Längdskidor

Langdskidor.se » Köpa » Skidor

Märken på skidor:

Skidor

Att köpa nya längdskidor behöver man inte längre gå till en sportaffär för att göra. Det finns idag modern teknik som gör det möjligt att plocka fram anpassade skidor med rätt längd och spann. Det gör att du kan köpa dina nya längdskidor på nätet.

Vilken skidteknik vill du köpa skidor för? Skate eller Klassisk. Här nedan listar vi ett urval för båda stilarna och från flera olika skidmärken. Vill du ha ett speciellt märke kan du välja skidmärke i rullisten ovanför.

Populärt inom skidor

 • Madshus Redline Skate Whitebase Längdskidor 2014/2015 max 60 kg

  Madshus Redline Skate Whitebase 2014/2015 Längdskidor..Vi har köpt in ett större lager av Redline Whitebase som vi nu säljer till klipppris...Skidan går bäst i konstsnö, transformerad (gammal snö) och våt före.Perfekt skida söder om Dalälven!
 • Madshus Nanosonic Carbon Classic EmPower Längdskidor 2015/2016 Kampanj

  Suveränt bra tävlingsskida som kanske hamnar i skymundan för Redline, dock ej att underskatta!..Nanosonic Carbon Classic Cold ger åkare möjlighet till världscup kvalité.Skidan har en ny 3D formad PR 100X kärna och Triaxial Carbon kontstruktion för precist spann och tryckfördelning.Nanosonic Carbon Classic Cold har ett långt lågt spann med bra bärighet från 0°C och kallare.Skidan har Splay i topp och bak för att reducera friktion och ge bästa glid.Skidan är utrustad med Empower...Vi har köpt in ett större lager av denna skida till i år till kampanjpris!
 • Madshus Hypersonic Classic EmPower Längdskidor 2016/2017 Kampanj!

  Kanonskida som vi köpt in massor av och kör kampanj på! Även köpt in massor av längdskidor för er som är lite tyngre +100 har vi kanonsortering av! Ett riktigt bra pris för att ta er längdskidåkning ett steg till!..Jörgen Brink har vunnit Vasaloppet 3 Vasalopp på Hypersonic skidan!Vår mest sålda Vasaloppskida!Nu även med EmPower systemet!  
 • Madshus Redline Classic Zero Längdskidor 2014/2015 Klipp

  Madshus Redline Zero Längdskidor 2014/2015 Klipp..Vi har köpt in ett större lager zero skidor från Madshus som vi nu erbjuder till klippris...Vill man inte ha skidan som Zero skida så fungerar den kanon i fören runt noll grader men gul, röd burkvalla och som ren klisterskida.Så vill man valla så har man ett kanonpris på en tävlingsskida!

Fler tips på skidor

 • Nanosonic Igs Move

  Madshus Nanosonic IGS Move är fästvallningsfria längdskidor för klassisk åkning. Skidorna ger bra fäste och glid på både träning och långlopp. Skidorna är lätta, stabila och enkla att få fäste på genom den inbyggda stighuden (intelligrip). Stighuden består av 70% mohair och 30% nylon
 • Rcr Classic Nis

  Längdskidor för klassisk åkning och som passar både motionären och vasaloppsåkaren. Skidorna har låg vikt och ger härlig känsla tack vare skidornas Air-Core Basalite Pro-kärna. De har ett likvärdigt tävlingsbelag som på Fischers toppmodeller. Skidorna säljs utan bindningar. Vid köp av
 • Madshus Redline Carbon Skate Längdskidor 2018/2019

  Madshus Redline Carbon Skate Längdskidor 2018/2019..Madshus toppskida, som med sina flexibla ändar och låga vikt ger en unik åkkänsla och accelerationSkidan är livfull och överför all kraft till snön utan att slösa bort någon energi...Redline Carbon Skate Cold har en ny design, ny topp och en annan geometri med optimerade tryckpunkter och perfekt balans för bättre fart i frånskjutet.Redline Carbon Skate Cold har fått bättre bärighet i slutspannet och skidan funkar bäst från några plusgrader till minus 15 grader, Splay och Speed tip gör att man reducerar friktion och skidan får ett bättre glid.Skidan är den absolut lättaste Madshus någonsin tillverkat, med en flexibilitet som ger skidan liv, åkkänsla och acceleration vid varje skateskär.
 • Nanosonic Carbon Classic Intelligrip® Skis

