Längdskidor

Langdskidor.se » Köpa » Skidor

Märken på skidor:

Skidor

Att köpa nya längdskidor behöver man inte längre gå till en sportaffär för att göra. Det finns idag modern teknik som gör det möjligt att plocka fram anpassade skidor med rätt längd och spann. Det gör att du kan köpa dina nya längdskidor på nätet.

Vilken skidteknik vill du köpa skidor för? Skate eller Klassisk. Här nedan listar vi ett urval för båda stilarna och från flera olika skidmärken. Vill du ha ett speciellt märke kan du välja skidmärke i rullisten ovanför.

 • Madshus Redline Skate Whitebase Längdskidor 2014/2015

  Madshus Redline Skate Whitebase 2014/2015 Längdskidor..Vi har köpt in ett större lager av Redline Whitebase som vi nu säljer till klipppris...Skidan går bäst i konstsnö, transformerad (gammal snö) och våt före.Perfekt skida söder om Dalälven!
 • Madshus Nanosonic Carbon Classic EmPower Längdskidor 2015/2016 Kampanj

  Suveränt bra tävlingsskida som kanske hamnar i skymundan för Redline, dock ej att underskatta!..Nanosonic Carbon Classic Cold ger åkare möjlighet till världscup kvalité.Skidan har en ny 3D formad PR 100X kärna och Triaxial Carbon kontstruktion för precist spann och tryckfördelning.Nanosonic Carbon Classic Cold har ett långt lågt spann med bra bärighet från 0°C och kallare.Skidan har Splay i topp och bak för att reducera friktion och ge bästa glid.Skidan är utrustad med Empower...Vi har köpt in ett större lager av denna skida till i år till kampanjpris!
 • Madshus Hypersonic Classic EmPower Längdskidor 2016/2017 Kampanj!

  Kanonskida som vi köpt in massor av och kör kampanj på! Även köpt in massor av längdskidor för er som är lite tyngre +100 har vi kanonsortering av! Ett riktigt bra pris för att ta er längdskidåkning ett steg till!..Jörgen Brink har vunnit Vasaloppet 3 Vasalopp på Hypersonic skidan!Vår mest sålda Vasaloppskida!Nu även med EmPower systemet!  
 • RCR Classic

  RCR Classic är skidan för dig som är beredd att bemästra långlopp. Prewaxed belag.
 • Madshus Redline Classic Zero Längdskidor 2014/2015 Klipp

  Madshus Redline Zero Längdskidor 2014/2015 Klipp..Vi har köpt in ett större lager zero skidor från Madshus som vi nu erbjuder till klippris...Vill man inte ha skidan som Zero skida så fungerar den kanon i fören runt noll grader men gul, röd burkvalla och som ren klisterskida.Så vill man valla så har man ett kanonpris på en tävlingsskida!
 • Fischer Twin Skin Pro Classic Längdskidor 2018/2019 Vallafri

  Fischer Twin Skin Pro Classic Längdskidor 2018/2019..
 • Madshus Hypersonic Vasaloppet Classic Längdskidor Kampanj 2016/2017

  Madshus Hypersonic Vasaloppet...Vasaloppets officiella Vasaloppsskida...Samma skida som den populära Hypersonic, skidan som Brink tagit sina Vasaloppssegrar på.
 • Twin Skin Tjej Wasa

  Specialframtagen skida för tjejer. En elegant lättviktsskida med toppbelag för att ge dom bästa förutsättningarna. Perfekt blandning mellan design och prestanda. Precis som namnet antyder så passar den utmärkt till exempelvis Vasaloppet. IFP-bindningsplatta.
 • Peltonen Supra-X Skate Längdskidor 2018/19

  Supra X: Racskidan för skate i Peltonens line.
 • Rossignol X-IUM CLASSIC WCS Längdskidor 2017/2018 Kampanj

