ikon för langdskidor.se Längdskidor

Stavar i karbonfiber

Stavar gjorda av karbonfiber är lätta och används av både skidelit och motionärer. På grund av deras låga vikt har karbonstavarna en bra och snabb pendel. Du får snabbt fram staven till nästa stavtag. Nackdelen är att de är känsligare mot slag från sidan. De är starka i långsgående riktning när du hugger nedåt, men ett slag från en skida gör att de bryts lätt.

Vill du åka längdskidor fort och hänga med i stakningen är det skidstavar av karbonfiber du ska köpa. Ska du åka Vasaloppet kommer den låga vikten att ge utslag på sån lång sträcka. Här nedan hittar du de ledande stavmärkenas utbud av karbonskidstavar.

Populärt inom stavar i karbonfiber

 • Leki Ultimate Carbon Längdstavar

  Leki Ultimate Carbon Längdstavar
  Leki Ultimate Carbon stavar - Nya Ultimate Carbon: Top motionssta...
 • RC9

  RC9
  RC9 från Fischer är en kolfiber stav som nu blivit 20% styvare än föregångaren men ändå lättare. Förbättrat, säkert grepp med Mucos®-kork och en ergonomiskt korrekt F-Speed-rem förbättrar kraftigt denna stavs kontroll och kraftöverföring. Multi Tip System möjliggör snabbt och enkelt byte av truga baserat på snöförhållanden.
 • Diamond 18

  Diamond 18
  Skaftmaterial: 100% Diamond kolVikt per meter: 75 gramSkaft diameter: 16 mm och 9 mmHandtag: Carbon GripRem: AV SLG remTruga: Flash Premio M truga
 • Leki Prc 700 Pink

  Leki Prc 700 Pink
  Leki Prc 700 Pink är en högkvalitativ carbon längdstav till både ...

Fler tips på stavar i karbonfiber

 • R 60 Click

  R 60 Click
  Bekvämlighet: Med ErgoClick-grepp kan du enkelt ta bort stavarna med en hand i farten.Kraftöverföring: Styvt skaft i 60% kolfiber och ergonomiskt handtag ger maximal kraftöverföring varje gång du sätter ned staven60 % kolfiber 16/9: Ett skaft med 60 % kolfiber och en 16 mm diameter överst som avsmalnar ner till 9 mm nära spetsen.Click Strap: Rem som enkelt kan justeras med ergonomisk och exakt passform som ger optimal kraftöverföring. För ökad bekvämlighet krävs det endast ett ”klick” för att lossa greppet så att du inte behöver ta av stavremmen från handsken. Det är endast kompatibelt med grepp med ”klicksystemet”Ergoclick: Ergoclick-systemet möjliggör inklickning och utklickning med ett finger, så att du kan dricka eller enkelt ta av skidornaVolfram spetsVikt: 205 gram
 • Swix Sonic R1, Full Carbon 2-Piece

  Swix Sonic R1, Full Carbon 2-Piece
  Swix Sonic R1, Full Carbon 2-Piece är en superlätt skidstav tillv...
 • Salomon MTN Carbon S3

  Salomon MTN Carbon S3
  Salomon MTN Carbon S3 är en justerbar, lätt och hållbar skidstav ...
 • Madshus Race Speed Pole

  Madshus Race Speed Pole
  Madshus Race Speed Pole är en lätt och hållbar skidstav i kolfibe...
 • Salomon Element Carbon Ergo S3

  Salomon Element Carbon Ergo S3
  Salomon Element Carbon Ergo S3 är en säker och bekväm skidstav fö...
 • Leki Prc 850 Shark Längdstavar

  Leki Prc 850 Shark Längdstavar
  Leki PRC 850 Shark Längdstav Motionsstav med styvt carbon/composi...