  Triaxal Carbon konstruktionen är en process där trådar av fiberglas och kolfibrer överlappar varandra runt kärnan. Denna unika metod ger utmärkt styvhet och styrka i skidorna samtidigt som de behåller sin lätta vikt och känsla.Intelligrip® ger dig utmärkt grepp i alla väderförhållanden och maximalt glid i klassisk åkning tack vare mohair huden.
 • Atomic Redster S9 Skate Junior Längdskidor 2018/2019

  Atomic Redster S9 Skate Junior Längdskidor 2018/2019..Superlätt junior skate tävlingsskida från Atomic.Skidan har en speedcell kärna för optimalt kraftåtervinning och grym stabilitet.Juniorskidan har samma belag som vuxen skidan BI 5000 belag för optimalt glid.
 • Salomon EQ RS Skate Längdskidor

  Salomon EQ RS Skate Längdskidor Bra instegsskida för mden lite mer kräsne åkaren, skidan är snäppet under S-lab skidan.Väldigt mycket skida för pengarna.
 • Atomic Redster S9 Skate Längdskidor 2018/2019 Längdskidor

  Atomic Redster S9 Skate Längdskidor..Tävlingsskidan på skate för 2 år sedan, väldigt mycket skida för pengarna! 
 • Fischer RCR Classic Längdskidor 2018/2019

 • Redster C7 Skintec Med

  Konstruktion: Race + Carbon LaminateGrepp: SkintecKärna: Speedcell SDSBas: BI 5000 SA + WC GrindingSkin: 100% MohairExtra: Power Kick Zone
 • Madshus Hypersonic Vasaloppet Classic Längdskidor Kampanj 2016/2017

  Madshus Hypersonic Vasaloppet...Vasaloppets officiella Vasaloppsskida...Samma skida som den populära Hypersonic, skidan som Brink tagit sina Vasaloppssegrar på.
 • Twin Skin Pro IFP

  IFP skruvfri bindningsmonteringUniversal stenslipning för ett brett användningsområdeSpannkurva med korta övergångsområden för bästa släpp i kombination med burkvallaRobusta och hållbara ändar på skidorna0,2 mm tunn och extrem lättviktig laminat i naturliga fibrerTräkärna med luftkanaler för att reducera viktTvå separata hudar som ligger förskjutna mot varandra samt varierat utskick ger bra känsla, glid och säkert fäste i alla lägenKom ihåg att välja till bindningar
 • Crs Skate Ifp

  Fischer CRS Skate IFP är skateskidor för motionären eller förstagångsåkaren som vill utvecklas och ha snabba skidor med mycket känsla och balans. Försedda med en Air Core Basalite-kärna som ger låg vikt och bra stabilitet, samt Fischer världscupsbelag som ger riktigt bra glid. Bindningen
 • Worldcup Cl Fl

  Avancerade längdskidor för klassisk åkning, lämpade för duktiga åkare på tränings- och tävlingsnivå. World Cup Classic Feather Lite är en tävlingsskida för duktiga åkare som söker en explosiv skida med optimala fartegenskaper. En blandning av plastmaterial (ABS) och kolfiber ger skida
 • R-Skin IFP

  Kom ihåg att välja till bindningar
 • Sprint Crown IFP Junior

  Kom ihåg att välja till bindningar
 • Salomon Rs Skate Längdskidor 2018/2019

  SKIS RS SKATE..Med en helt nyutecklad kärna ?D-Carbon? och ett carbon/glasfiberinlägg längs hela skidan får åkaren en helt annan upplevese. Stabilare och lättare att komma in i skäret kännetecknar den här skidans egenskaper. Givetvis med Salomons toppbelag G5 som garanterar bästa glid i alla förhållanden. Skidan för dig som vill ha så nära en tävlingskida man kan komma, men till en mycket rimligare summa pengar.
 • Madshus Nanosonic Carbon Skate Längdskidor 2018/2019 Kampanj

  Madshus Nanosonic Carbon Skate Längdskidor 2018/2019..Madshus före detta världscupskida. En lätt skida som flyter fint i snön och som är stabil och lättåkt oavsett förkunskaper gällande skate...Specialpris hos Skistart denna säsong, mycket skida för pengarna.
 • Fischer SC Classic Längdskidor 2016/2017

