Vallabord & Vallaställ

På ditt vallabord gör du dina magiska drag och lägger grunden för bra resultat i skidspåret. Längdskidorna läggs upp och ner på ditt vallaställ (vallaprofil) och du kan enkelt jobba med både glid- och fästvalla.

I den här kategorin har vi samlat vallaborden från de största tillverkarna. Du kan köpa vallningsprofiler som du fäster på valfritt bord eller vallabänk. Alla ställ går att beställa online och många dessutom till fri frakt. Klicka på det vallningsbord du vill läsa mer om.

Populärt inom vallabord & vallaställ

 • Kroksta Vallaställ Sprint Med Dubbla Sicklingsprofiler!

  Kroksta Vallaställ Sprint Med Dubbla Sicklingsprofiler!
  Kroksta Vallaställ Sprint - Riktigt bra vallaställ från Kroksta, enkelt att fälla ihop och ta med sig, tar väldigt liten plats som ihopfällt. Vikt: 7kg Storlek hopfällt: 710 x 200 x 170 mm Bearbeta 2 skidor samtidigt Ställbar låsspak för att fästa skidorna Vallaställ och fästanordning passar bindnignar från Rottefella / Salomon Höj och sänkbar mittdel för olika spannprofiler Avställningshylla för valla & dylikt Galvaniserat utförande I kampanjpriset ingår 2 par (4st) sicklingsprofiler ! I förpackningen ingår: Vallaställ Mittdel Sprint Väska 2 par sicklingsprofiler Vad skiljer Flexi och Sprint åt? Flexi - Skidorna fästes med en ställbar låsspak som man \\tvinnar\\ fast skidorna från sidorna. Passar även slalomskidor samt skidor utan bindning. Sprint - Skidorna fästes med bindningarna. Passar alla Rottefellas och Salomons bindningar.
 • Swix Bänkvallaställ Längdskidor

  Swix Bänkvallaställ Längdskidor
  Swix Bänkvallaställ längdskidor Nytt smart bänkvallaställ som även går alldeles utmärkt att sickla skidor på. Levereras i en liten box, vikt 1 kg.
 • Kroksta Sicklingsprofiler

  Kroksta Sicklingsprofiler
  1 par sicklingsprofiler från Kroksta för att udnerlätta all vallning och sickling. Skidorna ligger mer stabilt på vallastället och rör sig inte åt något håll! Passar till: Flexi Sprint Sicklingsprofilerna trycks på vallastället och fästes enkelt, Kan plockas av och på snabbt och smidigt. Profilerna är självklart galvaniserade och har skyddade ovandelar som förhindrar att skidorna rör sig. Levereras i par. Ange antal 1 för att få 1 par.
 • Kroksta Vallaställ Flexi

  Kroksta Vallaställ Flexi
  Kroksta Vallaställ flexi - Riktigt bra vallaställ från Kroksta, enkelt att fälla ihop och ta med sig, tar väldigt liten plats som ihopfällt. Vikt: 7kg Storlek hopfällt: 710 x 200 x 170 mm Bearbeta 2 skidor samtidigt Ställbar låsspak för att fästa skidorna Vallaställ och fästanordning passar de flesta typer av längdskidor och slalomskidor Höj och sänkbar mittdel för olika spannprofiler Avställningshylla för valla & dylikt Galvaniserat utförande Öppningsbredden är 80mm (Skär man bort mittdelen kan man klara bredare midja på slalomskidorna. Sicklingsprofiler ingår ej som standard. I förpackningen ingår: Vallaställ Mittdel Flexi Väska Vad skiljer Flexi och Sprint åt? Flexi - Skidorna fästes med en ställbar låsspak som man \\tvinnar\\ fast skidorna från sidorna. Passar även slalomskidor samt skidor utan bindning. Sprint - Skidorna fästes med bindningarna. Passar alla Rottefellas och Salomons bindningar. Se film på produkten här:

Fler tips på vallabord & vallaställ

 • Kroksta Fästvalleriller

  Kroksta Fästvalleriller
  Kroksta Fästvalleriller Varför endast göra riller på glidytorna? Behöver inte vatten transporteras i fästvallan också? Så här säger uppfinnaren själv: Ja. rillern. Dvs Fästvallerillern. Den har jag testat från och till i 4 år...Grunden till varför den kom fram var att Ceza flourgel ökar glidet avsevärt om man lägger den på fästet. Av den anledningen så förstod jag att fästvallan ligger mer emot snön än vad de flesta tror. Sedan så har man struktur på glidytorna, men fästvallan klotsar man mer eller mindre helt blank. Vilket gör att man får 2 st sugande ytor mot varann, dvs snön samt fästvallan. Minns första gången jag testade den, glidet ökade 2 m direkt på en ganska kort glidsträcka, klotsade igen fästvallan= 2 m kortare. Denna går bara på burkvalla, ej på klister. Hitills då jag har visat den för landslagsfolk samt elitmotionärer så har de blivit förvånad över att man har tänkt ett steg till. Riktigt skoj att visa upp den idagsläget, fastän jag har levt med den i 4 år.
 • Swix Bag For T0075W Waxing Table