  X-ium classic WSC. Rossignols raceskida.Skidan har Honeycombkärna och K7000 belag.Skidan är byggd med Bi-edgekonstruktion vilket ger ett högt och fint spann men skidan är ändå otroligt lätt att få fäste på.Bi-edge konstruktionen är unikt på Rossignol.Skidan finns i C1 (kallföre) C2 (allround) C3 white base (klister) C2 r-grip (rugg)
 • Madshus Hypersonic Carbon Classic Längdskidor 2017/2018

  Madshus Hypersonic Carbon Classic Längdskidor 2017/2018..Detta var Madshus toppskida fram till 2009, och den har flera vinster i Vasaloppet. Stabil och lättåkt...Bästa köpet säsongen 2018/19 av de billigare modellerna!
 • Madshus Redline Carbon Skate Längdskidor 2018/2019

  Madshus Redline Carbon Skate Längdskidor 2018/2019..Madshus toppskida, som med sina flexibla ändar och låga vikt ger en unik åkkänsla och accelerationSkidan är livfull och överför all kraft till snön utan att slösa bort någon energi...Redline Carbon Skate Cold har en ny design, ny topp och en annan geometri med optimerade tryckpunkter och perfekt balans för bättre fart i frånskjutet.Redline Carbon Skate Cold har fått bättre bärighet i slutspannet och skidan funkar bäst från några plusgrader till minus 15 grader, Splay och Speed tip gör att man reducerar friktion och skidan får ett bättre glid.Skidan är den absolut lättaste Madshus någonsin tillverkat, med en flexibilitet som ger skidan liv, åkkänsla och acceleration vid varje skateskär.
 • Madshus Nanosonic Carbon Skate Junior Längdskidor 2017/2018 Klipp

  Madshus bästa junior skida...En juniorskida för er som vill ha det bästa, tekniken tagen från seniorskidorna och samma belag som seniorskidorna gör denna till första valet.
 • Madshus Hypersonic Carbon Skate Längdskidor 2018/2019

  Madshus Hypersonic Carbon Skate Längdskidor 2018/2019..Detta var Madshus toppskida fram till 2009. En stabil och lättåkt skateskida som idag är Madshus tredje nivå av skateskida. Den är på grund av sitt pris en storsäljande skateskida, då många vill ha en bra och prisvärd skida att starta sin skatekarriär på.
 • Fischer RCS Carbonlite Skate Längdskidor 2016/2017

  Göra det enkelt att vinna - denna högpresterande skida med kvalitetsstämpel RACE CODE har ännu bättre pendlingsvikt tack vare den nya Carbon Pro Tip &: Tail.Verklig teknik tagen från världscupen: Air Core-Carbonlite och DTG WC finish gör den här skidan till vinnare.
 • Team Racing Grip

  Salomon Team Racing Grip är en lätt vallningsfri barnskida med väldigt enkelt frånskjut och jämnt glid.
 • Peltonen Infra X Classic Längdskidor 2018/19

  Peltonen InfraX Classic Längdskidor..Peltonens race skidor av klassisk modell håller världsklass, ny toppmodernfabrik sen förra året.Känd för sina fina kallskidor. 
 • Twin Skin Performance IFP X-Stiff

  Twin Skin Performance IFP X-Stiff från Fischer är en skida med skinn för hobbyåkare med höga förväntningar. Skidan erbjuder toppglid och särskilt bra grepp i hårda eller isiga förhållanden. Extra styv.
 • Salomon EQ RS Skate Längdskidor Klipp

  Salomon EQ RS Skate Längdskidor..Bra instegsskida för mden lite mer kräsne åkaren, skidan är snäppet under S-lab skidan.Väldigt mycket skida för pengarna.
 • Zynex Classic

  En träningsskida med bra åkegenskaper. Har en lätt glasfiberförstärkt träkärna med luftkanaler och ett belag som är mycket bra för sin prisklass.
 • Atomic Redster World Cup Classic Längdskidor 2014/2015 Kampanj Max 70 kg

