Skike klassiska rullskidor

Skike rullskidor har luftfyllda däck som gör att du kan köra vidare där asfalten tar slut. Alla har ju inte möjlighet att träna på fina, asfalterade rullskidbanor men kanske har en fin grusväg att åka rullskidor på. Skikes skidor finns med hjul i 150 eller 200 mm i diameter och backspärr på framhjul för klassiska frånskjut. Återförsäljare: Amazon.se

Skike V9 Tour rullskidor

Skikes med unikt bromssystem

De luftfyllda däcken på Skikes rullskidor låter dig rulla över smågrus utan problem. Har du ett fint elljusspår där du gärna vill träna längdskidor även på barmark kan Skikes skidor vara ett bra alternativ. I videoklippet kan du se lite olika underlag för träning i stads- och naturmiljö.

Något som många tycker är lite otäckt är branta nerförsbackar, speciellt på rullskidor som normalt inte har broms. Skike har rullskidor som försetts med ett bromssystem utvecklad för riktigt branta backar i alpmiljö.

Du bromsar rullskidorna genom att luta dig bakåt med vaderna. Ytterligare en sak som särskiljer mot andra märken är att du kan köra med vanliga träningsskor då Skike rullskidor har skofästen med spännband.

Populärt inom Skike klassiska rullskidor

Just nu finns det inte några artiklar i produktkategorin.

Skillnaden på Skike V9 Tour och Fire

Både Fire och Tour är bra för stakträning och finns i modeller med antingen 200 eller 150 mm hjul. Vill du också kunna träna frånskjut som vid diagonalåkning i klassisk stil ska du välja Tour.

Båda modellerna har bindningar som funkar med helt vanliga joggingskor. Du behöver alltså inte stoppa ner fötterna i varma skidpjäxor en het sommardag.

Pumpa hjulen på Skike rullskidor

För att rullskidorna ska rulla bra är det viktigt att ha rätt tryck i hjulen. Till skillnad från många andra rullskidor med gummihjul har Skike luftfyllda hjul. Med en SRAM Pump (mtb gaffelpump= eller en kompressor kan man fyllda 150 mm hjulen med rätt tryck. OBS! Det funkar inte med vanlig cykelpump som saknar rätt munstycke. De större hjulen kan pumpas med andra pumpar.

Länkar

» Pumpinstruktioner för 150 mm Skike-hjul

» Pumpinstruktion för stora hjul

Fler produkter från skike