Turskidor

Köpa paket med turskidor till paketpris

Genom att ange din längd och din vikt kan man ganska enkelt beställa turskidor online. Det finns flera återförsäljare som har paket med turskidor, bindning och pjäxor i ett paketpris. Vi har plockat ut ett brett urval från nätbutiker som säljer långfärdsskidor från Alpina, Åsnes, Madshus med flera märken. Du kan välja på skidor med eller utan stålkant.

Populärt inom turskidor

 • Madshus Panorama M55 Intelligrip Transition Turskidor

  Madshus Panorama M55 Intelligrip Transition Turskidor
  Madshus Panorama M55 Intelligrip Transition Turskidor är rätt i mitten av Madshus Panorama-serie. Profilen gör skidorna till ett bra val för allsidig turskidåkning, och ger en bra kompromiss mellan mjuk och fast snö. Turskidorna har en hellång stålkant, som ger maximal kantkontroll i alla förhållanden. De är även redo för IntelliGrip Transition, som gör det enkelt att sätta på och ta av stighuden för att du ska slippa kompromissen mellan fäste och glid. Panorama är en vallningsbar turskida med snabbfäste för Intelligrip Transition stighudar (ingår ej men finns som tillval). Teknisk specifikation Längd: 180, 190, 195 & 205 cm Sidecut: 68-55-62 Skidvikt: 1890 g / 190cm Kärna: Multicore (trä) Bas: P-Tex 2000 Electra, Skin pocket
 • Madshus Bc 50 Wax Turskidor

  Madshus Bc 50 Wax Turskidor
  Madshus BC 50 Wax Turskida BC 50 är Madshus mest sålda stålkantsskida som med sin bredd passar både i och utanför skidspåret och gör skidan enkel att kantställa. Stålkanten bidrar till ett säkert grepp och enklare åkning i hårdare fören. BC 50 har ett progressivt spann som är mer aggresivt mitt under spannet och blir grundare längre mot glidytorna för bättre fäste och glid, 3/4 stålkant gör skidans topp och bakdel mjuk och följsam, vilket gör att skidan följer spåret och flyter bra i lössnö Längd: 160, 170, 180-210/5cm Vikt: 1780g/190cm Konstruktion: Triaxial Cap konstruktion, Multicore kärna Geometri/skärning: 60-50-55mm Belag: P-Tex 2000.
 • Fischer Twin Skin Mohair Narrow Yellow

  Fischer Twin Skin Mohair Narrow Yellow
  Twin Skin Mohair Narrow från Fischer är utbytbara skins i 100% mohair. Mohair kombinerar det bästa av grepp och glid. Passar till Twin Skin Race och Twin Skin Superior skidorna från Fischer. 41 cm passar skidlängderna 182, 187 och 192 cm45 cm passar skidlängderna 197, 202 och 207 cm
 • Åsnes Ingstad BC Ski WL/FL White

  Åsnes Ingstad BC Ski WL/FL White
  Ingstad BC Ski WL/FL från Åsnes är waxless turskidor för krävande backar men fungerar även till långa etapper på plan terräng. Skidorna har en lätt kärna av poppelträ och Paulownia.

Fler tips på turskidor

 • Fischer Country Crown 60 Turskidpaket

  Fischer Country Crown 60 Turskidpaket
  Den välkända Fischer Country Crown 60 är en vallningsfri turskida som är perfekt för användning i eller utanför spåret. En Vario Crown-bas ger bra grepp i en mängd olika förhållanden, medan&hellip:
 • Åsnes Combat Nato BC White

  Åsnes Combat Nato BC White
  Combat NATO BC från Åsnes är breda turskidor med bra glid som passar både för djup snö och brantare terräng. Skidorna är utvecklade för militären och har därför både bra gång- och köregenskaper så länge de väljs i rätt längd. Combat Nato BC har titanförstärkningar i bindningsfästet och hål i bakänden där stighuden kan fästas för att sitta bättre även vid mycket låga temperaturer. I nosen finns förstärkta hål för att kunna använda skidorna som provisoriska slädar vid evakuering. Spänn fast tältet, tarpen eller presenningen mellan skidorna och du har fått en släde! Vill du använda stighudar så rekommenderar vi att du köper till X-skin 45mm Mohair till kalla fören och plan terräng. Ska du istället röra dig i brant terräng behövs bredare stighudar, som X-skin 58mm Nylon.Val av skidlängdSkidlängden bestäms av kroppslängden och vikten. Tabellen nedan är menat som ett hjälpmedel och ska inte följas slaviskt. Åknivå, terräng, vikt, snöförhållanden och individuella behov är faktorer som påverkar val av längd.Generella råd: åker du i svår terräng krävs en kortare skida än när du åker i öppna landskap. För nybörjare är det oftast enklare att manövrera en kortare skida. Åker du bara i uppkörda spår spelar längden mindre roll, då är det istället spännet som är viktigt. En person som väger mindre än genomsnittet bör ha en kortare skida, och en person som är tyngre bör ha en längre skida. Går du ofta med tung packning är en längre skida också att föredra.Kroppslängd Vikt (kg) Skidlängd   210
 • Åsnes X-Skin 30Mm Mohair

  Åsnes X-Skin 30Mm Mohair
  Stighudar gjorda i 100% mohair vilket ger ett bra glid och reducerar friktion. Mohair ger ett bättre glid än Nylon men det är inte riktigt lika hållbart, stighudarna levereras med SKIN PROTECTOR som skyddar fällan mot slitage. Åsnes X-Skin 30Mm Mohair är smalare i modellen men passar på alla Åsnes modeller, dock passar de bäst för de smalare modellerna. Vikt: 180 g Längd: 650 mm Bredd: 30 mm Material:   -100% mohair
 • Åsnes Line Sverdrup Turskidpaket

  Åsnes Line Sverdrup Turskidpaket
  Åsnes Line Sverdrup är ett par av de mest mångsidiga allroundskidorna för turskidåkning i Åsnes sortiment, som har designats med några av de allra bästa teknologierna Åsnes har att erbjuda. Turskidorna&hellip:
 • Åsnes Kortfell Spesial 45mm NATO