  Atomic Redster WC Classic Längdskidor ..Har köpt ett större parti från Atomic av fjolårsskidan, vi har gått igenom hela partiet och kvalitetssäkrat det som vi skall sälja.Finns bra sortimen upp till 70Kg.Kanonglid med bra bärighet och ett suveränt kickspann...Ny spannzon som håller upp vikten bättre innan spannet går i och fästvallan går i snön.Kanon kickkänsla! Trevligt pris också då Atomic vill plocka marknadsandelar i Norden. ..Tävlingsskida både för långlopp och kuperad bana...Atomic har nu bytt design i för tredje året i rad, vi har köpt på oss ett parti för säsongen 2015/2016 som klipp till er, bra köp!
 • Atomic Redster C9 Classic Längdskidor 2018/2019

  Atomic Redster C9 Classic Längdskidor 2018/2019..Toppmodell från Atomic som används flitigt av världseliten, trotts att det är en tävlingskida så är den enkel att trycka ner när du vill vilket gör skidan perfekt för långlopp. Helt ny konstruktion ?samma? mått som Carbonskidon vilket gör den mjuk fram och bak med en känsla av fly ovanpå snön" som följd.Nomexkärna för kombination av stabilitet och låg vikt. SDS teknologi som håller fästzonen högt i glidfästen men ändå gör det lätt att få fäste.Resultatet blir explosiv acceleration och suveränt glid.Givetvis med Atomics topbelag Petex 5000 SA (samma som Carbonskidan). "
 • Redster C7 Skintec M/H

  Redster C7 Skintec M/H från Atomic är vallningsfria längdskidor med mohair i fästzonen och Atomic's World Cup bas samt WC Grinding. Med mohair slipper du långa förberedelser med vaxning, du kan ge dig ut i spåret direkt. Det ger även perfekt balans mellan grepp och glid i alla snöförhållanden och temperaturer. Och när det blivit slitet byter du enkelt ut det, och du kan även välja om du vill ha en bredare remsa för bättre grepp eller en smalare för snabbare glid.
 • Madshus Nanosonic Carbon Skate Längdskidor 2018/2019 Kampanj

  Madshus Nanosonic Carbon Skate Längdskidor 2018/2019..Madshus före detta världscupskida. En lätt skida som flyter fint i snön och som är stabil och lättåkt oavsett förkunskaper gällande skate...Specialpris hos Skistart denna säsong, mycket skida för pengarna.
 • R-Skin Sport IFP

  R-Skin Sport Stiff IFP från Rossignol är en klassisk hudskida för motions- eller juniorskidåkare, byggd på en Zymax-konstruktion. Kompatibel med det nya Turnamic®-bindningssystemet, Integrated Fixation Plate (IFP), som ger den mest naturliga skidböjningen och en enastående snökänsla, precision och glidning. Utbytbara mohairtillägg (100-150 dagar) ger bra kraft under alla förhållanden utan någon förberedelse.
 • Zynex Classic ST NIS

  Klassiska längdskidor från Rossignol med racingprestanda. Dammodell.
 • Snow Skidset

  Ett paket för de yngre åkarna. Längdskidor med kabelbindning och stavar från klassiska dalaföretaget Edsbyn.
 • Fischer RCS Classic 2016/2017 Längdskidor Klipp

  Fischer RCS Classic Skidpaket 2016/2017..Fischers flaggskepp är tillbaka igen!..Dessa ser riktigt fina ut, har haft problem att hitta bra skidor av RCS de sista åren, blir så dj... nöjd när jag ser hur dessa ser ut...Back on track!
 • RC Skin

  Upplev klassisk prestanda på toppnivå utan att behöva valla varje dag. RC Skin från Salomon har SKINGRIP+-inlägg som ger exakt och säkert grepp samt ljudlöst snabbt glid för åkare med krav på hög prestanda i olika snöförhållanden.
 • Salomon Elite 5 Classic Längdskidor

  Längdskidor för dig som åker någon gång på sportlovet, fungerar bra både i spåret och någon tur till värmestugan.
 • Salomon S-Lab Carbon Skate Längdskidor 2018/2019

  Salomon S-Lab Carbon Skate Längdskidor 2018/2019..Bästa skateskidan!?Vi ser fler och fler segrar på denna skida, snabbaste skidan i minusföre!?..
 • Pro C2 Skintec X/H

