ikon för langdskidor.se Längdskidor

Skike klassiska rullskidor

Alla har inte möjlighet att träna på fina, asfalterade rullskidbanor. Skike rullskidor har luftfyllda däck som gör att du kan köra vidare där asfalten tar slut. Skidorna finns med hjul i 150 eller 200 mm i diameter och backspärr på framhjul för klassiska frånskjut.

Skike rullskidor för grusväg och med unikt bromssystem

De luftfyllda däcken på Skikes rullskidor låter dig rulla över smågrus utan problem. Har du ett fint elljusspår där du gärna vill träna längdskidor även på barmark kan Skikes skidor vara ett bra alternativ. I videoklippet kan du se lite olika underlag för träning i stads- och naturmiljö.

Något som många tycker är lite otäckt är branta nerförsbackar, speciellt på rullskidor som normalt inte har broms. Skike har däremot försett sina rullskidmodeller med ett bromssystem utvecklad för riktigt branta backar i alpmiljö.

Man bromsar skidorna genom att luta sig bakåt med vaderna. Ytterligare en sak som särskiljer mot andra märken är att du kan köra med vanliga träningsskor. Skike rullskidor har skofästen med spännband. Du slipper stänga in dina fötter i varma skidpjäxor som inte andas.

Populärt inom Skike klassiska rullskidor

Just nu finns det inte några artiklar i produktkategorin.

Skillnaden på Skike V9 Tour och Fire

Både Fire och Tour är bra för stakträning och finns i modeller med antingen 200 eller 150 mm hjul. Vill du också kunna träna frånskjut som vid diagonalåkning i klassisk stil ska du välja Tour.

Båda modellerna har bindningar som funkar med helt vanliga joggingskor. Du behöver alltså inte stoppa ner fötterna i varma skidpjäxor en het sommardag.

För att rullskidorna ska rulla bra är det viktigt att ha rätt tryck i hjulen. Till skillnad från många andra rullskidor med gummihjul har Skike luftfyllda hjul. Med en SRAM Pump (mtb gaffelpump= eller en kompressor kan man fyllda 150 mm hjulen med rätt tryck. OBS! Det funkar inte med vanlig cykelpump som saknar rätt munstycke. De större hjulen kan pumpas med andra pumpar.

Länkar

» Pumpinstruktioner för 150 mm Skike-hjul

» Pumpinstruktion för stora hjul