  Åsnes Kortfell Spesial 45mm NATO
  Kortare stighud för lättare vikt Det är inte alltid en ska ut på de allra brantaste stigningarna och mest svårtillgängliga områdena. När behovet inte finns för en stighud med full längd passar det därmed perfekt med denna stighud som främst täcker centerpartiet av dina skidor. Detta bidrar till att du inte behöver släpa med dig onödig vikt som du inte har användning för. Perfekt för att kunna lägga mer energi på det du älskar allra mest - att åka skidor! Med 100% nylon får du ett par hållbara stighudar som erbjuder bra grepp. Detta framförallt på blöt och tung snö. Den medföljande packväskan kan sedan smidigt fästas antingen på din ryggsäck, eller i ditt bälte. Den har dessutom försetts med en perforerad botten som tillåter vatten att rinna ut, vilket hjälper dina stighudar att torka även när de är förpackade. Åsnes har utvecklat denna stighud att passa skidan Åsnes Combat NATO. För att säkerställa att dina stighudar håller längre rekommenderar vi att du håller dem rena, låter dem torka ordentligt efter varje användning, och vaxar dem vid behov.
 • Åsnes Breidablikk Hunter Turskidpaket

  Åsnes Breidablikk Hunter Turskidpaket
  Skida utvecklad för de som jagar eller bara åker skidor med sin hund, de saknar nämligen stålkant som kan skada tassar som kommer i vägen. Självklar fungerar de alldeles utmärkt även utan hund&hellip:
 • Madshus Panorama M68 Turskidpaket

  Madshus Panorama M68 Turskidpaket
  Madshus Panorama M68 är ett par turskidor byggda för att täcka långa distanser i en variation av terränger. Omnitrack-belaget ger effektivt driv framåt i kuperad terräng, medan en progressiv sidecut&hellip:
 • Fischer Easy Skin Mohair

  Fischer Easy Skin Mohair
  Stighud i mohair-mix för Fischerskidor med Easy Skin funktion. 50mm Passar Outback, Traverse, Excursion, S-Bound, E99 och E109 med Easy skin.
 • OAC Ea 2.0 Expedition Spares

  OAC Ea 2.0 Expedition Spares
  Detta är en automatöversatt text: Flexplate, fotskydd med spänne, gummifjädrar för EA 2.0
 • Fischer Easy Skin Mohair

  Fischer Easy Skin Mohair
  Stighud i mohair-mix för Fischerskidor med Easy Skin funktion. 50mm Passar Outback, Traverse, Excursion, S-Bound, E99 och E109 med Easy skin.
 • Madshus Panorama T55 Intelligrip Transition Turskidpaket

  Madshus Panorama T55 Intelligrip Transition Turskidpaket
  Panorama T55 är mitt i vår Panorama-linje av backcountryskidor, med funktioner och konstruktion som gör den till en idealisk all-around backcountryskida. T55 kommer med vår helt nya Paulownia skidkärna,&hellip:
 • Åsnes X-Skin 45mm Nylon

  Åsnes X-Skin 45mm Nylon
  Åsnes X-Skin 45mm Nylon är en stighud gjord av 100% nylon för optimal hållbarhet och grepp och passar de flesta av Åsnes skidor såsom Nansen, Amundsen, Gamme 54, Cecilie, Liv etc. Den är försedd med ett skydd framtill som förhindrar att snö eller is kommer in samt för att säkra stighuden på längre distanser. För ökad prestanda kan du impregnera stighuden, vilket ger bättre glid och minskad friktion. Den levereras med en praktisk väska som kan fästas på din ryggsäck eller bälte och har perforerat material på undersidan som säkerställer att stighuden torkar och att vätskan rinner ut ur väskan. Egenskaper: º Nylon från Colltex i Schweiz º Perfekt för våt och tung snö º Levereras med väska º Kan impregneras för bättre prestanda
 • Åsnes X-Skin 58Mm Nylon

  Åsnes X-Skin 58Mm Nylon
  Åsnes X-Skin 58Mm Nylon är ett par korta stighudar av 100% nylon, som ger optimal hållbarhet och fäste, och lämpar sig väl för blöt och tung snö. Om du vill förbättra stighudarnas prestanda ytterligare kan du impregnera dem för att ge ännu bättre glid. Stighudarna levereras i en praktisk väska framtagen för X-Skin, som du kan fästa vid din ryggsäck eller ditt bälte. Väskan har ett perforerat tyg i botten, som låter vatten rinna ut.  -  - X-Skin 58Mm Nylon kan användas med alla Åsnes turskidor med fäste för stighudar, men passar som bäst till de breda BC-modellerna, som Ingstad, Kongsvold och Falketind 62. Teknisk specifikation Material: 100% nylon Vikt: 250 g Längd / bredd: 650 / 58 mm
 • Åsnes Amundsen Fram Waxless BC Ski Black/Grey

  Åsnes Amundsen Fram Waxless BC Ski Black/Grey
  Amundsen Fram Waxless BC Ski från Åsnes är det perfekta valet för dig som gillar att åka på oändliga slätter eller planera en expedition. Styvare än Amundsen BC, och med en mer tydlig vaxficka för ett grepp som håller är detta en stabil skida med en hel stålkant som gör den till ett lika fantastiskt alternativ för äventyrare som för den som planerar vandringar med en släde eller en tung ryggsäck. Amundsen Fram Waxless BC är utrustad med Skinlock, så att Åsnes X-Skin klättringshud kan fästas på ett ögonblick för klättring. Skidan är uppkallad efter Roald Amundsen (1872–1928), den första mannen som nådde både syd- och nordpolen, var polfarare, upptäckare, forskare och flygpionjär. Han navigerade i nordvästra passagen och var en pionjär inom användningen av luftskepp och flygplan inom polarforskning. Många av hans expeditioner gjordes med polarfartyget Fram, som ägs av upptäcktsresande Fridjtof Nansen.
 • Åsnes Nansen Bc Ski Wl/FL