  Pro C2 Skintec X/H är vallningsfria längdskidor från Atomic. Slipp strulet med vaxning och långa förberedelser, nu är du redo för spåret med en gång tack vare Mohair i fästzonen som ger bra grepp och glid i alla snöförhållanden. X/H är versionen med ett hårdare spann.
 • Madshus Superkid Classic Längdskidor

  Madshus Superkid Classic Längdskidor..Bra barn och undomsskida till en billig peng.
 • Fischer SCS Skate Junior Längdskidor 2016/2017

  Fischer SCS Skate Junior Längdskidor..,Skidan för ungdommar som gör sina första lopp i skidvärlden. 
 • Atomic Classic Carbon Double Poling 2018/2019 65-80 kg

  Atomic Classic Carbon Double Poling 2018/2019..Vi kan nu även få tag på double poling skidan från Atomic, vi tar den direkt från racinglagret hos Atomic...Åk på samma skidor som världseliten på stakning, denna skida finns enbart hos ett fåtal handlare.Stakskida som gör att man sparar mer energi, kommer snabbare fram och vallan håller längre på dessa skidor. ..Gjerdalen har tagit många segrar i Ski Classic på dessa och fler kommer.....
 • R-Skin IFP

  R-Skin Stiff IFP från Rossignol är en högpresterande, klassisk mohairskida för expert till vanliga skidåkare och bygger på en tävlingsklar Delta-konstruktion. Kompatibel med det nya Turnamic®-bindningssystemet, Integrated Fixation Plate (IFP), som ger den mest naturliga skidböjningen och en enastående snökänsla, precision och glidning. Utbytbara mohairtillägg (100-150 dagar) ger bra kraft under alla förhållanden utan någon förberedelse alls.
 • Salomon EQ8 Skate Längdskidor 2016/2017

  Salomon EQ8 Skate Längdskidor 2016/2017..Instegsskida för skate från Salomon.Bra kvalitet under 2000 kr.Lättkörd skida. .. 
 • Twin Skin Performance IFP

  Twin Skin Performance IFP från Fischer är en skida med skinn för hobbyåkare med höga förväntningar. Skidan erbjuder toppglid och särskilt bra grepp i hårda eller isiga förhållanden.
 • Madshus Redline Classic Plus WB Längdskidor 2014/2015 Klipp

  Madshus Redline Classic Plus WB Längdskidor 2014/2015 Klipp..Vi har köpt in ett större lager Plus White Base skidor från Madshus som vi nu erbjuder till klippris...Slut i vikter 70-80 kg..
 • Madshus Redline Carbon Classic Längdskidor 2018/2019

  Madshus Redline Carbon Classic Längdskidor 2018/2019..Redline Carbon Classic Cold har en ny design och geometri med optimerade tryckpunkter och perfekt balans mellan fäste och glid.Redline Carbon Classic Cold har fått lite bättre bärighet i spannet och skidan funkar bäst från några plusgrader till minus 15 grader, Splay och Speed tip gör att man reducerar friktion och skidan får ett bättre glid.Skidan är den absolut lättaste Madshus någonsin tillverkat, med en överlägsen flexibilitet som ger skidan liv, åkkänsla och acceleration vid frånskjut och i stakögonblicket.
 • Madshus Redline Carbon Skate JR Längdskidor 2018/2019

  Madshus Redline Carbon Skate JR Längdskidor 2018/2019..Nya Redline Jr classic är byggd precis som den hyllande senior skidan.Med den mjuka toppen och bakdelen är skidan mycket lättåkt.Spannet och flexen är gjord så att den skall passa de framtida världsmästarna. 
 • RC Skin

  Upplev klassisk prestanda på toppnivå utan att behöva valla varje dag. RC Skin från Salomon har SKINGRIP+-inlägg som ger exakt och säkert grepp samt ljudlöst snabbt glid för åkare med krav på hög prestanda i olika snöförhållanden.
 • Madshus Redline 2.0 Skate Längdskidor 2018/2019

