Längdpjäxor för barn

Att ha bra pjäxor på fötterna är en viktig del av längdutrustningen för barn och ungdomar. Det finns flera sorters skidskor att välja på: klassiska längdpjäxor, skatepjäxor, kombipjäxor och skiathlonpjäxor.

Klassiska pjäxor i barn- och ungdomsstorlekar

Kraven på en klassisk skidpjäxa kan variera beroende på vilket barn som ska åka. Värme är det viktigaste för mindre barn som ska på utflykt med skolan eller leka med längdskidorna en kall vinterdag.

 • Kids' XJ Sprint

  Kids' XJ Sprint
  Kids' XJ Sprint från Fischer är en universal pjäxa med alla fördelar som de yngsta skidåkarna behöver. Konstruktion och material i en idealisk balans mellan det praktiska, komfort och grundläggande prestanda. Pjäxan har extra isolering för att hålla barnen bekväma när de lär sig.
 • Alpina Tiger Jr 21/22

  Alpina Tiger Jr 21/22
  Ett kvalitetsval för längdspår. - Varm liner - Spetsöverdrag - Kompatibel med Rottefella och Salomon Prolink bindningar
 • Madshus Raceline Jr

  Madshus Raceline Jr
  Paket pjäxa till vara bar/undomspaket
 • Junior Race Classic AS

  Junior Race Classic AS
  Junior Race Classic AS från Alpina är en kombinerad längdskidpjäxa för barn som passar lika bra för både klassisk och skate-åkning. Nytt i denna modellen är att den kommer med Alpinas nya sula som håller foten på plats och förbättrar stabiliteten jämfört med tidigare sulor. Anatomisk fotbädd för bästa komfort och extra stöd samt Thinsulate-fodrad insida ger extra värme vid kallare temperaturer. 4DRY-teknik i ovandelen gör att att pjäxan andas bra och transporterar bort fukten.
 • Madshus Raceline Jr

  Madshus Raceline Jr
  En juniorpjäxa för träning, racing och lek med en slitstark Rottefella T4 yttersula och vattenavvisande överdrag som andas.
 • Alpina Elite 3.0 Classic Jr

  Alpina Elite 3.0 Classic Jr
  Alpina Elite 3.0 Classic Jr är ett par bekväma, klassiska längdpjäxor för juniorer. Pjäxorna är utrustade med Alpinas 2C-sula - en tvåkomponentssula som matchar alla bindningssystem, med undantag för SNS. Det styva skalet och den optimerade limytan mot lästen ger bättre stabilitet i all terräng, medan mjuka dobbar gör det enklare att gå. Manschetten tillverkas av Injected Carbon, som minskar vikten, förbättrar hållbarheten, säkerställer bättre längsgående stabilitet och ger bibehållen komfort. Vattentäta, elastiska gaiters med 4DRY Textile-system av bielastiskt PES-material säkerställer att pjäxorna andas och transporterar bort fukt, samtidigt som de är laminerade med ett membran där det behövs för att dina fötter ska hålla sig torra. Pjäxorna har även en Thinsulate-isolering, som även under extremt kalla och fuktiga förhållanden ger maximal termisk komfort, och en anatomisk fotbädd, som bidrar till stabilitet, komfort och värmeisolering. Teknisk specifikation Passform: Race junior Flex: Mjuk Ovandel: Textil Foder: Textil
 • Juniors' Elite 3.0 Classic

  Juniors' Elite 3.0 Classic
  Juniors' Elite 3.0 Classic från Alpina är ett par bekväma, klassiska längdskidpjäxor för barn. Pjäxan har en tvåkomponentssula, 2C-sula, som matchar alla bindningssystem, med undantag för SNS. Manschetten tillverkas av Injected Carbon, som minskar vikten och förbättrar hållbarheten på pjäxan. De vattentäta elastiska gaiters med 4DRY Textile-system av bielastiskt PES-material säkerställer att pjäxorna andas och transporterar bort fukt, samtidigt som de är laminerade med ett membran där det behövs för att dina fötter ska hålla sig torra. Thinsulate-isoleringen erbjuder maximal termisk komfort även under extremt kalla och fuktiga förhållanden. Den anatomiska fotbädden bidrar till stabilitet, komfort och värmeisolering.
 • Salomon RC Jr 23/24