  Åsnes Nansen Bc Ski Wl/FL
  Åsnes Nansen WL/FL den optimala tur/fjällskida för den aktiva åkaren. Nansen är en lite bredare skida med bra bärighet i djup snö och ospårad terräng. Skidan är vallningsfri och har stepbelag (räfflad undersida) under foten. Dessutom är skidan förberedd med integrerat fäste för Åsnes X-skin. En kort stighud som tillsammans med det vallningsfria mönstret blir en driftsäker kombination som fungerar i alla väder. Hel stålkant. Unisex Kroppslengde Vekt (kg) Skilengde 155-165 55-65 175 160-175 60-70 180 170-175 65-75 185 175-180 70-80 190 180-185 75-85 195 185-190 80-90 200 190+ 90+ 205
 • Åsnes Otto Sverdrup Turskida

  Åsnes Otto Sverdrup Turskida
  Åsnes Otto Sverdrup är ett par av de mest mångsidiga allroundskidorna för turskidåkning i Åsnes sortiment, som har designats med några av de allra bästa teknologierna Åsnes har att erbjuda. Turskidorna har en modern profil med generös sidecut och mer framträdande camber och “smörelomme” (vallaficka) än de flesta av Åsnes allroundskidor, vilket ger en effektiv skida för något längre turer, särskilt i varierad och kuperad terräng. Sidecut och avsmalnande tip rocker gör dessutom att skidorna enkelt lyfter ur snön och att du får ut mesta möjliga av svängarna du gör längs med vägen. Skidorna är lekfulla och enkla att initiera i svängarna, men förlåtande i krävande förhållanden och ett nöje att åka med även i svår terräng. Skidorna är även kompatibla med Åsnes nya, korta stighudar, X-Skin. Skidorna har fått sitt namn från den norska sjömannen och polarutforskaren Otto Sverdrup (1854-1930), som tillsammans med Fridtjof Nansen och Roald Amundsen ofta anses vara en av de tre största utforskarna i norsk polarhistoria. Sverdrups expeditioner samlade in stora mängder forskningsmaterial och la grunden för de kartor som användes av kanadensiska myndigheter fram till 1960-talet. Han mottog även en lång rad utmärkelser och priser för sina geografiska bidrag. Teknisk specifikation Stålkant: Ja Längd: 175, 180, 185, 190, 195, 200 eller 205 cm Bredd: 78-55-69 mm Vikt: 1070 g per skida vid 200 cm Kärna: Poppelträ Rekommenderad bindning: Bc, 75 mm eller Xplore
 • Madshus BC 50 Wax Turskidor Paket

  Madshus BC 50 Wax Turskidor Paket
  Madshus BC 50 Wax Turskidpaket BC 50 är Madshus mest sålda stålkantsskida som med sin bredd passar både i och utanför skidspåret och gör skidan enkel att kantställa. Stålkanten bidrar till ett säkert grepp och enklare åkning i hårdare fören. BC 50 har ett progressivt spann som är mer aggresivt mitt under spannet och blir grundare längre mot glidytorna för bättre fäste och glid, 3/4 stålkant gör skidans topp och bakdel mjuk och följsam, vilket gör att skidan följer spåret och flyter bra i lössnö Längd: 160, 170, 180-210/5cm Vikt: 1780g/190cm Konstruktion: Triaxial Cap konstruktion, Multicore kärna Geometri/skärning: 60-50-55mm Belag: P-Tex 2000.
 • Fischer Bcx Tour

  Fischer Bcx Tour
  Fischer Bcx Tour är en perfekt pjäxa för dig som vill åka långfärdsskridskor eller turskidor. De är en unisex-modell. Vridstyv sulprofil med bra stabilitet. Innerskon är förstärkt med varmfodrat och formbart material vilket ger en skön passform i pjäxan. Vattenavvisande, syntetisk ovandel som ger bra skydd. Konstruktionen vid pjäxans snörning gör det möjligt att öppna plösen mycket vilket gör modellen enkel att komma i och ur.
 • Åsnes Ingstad Bc Ski Onecolour

  Åsnes Ingstad Bc Ski Onecolour
  Ingstad Bc Ski från Åsnes är en mångsidig BC-skida som är avsedd för långa traverser i brant och krävande terräng. Ingstad är utrustad med en mindre vaxficka och en nordisk rocker / avsmalning. Detta gör Ingstad lätt att hantera i djup snö och krävande terräng.
 • Madshus Fjelltech M50 Skin Turskidor Paket

  Madshus Fjelltech M50 Skin Turskidor Paket
  Madshus Fjelltech M50 Skin är vallningsfria turskidor med stålkant och är perfekt för den erfarne skidåkaren. Skidorna har en fäll infräst under fästzonen som passar såväl i som utanför spåret. Modellen M50 är lite bredare och passar för den som befinner sig lite mer utanför än i spåret. Ski Size Skiers Weight 177 cm 45-60 187 cm 60-75 192 cm 65-80 202 cm 80-100 Välj kortare skidor om din kroppsvikt är mindre än rekommenderat och välj längre skidor om din vikt är högre. Att gå med en tung ryggsäck föreslår vi längre skidor.
 • Madshus Fjelltech M44 Skin Turskidor classic Paket

  Madshus Fjelltech M44 Skin Turskidor classic Paket
  En skida med ¾ stålkant som kan användas i såväl spår som att åka fritt på fjället. Spannet tillsammans med rocker fram och bak gör att skidan går lätt och fint i spåret samtidigt som det&hellip:
 • Vildmarksbiblioteket Fjällguiden

  Vildmarksbiblioteket Fjällguiden
  Vildmarksbiblioteket Fjällguiden är guiden till hur du gör vandring i fjällområden så njutbar som möjligt! I boken får du svar på t.ex. hur du väljer rätt storlek på kängorna, vadar över en ström och hur du ska tänka när du väljer ryggsäck. Oavsett om du planerar din första vandringstur eller om du ska ut på en mer avancerad expedition, utgör informationen i den här boken en bra grund att stå på. Att kunna vandra tryggt och säkert i fjällen kräver erfarenhet, något som kan ta många år att bygga upp. Men börjar du vandra med ett stort kunskapsförråd kan du undvika många nybörjarmisstag. Med hjälp av Fjällguiden kan ditt kunskapsförråd få en kickstart, så att du kan äventyra utan större besvär. Du får bland annat kunskap inom säkerhetstänk, fjällorientering och vad som ska finnas i medicinväskan. Oavsett om du är nybörjare eller fjälledare finns det värdefull information att hämta här. Boken täcker områden som till exempel utrustning (både vinter- och sommartid), klädval, tältmodeller och bindningar till turskidor. Varje ämne behandlas grundligt med för- och nackdelar, tips och råd. Du får även reda på hur du bäst lagar din utrustning om den skulle få sig en smäll eller reva. Bokens författare, Jan Lundhag, har stor erfarenhet av fjällturer både privat och som fjälledare. Han har en stabil bakgrund i företaget Lundhags och förnyar sina kunskaper årligen, tack vare medlemskapet i Svenska turistföreningens jämtlandssektion. Delar ur innehållet: Skidåkning i fjällen Att vada över en ström Rätt storlek på kängorna Vad är fjällvana? Intressanta varianter på tältning vintertid Underhåll av stavar och skidor Mat och värme på fjället Fjällorientering i praktiken Hur du landar en helikopter Standardryggsäckens utförande Produktspecifikation Författare: Jan Lundhag Format: 170x225 Bindning: Flexoband Förlag: Vildmarksbiblioteket
 • Madshus Beitostølen Sportlovspaket