  Fischer SC Classic Längdskidor 2016/2017..
 • Fischer Carbonlite Skate Junior IFP 2018/2019 Längdskidor

  Fischer Carbonlite Skate Junior IFP 2018/2019 Längdskidor..
 • Fischer RCS Classic 2016/2017 Längdskidor Klipp

  Fischer RCS Classic Skidpaket 2016/2017..Fischers flaggskepp är tillbaka igen!..Dessa ser riktigt fina ut, har haft problem att hitta bra skidor av RCS de sista åren, blir så dj... nöjd när jag ser hur dessa ser ut...Back on track!
 • Madshus Terrasonic Classic Prispressarskida 2015/2016 Kampanj Sommarpriser

  Madshus Terrasonic Classic Prispressarskida..Vi har valt att till säsongen 2015-16 enbart jobba med 1 skida från NNN systemet under 2000 kr.Valet var lätt då Terrasonic görs i samma fabrik som Redline och den tillverkas i olika viktklasser per längd vilket ingen annan skida under 2000 kr görs.Andra märken under 2000 kr görs i enbart en viktklass per längd vilket gör att det blir svårt att hitta en toppenskida till alla, det går att göra med Terrasonicskidan!
 • Atomic Redster World Cup Classic Längdskidor 2014/2015 Kampanj Max 70 kg

  Atomic Redster WC Classic Längdskidor ..Har köpt ett större parti från Atomic av fjolårsskidan, vi har gått igenom hela partiet och kvalitetssäkrat det som vi skall sälja.Finns bra sortimen upp till 70Kg.Kanonglid med bra bärighet och ett suveränt kickspann...Ny spannzon som håller upp vikten bättre innan spannet går i och fästvallan går i snön.Kanon kickkänsla! Trevligt pris också då Atomic vill plocka marknadsandelar i Norden. ..Tävlingsskida både för långlopp och kuperad bana...Atomic har nu bytt design i för tredje året i rad, vi har köpt på oss ett parti för säsongen 2015/2016 som klipp till er, bra köp!
 • RC Skin

  SKIDKONSTRUKTIONFramdrivande skidkonstruktionD2FC – Digital Dynamic Flex ControlOptimal monteringGREPPTEKNIKSkinGrip+KÄRNAD-Carbon BELAGG5 Universal-belag Skyddande metallTYP AV SIDOSKÄRNINGKlassisk parallell sidoskärning för tävling
 • R-Skin Race IFP

  Kom ihåg att välja till bindningar
 • Salomon S-Lab Carbon Skate Längdskidor 2018/2019

  Salomon S-Lab Carbon Skate Längdskidor 2018/2019..Bästa skateskidan!?Vi ser fler och fler segrar på denna skida, snabbaste skidan i minusföre!?..
 • Atomic Redster S9 Carbon Skate Längdskidor 2018-2019

  Atomic Redster S9 Carbon Skate Längdskidor 2018/2019..
 • Salomon EQ8 Classic Längdskidor 2016/2017

  Salomon EQ8 Classic Längdskidor 2016/2017..Instegsskida från Salomon som även fungerar utmärkt att åka något av de kortare Vasaloppen med.Nu snabbare, lättare konstruktion.
 • Salomon S/LAB Carbon Classic Längdskidor 2019/2020

 • Madshus Redline Classic Längdskidor 2016/2017 Klipp Säsongens bästa köp Plusskida

  Madshus mest extrema toppracingskida, som med sina flexibla ändar och låga vikt ger en unik åkkänsla och acceleration..Plusskida=allroundskida och lämpar sig i fören från -5 till varmare.Kanonskida om man bor söder om dalälven...Har fyllt lagrena med denna inför kommande säsong 18/19Kommer vara skidan vi säljer mest av även denna säsong! Mest skida för pengarna på marknaden!
 • Atomic Redster C9 Classic Längdskidor 2018/2019