  Salomon RC Jr 23/24
  UK juniorstorlek. Den relativt rymliga som senast användes i RC Jr-stöveln hjälper till att hålla ditt barns fötter varma - för tät passform skulle resultera i att stövlarna känns kalla. En liten skidåkare har mer nytta av varma tår än skarpast möjliga skidkontroll. - Varmt fodermaterial - Salomon Quicklace-system - knutfritt - Spetsöverdrag - Salomon Prolink och Rottefella NNN kompatibel - PVC-fri produkt

Barn- och ungdomspjäxor för skate

Skatepjäxor har högre skaft för ökad stabilitet vid sidorörelserna som görs med fot och ben i skateskären. Det finns specifika skateskor även för barn och ungdom. Vill du hålla nere kostnaden köper du modellerna som heter Kombi (combi). De kan användas till både klassiskt och skate genom att montera av eller på den bakre delen av längdpjäxan.

 • Salomon XC Shoes S/Lab Skate Junior

  Salomon XC Shoes S/Lab Skate Junior
  Denna fristilspjäxa utnyttjar Salomons världscupvinnande S/LAB Carbon Loaded™-teknik och ger unga atleter bästa möjliga prestanda utifrån deras vikt och kroppsform. Den justerbara hälremmen, den oberoende snörningen och Second Skin-konstruktionen ger bra stabilitet och kraftöverföring, medan Thinsulate™-innerskon i 78 % återvunna material gör pjäxan till ett bra miljöval.
 • Pjäxa Längdskidåkning Skating - Fischer Combi - Junior

  Pjäxa Längdskidåkning Skating - Fischer Combi - Junior
  Ett måste för unga skidåkare som vill prova skating och klassisk längdskidåkning!
 • Fischer Speedmax Jr Skate

  Fischer Speedmax Jr Skate
  Äkta Speedmax prestanda anpassad för yngre åkare. Speedmax Jr Skate lägger fokus på passform och stöd med ett innerfoder och Speed Lock-snörning. Allt detta för att säkra foten och en effektiv kraftöverföring.
 • Alpina Elite 3.0 Skate Jr

  Alpina Elite 3.0 Skate Jr
  Utrustad med Alpinas egenutvecklade skatesula, manchett och hälkappa i det superlätta materialet Injected Carbon ger fantastisk lätt pjäxa och stabilitet anpassad för juniorer. Thinsulate-foder och vattenavvisande yttermaterial med membran utsatta ställen som håller dig torr och varm länge. Bindning: NNN / Xcelerator. Passform: Race junior. Flex: Stiff.  -
 • Alpina Elite 3.0 Skate Jr

  Alpina Elite 3.0 Skate Jr
  Alpina Elite 3.0 Skate Jr är ett par bekväma skatepjäxor för juniorer, som erbjuder ett av de bästa förhållandena mellan prestanda och vikt som finns bland juniorpjäxorna på marknaden idag. Pjäxorna är utrustade med Alpinas 2C-sula - en tvåkomponentssula som matchar alla bindningssystem, med undantag för SNS. Det styva skalet och den optimerade limytan mot lästen ger bättre stabilitet i all terräng, medan mjuka dobbar gör det enklare att gå. Hälenheten tillverkas utvändigt av kolfiber och PU-material, och har en så kallad Injected Carbon Active Edge för styrka, hållbarhet, stabilitet och förbättrat grepp runt hälen. Även pjäxornas manschett tillverkas av Injected Carbon, som minskar vikten, förbättrar hållbarheten, säkerställer bättre längsgående stabilitet och ger bibehållen komfort. Vattentäta, elastiska gaiters med 4DRY Textile-system av bielastiskt PES-material säkerställer att pjäxorna andas och transporterar bort fukt, samtidigt som de är laminerade med ett membran där det behövs för att dina fötter ska hålla sig torra. Pjäxorna har även en Thinsulate-isolering, som även under extremt kalla och fuktiga förhållanden ger maximal termisk komfort, och en anatomisk fotbädd, som bidrar till stabilitet, komfort och värmeisolering. Teknisk specifikation Passform: Race junior Flex: Styv Ovandel: Textil Foder: Textil
 • Juniors' Elite 3.0 Skate