  Madshus Beitostølen Sportlovspaket
  Madshus Beitostølen En lättåkt motions-/turskida som är 4 mm bredare än de vanliga racingskidorna. Formen på skidan med midja, gör den riktningsstabil och lätthanterlig i och utanför spår. NIS&hellip:
 • Pomoca Climb 2.0 Ready2climb 140Mm V2 Yellow

  Pomoca Climb 2.0 Ready2climb 140Mm V2 Yellow
  Climb 2.0 Ready2climb 140Mm V2 från Pomoca är en idealisk stighud för avancerade användare. Med prestanda från Safer Skin Light och Ever Dry 3.0-teknologi är den nu ännu lättare. En blandning av mohair och nylon ger mycket god glidförmåga och god vidhäftning. SSLPOMOCA har lyckats att med ännu tunnare lager göra sitt klassiska SAFER SKIN-membran 12% lättare (150 gram lättare per m2). Det är ca 60-75 gram lättare per par, 100% vattentätt och med något förbättrat motstånd mot slitage.EVER DRY 3.0Ever Dry 3.0 är Pomocas största framsteg avseende miljön. Det är den första behandlingen för stighudar som inte innehåller perfluorkolväte, en kemikalie som 2017 visade sig vara miljöfarlig. EVER DRY 3.0 används på alla Pro Mohair stighudar, de första PFC-fria stighudarna på marknaden!GRIPPOMOCA har utvecklat material och vävteknik för att kombinera glid och hållbarhet med optimalt grepp. Med kontrollerad produktion och infästning av fibern blir POMOCAs stighudar mycket stabila under alla förhållanden och under hela stighudens livslängd.PrestandaGlide: 235 kcal/hGrepp: 48 gram/cm2Vikt: 1150 gram/cm2 (110 x 170 cm)Material70% Mohair/30% NylonStorlekarXS= 145-160cm S= 155-170cmM= 165-180cmL= 175-190cmXL= 185-200cm
 • Bergans Archetype Anorak Red

  Bergans Archetype Anorak Red
  Anorak med klassiska former och bra funktion Produktutvecklarna på Bergans har tagit en titt i arkivet och plockat fram den första anoraken de gjorde, i slutet av 60-talet. Så modellen är inget modernt, tvärt om: En relativt snäv kapuschong med knappjustering baktill. Hög krage med dragsko och blixtlås ner till mellangärdet. Dragskor även i midjan och nederfållen och kardborre i ärmsluten. Men inte minst är det en uppdatering. Precis som i gamla tider är Archtype tillverkad i en slitstark och rejäl tätt vävd polyester- och bomullsblandning, men på tjugotalet jobbar man med återvunnen polyester och ekologisk bomull. Därtill får den skydd mot nederbörd med en PFAS-fri vattenavvisande behandling. Resultatet? En frilufts- och skidjacka som är mer funktionell än man kanske tror. Passformen rymmer så många lager du behöver, även när temperaturen börjar bli knarrig. Och håller du ångan uppe – den här jackan är ju som gjord för turskidor och skridsko – så har den en överraskande bra förmåga att vädra genom självdrag, överskottsvärmen stiger upp genom den skorstensartade kragen och svalare luft sugs in genom den vida öppningen nedtill.
 • Kaby Stövelbindning Universal

  Kaby Stövelbindning Universal
  Stövelbindning Universal: 8890-20, stl 38-48 8890-30, stl 49-50
 • Madshus Panorama M50 Intelligrip Transition Turskidor

  Madshus Panorama M50 Intelligrip Transition Turskidor
  Madshus Panorama M50 Intelligrip Transition Turskidor är de smalaste turskidorna i Madshus Panorama-serie. Den smalare profilen är perfekt för fastare snöförhållanden, då skidan behöver mindre yta för att hålla sig över snön. Turskidorna har en 3/4-stålkant som startar strax efter spetsen, vilket gör att skidans framdel håller sig flexibel och låter skidan absorbera gropar och knölar bättre. De är även redo för IntelliGrip Transition, som gör det enkelt att sätta på och ta av stighuden för att du ska slippa kompromissen mellan fäste och glid. Panorama är en vallningsbar turskida med snabbfäste för Intelligrip Transition stighudar (ingår ej men finns som tillval). Teknisk specifikation Längd: 180, 190, 195 & 205 cm Sidecut: 60-50-55 Skidvikt: 1780 g / 190cm Kärna: Multicore (trä) Bas: P-Tex 2000 Electra, Skin pocket
 • Colltex Lucendro 100Mm

  Colltex Lucendro 100Mm
  Nyutvecklad allround stighud för toppturer som passar till de flesta snöförhållanden. Lucendro från Colltex är tillverkad i 100% syntetfibrer, ett material som Colltex utvecklat och tillverkat stighudar av i många år. Med denna stighud får du ett extremt bra fäste och samtidigt bra glid. Colltex Lucendro 100mm säljs i färdiga längder och skärs sedan till på bredden efter skidorna de ska användas med. Kniv medföljer i förpackningen även skyddsnät och förvaringsbag. Bredd: 100 mm Small:  - Passar skidor 156-165cm. Medium:  - Passar skidor 166-175cm. Large: Passar skidor 176-185cm.  - XL:   -Passar skidor 186-195cm.
 • Fischer Country Crown 60 Turskidpaket

