med och lätt att få ett bra slutresultat. Utmärkt under typiska vinterförhållanden. Fantastisk prestanda i ny och ren snö. Temperatur: -2°C / -8°C Rekommenderad järn-temperatur: 140°C Snöförhållanden: Ny, gammal eller konstgjord snö Användning: Normala vinterförhållanden under fryspunkten Ersätter HF7X TS7 Black - Violet Mångsidig smutsbeständig valla för normala vinterförhållanden under fryspunkten. Smörjmedelstillsatsen minskar friktionen vid kalla förhållanden och i förorenad snö. Kan användas ensam som tävlingsvax, men används ofta som bas för toppvallor. Temperatur: -2°C / -8°C Rekommenderad järn-temperatur: 140°C Snöförhållanden: Konstgjord snö, Naturlig, förvandlad äldre snö Användning: Tävlingsvax, Bas för andra topvallor Ersätter HF7BWX TS8 - Röd En favorit inom nordiska discipliner som är perfekt under förhållanden på båda sidor om fryspunkten. Kan användas ensam som tävlingsvax, men används ofta som bas för toppvallor. Temperatur: -4°C / +4°C Rekommenderad järn-temperatur: 130°C  - Snöförhållanden: Förhållanden runt noll Användning: Tävlingsvax, Bas för andra toppvallor Ersätter HF8X TS8 Black - Röd TS8 Black är hårdare än TS8 då den justerade hårdheten gör vaxet mer hållbart och mer smutsbeständigt. Smörjmedelstillsatsen minskar friktionen i förorenad snö. Särskilt märkbar är den när den används ensam. Temperatur: -4°C / +4°C Rekommenderad järn-temperatur: 140°C Snöförhållanden: Konstgjord snö, Naturlig, förvandlad äldre snö Användning: Tävlingsvax, Bas för andra toppvallor Ersätter HF8BWX TS10 - Gul En favorit inom nordiska discipliner med fantastiska vattenavvisande egenskaper, som trots sin mjukhet enkelt kan hålla upp längre avstånd. Kan användas ensam som tävlingsvax, men används ofta som bas för toppvallor. Temperatur: 0°C / +10°C Rekommenderad järn-temperatur: 120°C  - Snöförhållanden: Våta förhållanden, vanligtvis när ny eller förvandlad snö blir våt Användning: Tävlingsvax, Bas för andra topvallor Ersätter HF10X TS10 Black - Gul Valla med fantastiska vattenavvisande egenskaper. TS10 Black är hårdare än TS10 då den justerade hårdheten gör vaxet mer hållbart och mer smutsbeständigt. Smörjmedelstillsatsen minskar friktionen i förorenad snö. Särskilt märkbar är den när den används ensam. Temperatur: 0°C / +10°C Rekommenderad järn-temperatur: 145°C Snöförhållanden: Konstgjord snö, Naturlig, förvandlad äldre snö Användning: Tävlingsvax, Bas för andra topvallor Ersätter HF10BWX  -  -

Fler produkter från Swix