  Juniors' Elite 3.0 Skate
  Juniors' Elite 3.0 Skate från Alpina är ett par bekväma längdskidpjäxor för barn. Pjäxan har en tvåkomponentssula, 2C-sula, som matchar alla bindningssystem, med undantag för SNS. Det styva skalet ger bättre stabilitet i all terräng, medan mjuka dobbar gör det enklare att gå. Manschett tillverkas av Injected Carbon, som minskar vikten och förbättrar hållbarheten på pjäxan. De vattentäta elastiska gaiters med 4DRY Textile-system säkerställer att pjäxorna andas och transporterar bort fukt. Dina fötter hålls varma och bekväma med Thinsulate-isoleringen som ger maximal termisk komfort även under extremt kalla och fuktiga förhållanden. Den anatomiska fotbädden bidrar till stabilitet, komfort och värmeisolering.
 • Alpina Ecl 2.0 Jr

  Alpina Ecl 2.0 Jr
  Alpina ECL 2.0 Jr är ett par extremt lätta längdpjäxor för juniorer som vill prestera i klassisk stil. Pjäxorna har en Injected Carbon-hälkappa och en anatomisk fotbädd för ett extra lager komfort. De kommer även med andningsbart 4Dry-foder och en Thinsulate-isolering - en pjäxa som levererar resultat som tidigare varit omöjliga. Egenskaper Injected Carbon - En blandning av kolfiberpartiklar och PU-material som gjuts in i hälkappan för att reducera vikten, öka funktionaliteten och förbättra hållbarheten. Sitter bra och stabilt runt ankeln. Elastiskt inlägg i manschett för bättre passform runt vaden. Anatomisk fotbädd - Ger en hög komfortnivå och förbättrar den termiska isoleringen på pjäxan. 4Dry - Ett innovativt system av bielatisk PES-textil som låter pjäxan andas. Är vattenavvisande och fukttransporterande, och säkerställer en torr och avslappnad fot. Thinsulate-isolering - Ger upp till två gånger så mycket värme som vanlig isolering, och ger maximal termisk komfort även i extrem kyla och hög luftfuktighet. Passform: Race Junior Flex: Mjuk
 • Fischer Xj Sprint

  Fischer Xj Sprint
  Fischer Xj Sprint är en pjäxa med alla fördelar som den yngsta skidåkaren behöver. XJ Sprint har konstruktionen och materialet för en idealisk balans mellan användning, komfort och grundläggande prestanda. Skon har extra isolering för att hålla barnen bekväma och varma när de lär sig åka skidor. Vikt : 285 g

Skiathlonpjäxor för barn/ungdom

Den nya grenen inom skidsporten där man tävlar både i klassisk stil och skate i samma lopp har sina egna pjäxor. De kallas för skiathlon- eller duathlonpjäxor.

 • Salomon XC Shoes S/Lab Skiathlon Junior

  Salomon XC Shoes S/Lab Skiathlon Junior
  Hos denna kombipjäxa anpassas Salomons världscupvinnande S/LAB Carbon Loaded™-teknik efter vikten, kroppsformen och de föränderliga behoven hos morgondagens vinnare. Den justerbara hälremmen, den oberoende snörningen och Second Skin-konstruktionen ger en enastående passform för klassisk åkning och fristilsåkning, medan Thinsulate™-innerskon i 78 % återvunna material gör pjäxan till ett bra miljöval.
 • Salomon S/Race Skiathlon