  Fischer Country Crown 60 Turskidpaket
  Den välkända Fischer Country Crown 60 är en vallningsfri turskida som är perfekt för användning i eller utanför spåret. En Vario Crown-bas ger bra grepp i en mängd olika förhållanden, medan traditionella längder ger mer glid och flyt. En lätt och hållbar träkärna med luftkanal kommer att ge många år av njutning. Skidan är utan stålkant och lämpar sig för de som åker med hund. Luftkanaler integrerade i fiberglasträkärnan sparar vikt jämfört med de rena träkärnorna och är mer motståndskraftiga mot brott. Bättre areatrycksfördelning. Power Layer: 0,2 mm tunt, extremt lätt, full yta högtryckslaminat bestående av naturliga fibrer och harts för märkbar viktminskning. Vikt per skida: 1.660g/200cm Belag/fästzon: Sintec/Vario Crown Sidecut: 60-52-57 Bindning ingår ej
 • Madshus Fjelltech M50 Skin

  Madshus Fjelltech M50 Skin
  Madshus Fjelltech M50 Skin är vallningsfria turskidor med stålkant och är perfekt för den erfarne skidåkaren. Skidorna har en fäll infräst under fästzonen som passar såväl i som utanför spåret. Modellen M50 är lite bredare och passar för den som befinner sig lite mer utanför än i spåret. Ski Size Skiers Weight 177 cm 45-60 187 cm 60-75 192 cm 65-80 202 cm 80-100 Välj kortare skidor om din kroppsvikt är mindre än rekommenderat och välj längre skidor om din vikt är högre. Att gå med en tung ryggsäck föreslår vi längre skidor.
 • Åsnes Nansen Bc Ski Wl/FL

  Åsnes Nansen Bc Ski Wl/FL
  Åsnes Nansen WL/FL den optimala tur/fjällskida för den aktiva åkaren. Nansen är en lite bredare skida med bra bärighet i djup snö och ospårad terräng. Skidan är vallningsfri och har stepbelag (räfflad undersida) under foten. Dessutom är skidan förberedd med integrerat fäste för Åsnes X-skin. En kort stighud som tillsammans med det vallningsfria mönstret blir en driftsäker kombination som fungerar i alla väder. Hel stålkant. Unisex Kroppslengde Vekt (kg) Skilengde 155-165 55-65 175 160-175 60-70 180 170-175 65-75 185 175-180 70-80 190 180-185 75-85 195 185-190 80-90 200 190+ 90+ 205
 • Madshus Panorama M68

  Madshus Panorama M68
  Madshus Panorama M68 är ett par turskidor byggda för att täcka långa distanser i en variation av terränger. Omnitrack-belaget ger effektivt driv framåt i kuperad terräng, medan en progressiv sidecut med hellånga stålkanter levererar en livlig känsla och kontroll över svängarna. Specifikation Storlek: 162, 172, 182 eller 192 Sidecut: 99-68-84 Vikt: ca 2530 g Kärna: Multicore (trä) Belag: MGV Omni Konstruktion: Triaxial (fiberglas och kolfiber)
 • Åsnes Otto Sverdrup Turskida

  Åsnes Otto Sverdrup Turskida
  Åsnes Otto Sverdrup är ett par av de mest mångsidiga allroundskidorna för turskidåkning i Åsnes sortiment, som har designats med några av de allra bästa teknologierna Åsnes har att erbjuda. Turskidorna har en modern profil med generös sidecut och mer framträdande camber och “smörelomme” (vallaficka) än de flesta av Åsnes allroundskidor, vilket ger en effektiv skida för något längre turer, särskilt i varierad och kuperad terräng. Sidecut och avsmalnande tip rocker gör dessutom att skidorna enkelt lyfter ur snön och att du får ut mesta möjliga av svängarna du gör längs med vägen. Skidorna är lekfulla och enkla att initiera i svängarna, men förlåtande i krävande förhållanden och ett nöje att åka med även i svår terräng. Skidorna är även kompatibla med Åsnes nya, korta stighudar, X-Skin. Skidorna har fått sitt namn från den norska sjömannen och polarutforskaren Otto Sverdrup (1854-1930), som tillsammans med Fridtjof Nansen och Roald Amundsen ofta anses vara en av de tre största utforskarna i norsk polarhistoria. Sverdrups expeditioner samlade in stora mängder forskningsmaterial och la grunden för de kartor som användes av kanadensiska myndigheter fram till 1960-talet. Han mottog även en lång rad utmärkelser och priser för sina geografiska bidrag. Teknisk specifikation Stålkant: Ja Längd: 175, 180, 185, 190, 195, 200 eller 205 cm Bredd: 78-55-69 mm Vikt: 1070 g per skida vid 200 cm Kärna: Poppelträ Rekommenderad bindning: Bc, 75 mm eller Xplore
 • Madshus Panorama M68 Turskidpaket

  Madshus Panorama M68 Turskidpaket
  Madshus Panorama M68 är ett par turskidor byggda för att täcka långa distanser i en variation av terränger. Omnitrack-belaget ger effektivt driv framåt i kuperad terräng, medan en progressiv sidecut med hellånga stålkanter levererar en livlig känsla och kontroll över svängarna. Specifikation Storlek: 162, 172, 182 eller 192 Sidecut: 99-68-84 Vikt: ca 2530 g Kärna: Multicore (trä) Belag: MGV Omni Konstruktion: Triaxial (fiberglas och kolfiber)
 • OAC X-Trace Eva

  OAC X-Trace Eva
  OAC X-Trace EVA är standardversionen av OAC:s X-Trace-bindningar, som är designade för att fungera med de flesta kängor med flexibel sula. Bindningen tillverkas av högkvalitativa material och är utrustad med en normal flexplatta, som fungerar bäst till långfärdsskridskor och Turskidor. Vikt : 1060 g / par Skruvmönster : NN75 Längd, kängsula : 24-33.5 cm
 • Alpina Alaska Bc