  Madshus Redline 2.0 Skate Längdskidor 2018/2019..MADSHUS REDLINE 2.0..Madshus kommer med en helt ny skidmodell som släpps på utvalda specialbutiker under november månad. Det är en så kallad prelaunch i begränsad upplaga. Det var planerat att denna modell skulle lanseras till butik först nästa säsong, men det blev en så lyckad målgång för treårsprojektet redan i somras att man nu väljer att göra den tillgänglig för allmänheten ett år tidigare. Modellen heter REDLINE 2.0 och är något helt annat än den tidigare modellen REDLINE. Skidan är från och med idag bokningsbar hos Sveriges längdskidspecialister...Leverans i början November
 • Rossignol X-ium Classic Längdskidor 2016/2017 Klipp

  Rossignol X-ium Classic Längdskidor ..Samma skida som X-ium WCS fast utan Carbonförstärkning, tävlades i världscuppen för 2-3 år sedan på denna skida...Kanonskida för dig som inte väger mer än 85 kg!
 • R-Skin Race IFP

  R-Skin Race från Rossignol är en klassisk mohairskida för tävlingsinriktade idrottare till expertskidåkare byggt på en X-ium WCS-konstruktion. Kompatibel med det nya Turnamic®-bindningssystemet, Integrated Fixation Plate (IFP), som ger den mest naturliga skidböjningen och en enastående snökänsla, precision och glidning. Utbytbara mohairtillägg (100-150 dagar) ger bra kraft under alla förhållanden utan någon förberedelse alls.
 • Atomic Redster S9 Skate Längdskidor 2018/2019 Längdskidor

  Atomic Redster S9 Skate Längdskidor..Tävlingsskidan på skate för 2 år sedan, väldigt mycket skida för pengarna! 
 • Crs Skate Ifp

  Crs Skate Ifp är en längdskida designad för fritidsskidåkare som vill ha allt: högkvalitativ utrustning som fungerar perfekt under alla förhållanden och är rolig på banan. Tack vare sin nya aerodynamiska konstruktion med låg vikt och optimerad vikt passar CRS Skate för alla önskemål.
 • Twin Skin Sport Ef

  En skida för nybörjare som är lätt att använda. Byggd med teknologier för ett förlåtande fäste och bra glid. Skidan som hjälper åkaren med utveckling och självförtroende i spåret.
 • Salomon S-Race Skate Junior Längdskidor 2018/2019

  XC SKIS S-Race JUNIOR SKATE..Som vanligt när salomon presenterar en ny serie så är det top of the line!inget undantag heller för juniorer. Lättåkt skida tack vare kärnan och konstruktionen...G5 zeolit belag, det bästa från Salomon gör skidan supesnabb!
 • Delta Skating IFP

  Delta Skating IFP från Rossignol är utformad för vanliga idrottare till skickliga skateskidåkare. Delta är byggd med samma racerklara Nomex Honeycomb-kärnkonstruktion som X-ium och erbjuder en lätt och livlig prestanda. Kompatibel med det nya bindningssystemet Turnamic® för den mest naturliga skidböjningen och snökänslan.
 • Twin Skin Superior

  Dessa lätta, effektiva racingskidor är det ett bra alternativ för nordiska förhållanden. Pålitlig över långa distanser, med jämnt glid och Twin Skin ger dig bra fäste och fart hela vägen över mållinjen vid alla snöförhållanden.
 • Rossignol X-IUM CLASSIC WCS IFP 2017/2018 Längdskidor

  Rossignol X-IUM CLASSIC WCS IFP..Toppsäljare hos skistart, lite högre spannkonstruktioner mot andra märken men mjuka fina övergångar in i glidfas gör att skidorna inte tappar fart. ..Rossignol´s klassiska racingskida är till denna säsong oförändrad i konstruktion men uppdaterad med den nya IFP plattan för att kombineras med Turnamic bindningen. Honeycomb nomex kärna med Bi-Edge konstruktion och racebelaget K7000.Skidan är byggd med Bi-edgekonstruktion vilket ger ett högt och fint spann men skidan är ändå otroligt lätt att få fäste på.

