Barmarksträning med BungyPump stavar

BungyPump träningsstavar framstår som ett bra träningsredskap för längdskidåkare under barmarkssäsongen. Dessa innovativa stavar är skräddarsydda för att stärka kondition och styrka, grundpelare inom längdsporten. Läs mer om stavarna och få förslag på utvecklande träningspass.

Det som särskiljer BungyPumps stavar från traditionella skidstavar är det inbyggde motståndet. Du får ett extra motstånd på 4 till 10 kilo i varje stavtag, vilket gör träningen mer effektiv men på ett mer skonsamt sätt än med stumma stavar.

Bungypump stavgång i backeStavgång med BungyPump i backe

Genom att använda dessa stavar aktiveras nästan hela kroppens muskulatur, från benen till armar, rygg och bål. Stavarna simulerar den omfattande fysiska ansträngning som krävs i längdskidåkning.

Dessutom bidrar den unika fjädrande effekten till att förbättra balansen och koordinationen, samtidigt som den skonsamma designen minimerar risken för skador genom att avlasta leder och ligament. Bungy Pump träningsstavar är inte stumma på det sätt som vanliga gå- eller skidstavar är.

För längdskidåkare innebär användningen av BungyPump en mångsidig träning som inte bara underhåller utan också förbättrar fysiska förmågor under sommarträningen. Det är en allsidig träning som effektivt kompletterar löpning, cykling och rullskidåkning.

Träningspass med BungyPump-stavar

1. Öka effekt vid promenad

Det rapporteras att kaloriförbrukningen vid promenader ökar med upp till 77% när man går med stavarna.

2. Springa trail med stavarna

Ta med stavarna på traillöpning och gå stavgång i uppförsbackarna. Ger bra träning för överkroppen.

3. Tuffa till backintervallerna

Gör backintervallerna ännu tuffare genom att aktivera hela kroppen. Du kommer lätt upp i hög puls och tränar tröskel och VO2-max effektivt.

Längdåkare som gjort tuffa träningspass eller tävlingar och känner att kroppen är lite sliten kan nyttja BungyPumps för att "gå loss" lite stelhet och skynda på återhämtningen.

Musklerna som tränas

Muskelgrupperna som aktiveras enligt Rovena Westberg, leg. sjukgymnast

Rovena Westberg är legitimerad sjukgymnast vid Toppform Sjukgymnastik. Hon förklarar att flertalet muskelgrupper aktiveras under rörelsen, både för att pressa ihop stavarna och för att bromsa den uppfjädrande kraften.

  • Överarmens muskulatur - Triceps
  • Axlarnas muskulatur - Rotatorcuffen & Deltoideus
  • Ryggens muskulatur - Latissimus, Serratus, & Rhomboideus
  • Lednära stabiliserande muskler i ländryggen
  • Nackens stora muskler - Trapezius
  • Den stora bröstmuskeln - Pectoralis major

Köpa BungyPump

Vill du veta mer om stavarna kan du läsa, köpa och få support direkt från BungyPump.se Där finns också information om återförsäljare på olika orter i Sverige, ifall du vill klämma och känna på stavarna.