  Alpina Alaska Bc
  Alpina Alaska BC är en komfortabel pjäxa som passar lika bra för långfärdsskridskor som för turskidor. Alaska BC har en anatomisk fotbädd och isolerande Thinsulate-foder samt högkvalitativa Alpitex-membran som ger extra skydd mot snö, vatten och kyla. Pjäxan har ett snabbsnörningssystem för snabb, enkel på- och avtagning samt sulan passar NNN BC bindningar. Andra praktiska egenskaper är tåskydd, ovandel i naturligt läder, en mjuk krage samt medium flex.
 • Crispi BC Crispi Nevada BC

  Crispi BC Crispi Nevada BC
  En rejäl turpjäxa som passa lika bra till turskidor som till långfärdsskridskor. Pjäxan hålls vattentät tack vare Gore-Tex och det vattenavvisande lädret som kängas överdel är gjord av. För extra slitstyrka och hållbarhet har kängan en extra gummiförstärkning upp över tån och runt om kängas nederdel. Mjuk och flexibel sula som passar alla Rottefella BC bindningar.
 • Colltex Lucendro 130 Mm

  Colltex Lucendro 130 Mm
  Nyutvecklad allround stighud för toppturer som passar till de flesta snöförhållanden. Lucendro från Colltex är tillverkad i 100% syntetfibrer, ett material som Colltex utvecklat och tillverkat stighudar av i många år. Med denna stighud får du ett extremt bra fäste och samtidigt bra glid. Colltex Lucendro 130mm säljs i färdiga längder och skärs sedan till på bredden efter skidorna de ska användas med. Kniv medföljer i förpackningen även skyddsnät och förvaringsbag. Bredd: 130 mm Small: Passar skidor 156-165cm. Medium: Passar skidor 166-175cm. Large: Passar skidor 176-185cm.  - XL: Passar skidor 186-195cm.
 • Madshus Voss Vallningsbar Turskidor Paket Klipp

  Madshus Voss Vallningsbar Turskidor Paket Klipp
  Madshus Voss Vallningsbar Turskida Behändig turskida med 3/4 stålkant, lagom bred så den funkar perfekt i normal fjällmiljö, vill man gå helt offpist så är det bättre med en bredare modell. Köp till stighud om ni brukar gå i brantare terräng! Triaxial Cap-konstruktion och Multicore-kärna gör Voss till en livlig och lätt skida med mjuk spänning i tå och ände, medan 3/4 stålkant ger extra grepp utan att göra skidan onödigt tung. Stenslipad P-Tex 2000-sinterbelag ger extremt bra glid och oöverträffade egenskaper i upptrampade spår. LÄNGD: 160-180/10, 185-210/5 cm SIDOCUT: 60-50-55 mm VIKT: 1780 g/190 cm KÄRNA: Multikärna med Triaxial Cap-konstruktion
 • Åsnes Amundsen Bc Turskidpaket

  Åsnes Amundsen Bc Turskidpaket
  Åsnes Amundsen Bc Ski är de perfekta turskidorna för expeditioner, långa turer och andra äventyr med ryggsäck eller pulka i måttlig till platt terräng. Skidorna har en full stålkant och en framträdande “smörelomme” (vallaficka) för långvarigt grepp, styvhet och en lugn stabilitet. Skidorna är även kompatibla med Åsnes nya stighudar, X-Skin. Amundsen BC Ski är smala nog för anlagda skidspår, men om det är dags att vandra uppåt kan du snabbt fästa stighudar vid skidorna. Skidorna får sitt namn från polarforskaren och upptäckaren Roald Amundsen (1872-1928), som var den första mannen att nå både syd- och nordpolen. Han navigerade Nordvästpassagen och var en pionjär i användandet av luftskepp och flygplan inom polarforskningen. Teknisk specifikation Stålkant: Ja Längd: 170, 175, 180, 187, 194, 201 eller 208 cm Bredd: 67-57-62 mm Vikt: 1010 g per skida vid 201 cm Konstruktion: Cap Kärna: Poppelträ Hur du väljer rätt längd Skidlängden du ska använda bestäms av din kroppslängd och vikt. Tabellen nedan är dock enbart en guide, eftersom erfarenhet, kunskaper, terräng och individuella behov också påverkar ditt val. Generellt behöver du en kortare skida för skidåkning i kuperad terräng än vad du behöver för öppna bergsplatåer. Kortare skidor är också lättare att kontrollera för nybörjare. Om du till största delen åker längs skidspår är längden inte det viktigaste. För bra flyt i djup snö är en något bredare skida användbar. Lättare skidåkare kan också välja en kortare skida, medan tyngre åkare bör välja en längre. Ska du åka med packning i form av ryggsäck eller pulka kan du också välja en längre skida. Kroppslängd Vikt Rekommenderad skidlängd 145-155 cm > 55 kg 170 cm 155-165 cm 55-65 kg 175 cm 165-170 cm 60-70 kg 180 cm 170-175 cm 70-80 kg 187 cm 175-185 cm 75-85 kg 194 cm 180-190 cm 80-95 kg 201 cm 190+ cm 95+ kg 208 cm
 • Åsnes Line Sverdrup Turskidpaket

  Åsnes Line Sverdrup Turskidpaket
  Åsnes Line Sverdrup är ett par av de mest mångsidiga allroundskidorna för turskidåkning i Åsnes sortiment, som har designats med några av de allra bästa teknologierna Åsnes har att erbjuda. Turskidorna har en modern profil med generös sidecut och mer framträdande camber och “smörelomme” (vallaficka) än de flesta av Åsnes allroundskidor, vilket ger en effektiv skida för något längre turer, särskilt i varierad och kuperad terräng. Sidecut och avsmalnande tip rocker gör dessutom att skidorna enkelt lyfter ur snön och att du får ut mesta möjliga av svängarna du gör längs med vägen. Skidorna är lekfulla och enkla att initiera i svängarna, men förlåtande i krävande förhållanden och ett nöje att åka med även i svår terräng. Skidorna är även kompatibla med Åsnes nya, korta stighudar, X-Skin. Skidorna får sitt namn från Line Victoria Sverdrup, den äventyrliga ättlingen till polarutforskaren Otto Sverdrup (1854-1930) och en av Åsnes ambassadörer. Hundar, hundspann, jakt och friluftsliv har varit en stor del av Lines liv sedan barnsben, och idag delar hon med sig av sina äventyr på sociala medier i hopp om att väcka äventyrslusten hos så många människor som möjligt. Teknisk specifikation Stålkant: Ja Längd: 170, 175, 180, 185 eller 190 cm Bredd: 78-55-69 mm Vikt: 960 g per skida vid 180 cm Kärna: Poppelträ Rekommenderad bindning: Bc, 75 mm eller Xplore
 • Fischer Easy Skin Mohair Passar Excursion Och S-Bound