  Atomic Redster C9 Classic Längdskidor 2018/2019..Toppmodell från Atomic som används flitigt av världseliten, trotts att det är en tävlingskida så är den enkel att trycka ner när du vill vilket gör skidan perfekt för långlopp. Helt ny konstruktion ?samma? mått som Carbonskidon vilket gör den mjuk fram och bak med en känsla av fly ovanpå snön" som följd.Nomexkärna för kombination av stabilitet och låg vikt. SDS teknologi som håller fästzonen högt i glidfästen men ändå gör det lätt att få fäste.Resultatet blir explosiv acceleration och suveränt glid.Givetvis med Atomics topbelag Petex 5000 SA (samma som Carbonskidan). "
 • Zynex Classic

  Vikt: 640g (180cm)Längder: 176, 186, 196, 201, 206Sidecut: 44Belag: K7000 / UNIVERSALTyp: KlassiskKom ihåg att välja till bindningar
 • Nanosonic Igs Move

  Madshus Nanosonic IGS Move är fästvallningsfria längdskidor för klassisk åkning. Skidorna ger bra fäste och glid på både träning och långlopp. Skidorna är lätta, stabila och enkla att få fäste på genom den inbyggda stighuden (intelligrip). Stighuden består av 70% mohair och 30% nylon
 • Peltonen Infra X Classic Längdskidor 2018/19

  Peltonen InfraX Classic Längdskidor..Peltonens race skidor av klassisk modell håller världsklass, ny toppmodernfabrik sen förra året.Känd för sina fina kallskidor. 
 • Fischer RCR Skate IFP 2018/2019 Längdskidor

  Fischer RCR Skate IFP 2018/2019 Längdskidor..En skida som passar de flesta, bra första köp på skate.
 • Rcs Cl Plus Ifp

  Högkvalitativa längdskidor för klassisk åkning. Skidorna passar allt från den ambitiösa nybörjaren till tävlingsåkaren. De har låg vikt tack vare kärnkonstruktionen Air Core Carbon och har tävlingsbelaget World Cup Plus för bra glidegenskaper. Bindningssystem: Turnamic. Skidorna säljs
 • Madshus Redline 2.0 Classic Junior 2019/20 Längdskidor

  Redline 2.0 Classic JR är den klassiska skidan som ger dagens unga bäst förutsättning att ta sig till toppen...Trots att det är en juniormodell, så byggs denna skida på likadant sätt och med lika material som de bästa världscupskidorna.
 • Atomic Classic Carbon Double Poling 2018/2019 65-80 kg

  Atomic Classic Carbon Double Poling 2018/2019..Vi kan nu även få tag på double poling skidan från Atomic, vi tar den direkt från racinglagret hos Atomic...Åk på samma skidor som världseliten på stakning, denna skida finns enbart hos ett fåtal handlare.Stakskida som gör att man sparar mer energi, kommer snabbare fram och vallan håller längre på dessa skidor. ..Gjerdalen har tagit många segrar i Ski Classic på dessa och fler kommer.....
 • Redster C7 Skintec M/H

  Redster C7 Skintec M/H från Atomic är vallningsfria längdskidor med mohair i fästzonen och Atomic's World Cup bas samt WC Grinding. Med mohair slipper du långa förberedelser med vaxning, du kan ge dig ut i spåret direkt. Det ger även perfekt balans mellan grepp och glid i alla snöförhållanden och temperaturer. Och när det blivit slitet byter du enkelt ut det, och du kan även välja om du vill ha en bredare remsa för bättre grepp eller en smalare för snabbare glid.
 • Salomon S/Race Skate Längdskidor 2018/2019 Längdskidor

  Salomon S/Race Skate Längdskidor 2018/2019..
 • Atomic Redster C9 Classic Junior Längdskidor 2018/2019

  Atomic Redster C9 Classic Junior Längdskidor 2018/2019..Atomics klassiska tävlingsskida med en superlätt speedcell kärna gör att du får en skida som är följsam och lätt att trampa ner och få fäste på.Under skidan sitter vårt BI5000 som är toppbelaget och bidrar till att du får så optimalt glid som möjligt.
 • Fischer RCS Skate Junior IFP 2018/2019 Längdskidor

  Fischer RCS Skate Junior IFP 2018/2019 Längdskidor..Bra träning och tävlingsskida för barn och ungdomar.
 • Rcr Skate Ifp