  Salomon S/Race Skiathlon
  Salomons S/RACE SKIATHLON är en fotnära tävlingspjäxa för juniorer som åker flera discipliner. 3D-chassit har utmärkt balans mellan den energiöverföring som krävs för fristilsåkning och den flexibla frihet som krävs kring framfoten och fotleden vid klassisk åkning. En vattentät dragkedja skyddar foten från snö och pjäxan är 100 % PVC-fri. Tävlingsprestanda Hälutrymme och manschett med Smart Structure, som ger utmärkt lateralt stöd och god kraftöverföring. Tävlingspassform för juniorer SensiFit™, Quicklace™ och en särskild lästform för juniorer ger exakt och bekväm passform. Mångsidighet Här kombineras en smart fristilsmanschett med stöd kring vristen och en flexibel sula för ökad prestanda vid klassisk åkning, medan den vattentäta dragkedjan håller foten torr i alla väder. SNÖRNING: Quicklace™ Salomons välkända snabbsnörning för exakt och skön passform - snörning i kevlar som går igenom Polygliding-öglor. LÄST: Juniorspecifik passform Specifik passform för barn och juniorer som inte utgör ett hinder för växande fötter men är ändå bekväm och varm. VÄRMEREGLERING: Vattentät dragkedja Utformad med en vattentät dragkedja som skyddar ännu bättre från snö och vatten och håller foten torr längre. CHASSIS™: 3D för fristilsåkning,  -Flex Combi CS Gjutet plastchassi ger hälstöd och god vridstyvhet för optimal kraftöverföring. MANSCHETT: Prestanda Lateralt stöd och kraftöverföring ger utmärkt stöd för kombipjäxor och ger rörelsefrihet vid vristen för klassisk stil. OMSLUTNING: SensiFit™ Ger extremt precist och bekvämt grepp om foten för såväl smala som breda fötter. HÄLJUSTERING: Hälrem Integrerad rem över bakre delen av hälen som ger förbättrat hälgrepp för högre funktionalitet. INNERSKO: Thinsulate™ R 78% Det välisolerande fodret består av minst 78 % återvunnet material, så att foten får optimalt skydd. YTTERSULA: PROLINK Junior Stabil yttersula som är lätt att gå med och som ger juniorer den perfekta balansgången mellan flexibilitet och vridstyvhet. Bra grepp och hållbarhet tack vare en särskild polymer. PVC-fri PFAS-fri Viktprovstorlek: 0.81 kg Sula: Prolink
 • Alpina Elite 3.0 Duathlon Jr

  Alpina Elite 3.0 Duathlon Jr
  Utrustad med Alpinas egenutvecklade sula, manchett och hälkappa i det superlätta materialet Injected Carbon ger fantastisk lätt pjäxa med bra flex och stabilitet anpassad för juniorer. Thinsulate-foder och vattenavvisande yttermaterial med membran utsatta ställen som håller dig torr och varm länge. Bindning: NNN / Xcelerator. Passform: Race junior. Flex: Soft.  -
 • Junior Elite 3.0 Duathlon

  Junior Elite 3.0 Duathlon
  Junior Elite 3.0 Duathlon är en längdskidpjäxa från Alpina för unga åkare. Denna kombimodell som har en mjukare sula för att kunna användas både för skate och klassiskt. Kolfibermanschetterna ger oöverträffat stöd, vilket säkerställer stabilitet under intensiv skidåkning.Den anatomiska fotbädden ger bästa komfort och extra stöd samtidigt som thinsulate-fodrade insidan ger extra värme vid kallare temperaturer
 • Alpina Elite 3.0 Duathlon JR

  Alpina Elite 3.0 Duathlon JR
  Alpina Elite 3.0 Duathlon JR är ett par högpresterande kombipjäxor för juniorer, som i den här upplagan är 20% lättare än sin föregångare. Pjäxorna är utrustade med Alpinas 2C-sula - en tvåkomponentssula som matchar alla bindningssystem, med undantag för SNS. Det styva skalet och den optimerade limytan mot lästen ger bättre stabilitet i all terräng, medan mjuka dobbar gör det enklare att gå. Hälenheten tillverkas utvändigt av kolfiber och PU-material, och har en så kallad Injected Carbon Active Edge för styrka, hållbarhet, stabilitet och förbättrat grepp runt hälen. Även pjäxornas manschett tillverkas av Injected Carbon, som minskar vikten, förbättrar hållbarheten, säkerställer bättre längsgående stabilitet och ger bibehållen komfort. Vattentäta, elastiska gaiters med 4DRY Textile-system av bielastiskt PES-material säkerställer att pjäxorna andas och transporterar bort fukt, samtidigt som de är laminerade med ett membran där det behövs för att dina fötter ska hålla sig torra. Pjäxorna har även en Thinsulate-isolering, som även under extremt kalla och fuktiga förhållanden ger maximal termisk komfort, och en anatomisk fotbädd, som bidrar till stabilitet, komfort och värmeisolering. Teknisk specifikation Passform: Race junior Flex: Mjuk Ovandel: Textil Foder: Textil

För ungdom eller junior som åker längdskidor för träning och tävling är komfort, flexibilitet och snabb kraftöverföring från pjäxa till skida viktigare. Rent generellt kan man kika lite på namnet på pjäxan för att veta vilken som är för vem. Ord som sprint, speed eller pro vänder sig till mer avancerade åkare. Priset avslöjar också en hel del.