  Fischer Easy Skin Mohair Passar Excursion Och S-Bound
  Stighud i mohair-mix för Fischerskidor med Easy Skin funktion. 65mm Passar Excursion och S-Bound, Jakt Crown
 • Bergans Archetype Anorak Red

  Bergans Archetype Anorak Red
  Anorak med klassiska former och bra funktion Produktutvecklarna på Bergans har tagit en titt i arkivet och plockat fram den första anoraken de gjorde, i slutet av 60-talet. Så modellen är inget modernt, tvärt om: En relativt snäv kapuschong med knappjustering baktill. Hög krage med dragsko och blixtlås ner till mellangärdet. Dragskor även i midjan och nederfållen och kardborre i ärmsluten. Men inte minst är det en uppdatering. Precis som i gamla tider är Archtype tillverkad i en slitstark och rejäl tätt vävd polyester- och bomullsblandning, men på tjugotalet jobbar man med återvunnen polyester och ekologisk bomull. Därtill får den skydd mot nederbörd med en PFAS-fri vattenavvisande behandling. Resultatet? En frilufts- och skidjacka som är mer funktionell än man kanske tror. Passformen rymmer så många lager du behöver, även när temperaturen börjar bli knarrig. Och håller du ångan uppe – den här jackan är ju som gjord för turskidor och skridsko – så har den en överraskande bra förmåga att vädra genom självdrag, överskottsvärmen stiger upp genom den skorstensartade kragen och svalare luft sugs in genom den vida öppningen nedtill.
 • Rode Skin Racing Blue

  Rode Skin Racing Blue
  Rode Skin Racing Blue är en användarvänlig skinspray för tävlingar och träning i kallare snö. Sprayen förhindrar isbildning och ökar glidet utan att kompromissa med greppet. Använd en trasa för att sprida den och låt torka i några minuter. Fiberpapper 25 m (AR21 från Rode) är inkluderat. Temperatur: -1 C° / -15 C°
 • Madshus Fjelltech M50 Skin Turskidor Paket

  Madshus Fjelltech M50 Skin Turskidor Paket
  Madshus Fjelltech M50 Skin är vallningsfria turskidor med stålkant och är perfekt för den erfarne skidåkaren. Skidorna har en fäll infräst under fästzonen som passar såväl i som utanför spåret. Modellen M50 är lite bredare och passar för den som befinner sig lite mer utanför än i spåret. Ski Size Skiers Weight 177 cm 45-60 187 cm 60-75 192 cm 65-80 202 cm 80-100 Välj kortare skidor om din kroppsvikt är mindre än rekommenderat och välj längre skidor om din vikt är högre. Att gå med en tung ryggsäck föreslår vi längre skidor.
 • Crispi BC Futura Xp

  Crispi BC Futura Xp
  Futura XP är utrustad med Rottefellas nya Xploresula. Perfekt för dig som som gillar att åka turskidor utanför preparerade spår. Med Xplore-systemet får du fantastisk flex och stabilitet i tuffare teräng.  - Vikt: 950g. Vattenavisande läder. Gore-Tex. Sula: Rottefella Xplore. Storlekar: 36-47.
 • Fischer Country Crown 60

  Fischer Country Crown 60
  Den välkända Fischer Country Crown 60 är en vallningsfri turskida som är perfekt för användning i eller utanför spåret. En Vario Crown-bas ger bra grepp i en mängd olika förhållanden, medan traditionella längder ger mer glid och flyt. En lätt och hållbar träkärna med luftkanal kommer att ge många år av njutning. Skidan är utan stålkant och lämpar sig för de som åker med hund. Luftkanaler integrerade i fiberglasträkärnan sparar vikt jämfört med de rena träkärnorna och är mer motståndskraftiga mot brott. Bättre areatrycksfördelning. Power Layer: 0,2 mm tunt, extremt lätt, full yta högtryckslaminat bestående av naturliga fibrer och harts för märkbar viktminskning. Vikt per skida: 1.660g/200cm Belag/fästzon: Sintec/Vario Crown Sidecut: 60-52-57 Bindning ingår ej
 • Åsnes Amundsen Bc Ski Turskida

  Åsnes Amundsen Bc Ski Turskida
  Åsnes Amundsen Bc Ski är de perfekta turskidorna för expeditioner, långa turer och andra äventyr med ryggsäck eller pulka i måttlig till platt terräng. Skidorna har en full stålkant och en framträdande “smörelomme” (vallaficka) för långvarigt grepp, styvhet och en lugn stabilitet. Skidorna är även kompatibla med Åsnes nya stighudar, X-Skin. Amundsen BC Ski är smala nog för anlagda skidspår, men om det är dags att vandra uppåt kan du snabbt fästa stighudar vid skidorna. Skidorna får sitt namn från polarforskaren och upptäckaren Roald Amundsen (1872-1928), som var den första mannen att nå både syd- och nordpolen. Han navigerade Nordvästpassagen och var en pionjär i användandet av luftskepp och flygplan inom polarforskningen. Teknisk specifikation Stålkant: Ja Längd: 170, 175, 180, 187, 194, 201 eller 208 cm Bredd: 67-57-62 mm Vikt: 1010 g per skida vid 201 cm Konstruktion: Cap Kärna: Poppelträ Hur du väljer rätt längd Skidlängden du ska använda bestäms av din kroppslängd och vikt. Tabellen nedan är dock enbart en guide, eftersom erfarenhet, kunskaper, terräng och individuella behov också påverkar ditt val. Generellt behöver du en kortare skida för skidåkning i kuperad terräng än vad du behöver för öppna bergsplatåer. Kortare skidor är också lättare att kontrollera för nybörjare. Om du till största delen åker längs skidspår är längden inte det viktigaste. För bra flyt i djup snö är en något bredare skida användbar. Lättare skidåkare kan också välja en kortare skida, medan tyngre åkare bör välja en längre. Ska du åka med packning i form av ryggsäck eller pulka kan du också välja en längre skida. Kroppslängd Vikt Rekommenderad skidlängd 145-155 cm > 55 kg 170 cm 155-165 cm 55-65 kg 175 cm 165-170 cm 60-70 kg 180 cm 170-175 cm 70-80 kg 187 cm 175-185 cm 75-85 kg 194 cm 180-190 cm 80-95 kg 201 cm 190+ cm 95+ kg 208 cm
 • Rottefella Xplore Bc Offtrack