  Fischer RCR Skate IFP är skateskidor för motionären och tävlingsåkaren som söker högkvalitativa skateskidor med härlig känsla och bra glid. Passar exempelvis dig som ska åka Nattvasan. Försedda med en Air Core Basalite-kärna som ger låg vikt och bra stabilitet, samt Fischers världscups
 • Twin Skin Sprint Mounted

  En nybörjarskida för den som vill ha roligt på snön. Hållbar och dynamisk design. Konstruerad för att du ska belönas i den klassiska stilen. Twin Skin hjälper dig ha kul oavsett underlag, upp eller ner. Fischers tävlingsfärger för inspiration.
 • R-Skin Sport IFP

  R-Skin Sport Stiff IFP från Rossignol är en klassisk hudskida för motions- eller juniorskidåkare, byggd på en Zymax-konstruktion. Kompatibel med det nya Turnamic®-bindningssystemet, Integrated Fixation Plate (IFP), som ger den mest naturliga skidböjningen och en enastående snökänsla, precision och glidning. Utbytbara mohairtillägg (100-150 dagar) ger bra kraft under alla förhållanden utan någon förberedelse.
 • Madshus Redline Carbon Classic Längdskidor Dam/Junior 2018/2019

  Madshus Redline Carbon Classic Längdskidor 2018/2019..Vi har köpt på oss ett brett sortiment som är anpassat för damer/juniorer som vill prestera och ha det bästa av fjolårsskidan!Steget från juniorskidor till seniorskidor brukar svida i plånboken, här har vi valet för er......Redline Carbon Classic Cold har en ny design och geometri med optimerade tryckpunkter och perfekt balans mellan fäste och glid.Redline Carbon Classic Cold har fått lite bättre bärighet i spannet och skidan funkar bäst från några plusgrader till minus 15 grader, Splay och Speed tip gör att man reducerar friktion och skidan får ett bättre glid.Skidan är den absolut lättaste Madshus någonsin tillverkat, med en överlägsen flexibilitet som ger skidan liv, åkkänsla och acceleration vid frånskjut och i stakögonblicket.
 • Rossignol X-IUM Skate WCS JR IFP 2019/2020 Längdskidor

 • Salomon S-Race Skate Junior Längdskidor 2019/20

  XC SKIS S-Race JUNIOR SKATE..Som vanligt när salomon presenterar en ny serie så är det top of the line!inget undantag heller för juniorer. Lättåkt skida tack vare kärnan och konstruktionen...G5 zeolit belag, det bästa från Salomon gör skidan supesnabb!
 • Madshus Redline Carbon Classic JR Längdskidor 2018/2019

  Madshus Redline Carbon Classic JR Längdskidor 2018/2019....Endast 150cm kvar..Nyutvecklad tävlingsskida för ungdomsåkare! Skidorna bygger på samma geometri som våra Redline seniormodeller med mjuk topp och bakdel som ger mer fart och bättre fäste.Kommer i två viktklasser per längd för att säkra bäst anpassad skida för varje åkare.Toppracingbelag säkerställer optimalt glid.
 • Salomon S-Lab Classic Längdskidor 2018/2019

  S-Lab classic..Som vanligt när salomon presenterar en S-lab serie så är det top of the line!Inget undantag heller på skidsidan, från tävlings åkare till elitmotionär.Nu pratar vi racing!..Här handlar det att kapa minuter och det här är skidan som WC åkarna har!..En av marknadens lättaste skidor, väger under 1 kg paret, tack vare den ultralätta kärnan nomex.Mjuk i toppen ger åkaren mer känsla och bättre glid, skidan flyter bättre på snön..Givetvis med toppbelaget G5, för absolut bästa glid
 • Madshus Redline Classic Plus WB Längdskidor 2014/2015 Klipp

  Madshus Redline Classic Plus WB Längdskidor 2014/2015 Klipp..Vi har köpt in ett större lager Plus White Base skidor från Madshus som vi nu erbjuder till klippris...
 • Skitrab Gara Aero Skate 2017/2018

  Skitrab Gara Aero Skate 2017/2018..Konkurranseski av skøytetypen med utmerkede glideegenskaper og høy stabilitet. «QUADRIAXIAL AERO TECH»-struktur, spesielt elastisk, forlenget spenn for bedre respons, retningskontroll og glid.
 • Terrasonic Igs Move

  Madshus Terrasonic IGS Move är Vasaloppets officiella skidor. De passar för klassisk åkning, för både motionsåkning och långlopp. Skidorna är fästvallningsfria genom att de är försedda med hudar (70% mohair och 30% nylon) i fästzonerna. Hudarna har sänkts ner något i belaget för att m

Så väljs längdskidor ut i sportaffären

Om du går till en fysisk butik för att köpa längdskidor kommer du hos många skidhandlare att få gå igenom följande standardprocedur.