Så väljs längdskidor ut i sportaffären

Om du går till en fysisk butik för att köpa längdskidor kommer du hos många skidhandlare att få gå igenom följande standardprocedur.

 • leta reda på en säljare som kan hjälpa dig
 • uppge din längd
 • uppge din vikt
 • skatta din åkförmåga

Dina svar kommer hjälpa säljaren att hitta skidor som passar dig. Det första som måste stämma är att skidornas längd måste vara rätt i förhållande till din kroppslängd. Sen måste hårdheten (spannet) vara rätt för din vikt. Beroende på hur mycket du åker och hur duktig du är kommer säljaren att föreslå ett par skidor att gå vidare med.

Då börjar själva testandet och det går till så att skidorna läggs på en plan bänk. Du ombeds ställa dig ovanpå skidorna med tårna placerad vid den punkt där en skidbindning senare ska monteras. Om det är ett par klassiska skidor du ska köpa kommer du att få:

 1. stå med jämnt vikt på båda skidorna, säljaren kommer att placera en pappersbit under skidan och dra den fram och tillbaka
 2. stå med vikten fördelad på ena skidan, då ska papperet nypas fast och inte gå att dra längre
 3. gå upp på tå för att se så att du verkligen nyper fast skidan hårt mot underlaget

För klassiska skidor är testet på bänken till för att kolla att du kan få fäste med dina skidor. Din vikt måste kunna pressa ner skidans fästzon så den får kontakt med snön. Fästvallan ska kunna gripa tag i snökristallerna och ge fäste när du skjuter skidan bakåt. Annars kommer du att ofta åka med bakhala skidor.

Det är också viktigt att testa så att fästzonen inte är för lång. Det är därför som man i steg 1 drar ett papper framåt och bakåt under längdskidorna. Om fästzonen är för lång kommer du att få sämre glid då dels glidytan är för kort men fästvallan kommer även att bromsa dig i glidmomentet.

Hur provas skidor ut när man köper online?

När man köper online går det ju inte att göra den testprocedur som vi beskrivit här ovanför. Då måste man ta till andra metoder. Med moderna testmaskiner och mycket statistik på tidigare utprovningar kan man ganska pricksäkert plocka fram bra skidor.

Det är precis samma frågor som ställs. När du på en sportbutik online ska köpa längdskidor börjar man med att ange vikt, längd och åkvana (nybörjare, motionär, elit). Utifrån dina val kommer sedan de som jobbar på e-handeln att analysera och välja ut ett par längdskidor som borde passa dig bra.

Vad händer om längdskidorna inte passar mig?

Butiker som verkligen vill att kunderna ska vara nöjda lämnar nöjd-kund-garanti. En nätbutik som heter Skistart har infört något de kallar för Spanngaranti. Den innebär att om man inte är nöjd med skidorna kan inom 90 dagar byta ut de mot nya.

Många butiker erbjuder 30 dagars öppet köp men det gäller i regel endast om varan inte har använts. Det är omöjligt att veta om dina skidor fungerar förrän du vallat och åkt på dem. Kolla därför upp noga innan du beställer vad som gäller hos just den butik som du tänkt köpa från.

Tillval för dina nya längdskidor

För att kunna åka på ett par nya skidor måste de först och främst ha en bindning monterad. Det kan man göra själv, men vill man inte det så går det att få gjort direkt från leverantören. Ibland erbjuds detta utan extra kostnad eller mot en avgift på nån hundralapp.

Ett bra glid kräver en bra yta på belaget anpassat till det skidföre man ska åka på. I grunden behöver man rätt struktur i belaget och detta är något som idag görs med stenslipning. Det här är något man köpa som tillval när man beställer skidor på nätet.

Ett par nya skidor måste också mättas med paraffin. Det är extra viktigt om man har gjort en stenslipning eftersom det öppnar belaget och det behövs då ett skydd. Med mättningen kommer den glidvalla man ska använda att sitta bättre.