  Rottefella Xplore Bc Offtrack
  Rottefella Xplore Bc Offtrack är ett nytt, innovativt bindningssystem, som ger ökad skidglädje, bättre skidupplevelse och mer stabil och rörlig turskidåkning, både på platt mark och upp och ner för berget. Rotationspunkten har flyttats bakåt, så nära foten som möjligt, för förbättrad rörlighet och komfort coh en mer naturlig känsla när du går. Ihopkopplingen mellan pjäxan och bindningen är dessutom bredare för maximal stabilitet tillsammans med pjäxans ankelstöd. SpringPin-teknologi gör det enkelt och pålitligt att kliva i och ur bindningen, medan designen med piggar på pjäxans sidor istället för i själva bindningen minimerar risken för snöuppbyggnad.  -
 • Åsnes Falketind 62 Xplore Turskidpaket

  Åsnes Falketind 62 Xplore Turskidpaket
  Åsnes Falketind 62 Xplore är ett par breda, lätta och lekfulla turskidor för längre turer i krävande och brant terräng. Skidorna är designade med en responsiv träkärna av poppelträ och en framträdande “smörelomme” (vallaficka), och har karbonförstärkningar för optimala vridegenskaper. Med små finjusteringar av camber och bakdel presterar Falketind 62 utmärkt, medan den generösa sidecuten ger fina svängar. Skidorna är även utrustade med Skinlock och är redo för Åsnes nya, korta stighudar, X-Skin, som du enkelt fäster när det är dags att börja gå uppåt. Falketind 62 Xplore presterar utmärkt tillsammans med det nya Xplore-bindningssystemet från Rottefella. Teknisk specifikation Stålkant: Ja Längd: 172, 180, 188 eller 196 cm Bredd: 97-62-86 mm Svängradie (172 / 180 / 188): 16.7 / 18.7 / 20.9 cm Vikt: 1020 g per skida vid 180 cm Kärna: Poppelträ / karbon Rekommenderad bindning: 75 mm Xplore / telemark / bc Hur du väljer rätt längd Skidlängden du ska använda bestäms av din kroppslängd och vikt. Tabellen nedan är dock enbart en guide, eftersom erfarenhet, kunskaper, terräng och individuella behov också påverkar ditt val. Generellt behöver du en kortare skida för skidåkning i kuperad terräng än vad du behöver för öppna bergsplatåer. Kortare skidor är också lättare att kontrollera för nybörjare. Om du till största delen åker längs skidspår är längden inte det viktigaste. För bra flyt i djup snö är en något bredare skida användbar. Lättare skidåkare kan också välja en kortare skida, medan tyngre åkare bör välja en längre. Ska du åka med packning i form av ryggsäck eller pulka kan du också välja en längre skida. Kroppslängd Rekommenderad skidlängd 165-177 cm 172 cm 175-185 cm 180 cm 183-192 cm 188 cm
 • Fischer Traverse 78 Crown

  Fischer Traverse 78 Crown
  Denna produkt saknar för tillfället text. Vi jobbar på att ta fram en så snart som möjligt.
 • Åsnes X-Skin 58Mm Mohair

  Åsnes X-Skin 58Mm Mohair
  Åsnes X-Skin 58Mm Mohair är ett par korta stighudar av 100% mohair, som ger reducerad friktion och ökad hastighet och lämpar sig väl för kalla temperaturer. Om du vill förbättra stighudarnas prestanda ytterligare kan du impregnera dem för att ge ännu bättre glid. Stighudarna levereras i en praktisk väska framtagen för X-Skin, som du kan fästa vid din ryggsäck eller ditt bälte. Väskan har ett perforerat tyg i botten, som låter vatten rinna ut.  -  - X-Skin 58Mm Mohair kan användas med alla Åsnes turskidor med fäste för stighudar, men passar som bäst till de breda BC-modellerna, som Ingstad, Kongsvold och Falketind 62. Teknisk specifikation Material: 100% mohair Vikt: 250 g Längd / bredd: 650 / 58 mm

Vanliga frågor om turskidor

Ska man ha stålkant eller inte på turskidor?

Om man ska ha stålkant eller inte på sina turskidor beror på vart och hur man tänker åka. I fjällen på hård packad snö i sluttande terräng måste man ha stålkanter för att få grepp. I lösare och djup snö går det bra utan stålkant.

Kan man åka i längdspår med turskidor?

Max bredd som får plats i vanliga, preparerade längdspår är 55 mm. Vill du kunna kombinera åkning i längskidspår med turåkning utanför kan du inte ha bredare turskidor än så. Det du tappar är bärigheten i lös snö och stabiliteten i utförsåkningen.

Vad är en lagom längd på turåkningsskidor?

Ett bra riktmått på lagom längd för turåkningsskidor är 10-20 cm längre än sin kroppslängd. Om man ska ha mycket packning på ryggen behöver man öka bärigheten på sina turskidor. Det görs genom att ha större yta antingen genom bredare skidor eller längre skidor.

Finns det vallningsfria turskidor?

Vallningsfria turskidor har antingen fiskfjällsmönster eller stighudar (skins). Stighudar är lätta att montera på när det bär av uppför och tas bort när man ska åka längre sträckor nedför fjället. Åker man turskidor i kuperad terräng är det mer praktiskt med vallningsfritt i form av mönstrad fästzon.

Tips på bra turskidor och paket för nybörjare

Vi rekommenderar Madshus BC 50 MGV+ turskidspaket. De har bredden som gör att de passar både utanför och i skidspåret. Med stålkant fås bra grepp i lite hårdare fören. Ett paketpris med turskidor, pjäxor och bindningar kan ligga på cirka 3000 kr.