 • leta reda på en säljare som kan hjälpa dig
 • uppge din längd
 • uppge din vikt
 • skatta din åkförmåga

Dina svar kommer hjälpa säljaren att hitta skidor som passar dig. Det första som måste stämma är att skidornas längd måste vara rätt i förhållande till din kroppslängd. Sen måste hårdheten (spannet) vara rätt för din vikt. Beroende på hur mycket du åker och hur duktig du är kommer säljaren att föreslå ett par skidor att gå vidare med.

Då börjar själva testandet och det går till så att skidorna läggs på en plan bänk. Du ombeds ställa dig ovanpå skidorna med tårna placerad vid den punkt där en skidbindning senare ska monteras. Om det är ett par klassiska skidor du ska köpa kommer du att få:

 1. stå med jämnt vikt på båda skidorna, säljaren kommer att placera en pappersbit under skidan och dra den fram och tillbaka
 2. stå med vikten fördelad på ena skidan, då ska papperet nypas fast och inte gå att dra längre
 3. gå upp på tå för att se så att du verkligen nyper fast skidan hårt mot underlaget

För klassiska skidor är testet på bänken till för att kolla att du kan få fäste med dina skidor. Din vikt måste kunna pressa ner skidans fästzon så den får kontakt med snön. Fästvallan ska kunna gripa tag i snökristallerna och ge fäste när du skjuter skidan bakåt. Annars kommer du att ofta åka med bakhala skidor.

Det är också viktigt att testa så att fästzonen inte är för lång. Det är därför som man i steg 1 drar ett papper framåt och bakåt under längdskidorna. Om fästzonen är för lång kommer du att få sämre glid då dels glidytan är för kort men fästvallan kommer även att bromsa dig i glidmomentet.

Hur provas skidor ut när man köper online?

När man köper online går det ju inte att göra den testprocedur som vi beskrivit här ovanför. Då måste man ta till andra metoder. Med moderna testmaskiner och mycket statistik på tidigare utprovningar kan man ganska pricksäkert plocka fram bra skidor.

Det är precis samma frågor som ställs. När du på en sportbutik online ska köpa längdskidor börjar man med att ange vikt, längd och åkvana (nybörjare, motionär, elit). Utifrån dina val kommer sedan de som jobbar på e-handeln att analysera och välja ut ett par längdskidor som borde passa dig bra.

Vad händer om längdskidorna inte passar mig?

Butiker som verkligen vill att kunderna ska vara nöjda lämnar nöjd-kund-garanti. En nätbutik som heter Skistart har infört något de kallar för Spanngaranti. Den innebär att om man inte är nöjd med skidorna kan inom 90 dagar byta ut de mot nya.

Många butiker erbjuder 30 dagars öppet köp men det gäller i regel endast om varan inte har använts. Det är omöjligt att veta om dina skidor fungerar förrän du vallat och åkt på dem. Kolla därför upp noga innan du beställer vad som gäller hos just den butik som du tänkt köpa från.

Tillval för dina nya längdskidor

För att kunna åka på ett par nya skidor måste de först och främst ha en bindning monterad. Det kan man göra själv, men vill man inte det så går det att få gjort direkt från leverantören. Ibland erbjuds detta utan extra kostnad eller mot en avgift på nån hundralapp.

Ett bra glid kräver en bra yta på belaget anpassat till det skidföre man ska åka på. I grunden behöver man rätt struktur i belaget och detta är något som idag görs med stenslipning. Det här är något man köpa som tillval när man beställer skidor på nätet.

Ett par nya skidor måste också mättas med paraffin. Det är extra viktigt om man har gjort en stenslipning eftersom det öppnar belaget och det behövs då ett skydd. Med mättningen kommer den glidvalla man ska använda att sitta bättre.