  Swix Bag For T0075W Waxing Table
  Swix Bag For T0075W Waxing Table är en praktiskt och hållbar väska till T0075W vallaställ. Rekommenderas för förvaring och resa.  -
 • Toko Cross-Country Profile & Vise

  Toko Cross-Country Profile & Vise
  Toko Cross-Country Profile & Vise Support för längdskidor som används för att sätta fast längdskidor på Workbench eller Workbench small
 • Swix Vallaställ T0075W

  Swix Vallaställ T0075W
  T75W Waxing table wide, 120x 35cm Stabilt och solit vallabord från Swix med justerbara gummifötter för halkskydd. Ställbar höjd på 90 cm eller 85 cm. Köp till vallaprofil för sickling av skidor Mått på bordsskiva: 120 cm x 35 cm Vikt: 13.5 kg
 • Swix T767-3 XC Profile Plast Compact

  Swix T767-3 XC Profile Plast Compact
  Plastprofil för långdskidor. Samma profil i både fram- och bakända. Inkluderar hållare för att fixera bindningen. Rymmer två ben (T0079-1) eller två hållare (T0790-K). Vikt: 1,8 kilo. Passar skidor i längerna 150-210 cm Lättviktsaluminium.
 • Swix T754 Waxing Table 96X45Cm

  Swix T754 Waxing Table 96X45Cm
  Justerbart ben för ojämt underlag. Passar med två vallaprofiler (T0771). Mått på bordet: 96 cm x 45 cm. Vikt: 11.5 kg
 • Swix T79-1 Legs For Profiles

  Swix T79-1 Legs For Profiles
  Swix Ben till profiler T0793-2, T0795, T0767-2 Säljes i par, passar profilerna från Swix T0793-2, T0795, T0767-2
 • Swix Vallaprofil T0766

  Swix Vallaprofil T0766
  Vallaprofil som passar till Swix Vallabord T75W
 • Toko Ski Vise Race

  Toko Ski Vise Race
  Toko Ski Vise Race Vallaställ Ett 3-delat vallaställ för kunna spänna fast alla typer av alpina skidor
 • Kroksta Broddar Till Vallaställ

  Kroksta Broddar Till Vallaställ
  Broddar till Krokstas vallaställ Passar till både Flexi och Sprint. Monteras på krokstaställets tvärgående ben för att få fäste vid vallning på glatta underlag. Levereras i set om 4. Ange antal 1 för att få 1st 4-pack. Se film på produkten här:
 • Swix T790T-75 Bindningshållare För Vallaprofil 75Mm

  Swix T790T-75 Bindningshållare För Vallaprofil 75Mm
  Swix T790T-75 Fixation in profiles 75mm Extra hållare, 75 mm, för fixering av bindning i profil T0793-2 och T0768-2.
 • Toko Clamps For Cross Country Profile

  Toko Clamps For Cross Country Profile
  Toko Clamps for Cross Country Profile Tvingar som används för montering av Cross Country Profile på Workbench, 1 par
 • Kroksta Lös Sprintdel

  Kroksta Lös Sprintdel
  Denna lösa Sprintdel passar till Krokstas vallaställ. Sprint används för att fästa skidorna i bindningen, fungerar för längdskidor endast. Bindningen spänns fast i Sprintdelen. Endast Sprintdelen ingår.
 • Kroksta Väska För Vallaställ

  Kroksta Väska För Vallaställ
  Stabil och bra väska av hög kvalité som passar Krokstas vallaställ. Passar både Flexi & Sprint. Plats för ett Kroksta vallaställ inkl. sicklingsprofiler. 80cm lång väska Dragkedja Bärrem Svart färg
 • Skistart Vallaställ Dubbelt Med Ben

  Skistart Vallaställ Dubbelt Med Ben
  Skistart Vallaställ Dubbelt Med Ben är ett perfekt vallaställ med plats för två skidor, som är enkelt att fälla ihop och transportera i bilen.
 • Toko Skidhållare Ski Vise Nordic

  Toko Skidhållare Ski Vise Nordic
  Ett smidigt, kompakt och mycket lättanvänt skidtäll för längdskidor (både skate och alpint). Perfekt för att ta med sig på resan.
 • Kroksta Tillsats Slipning Av Stålkanter

  Kroksta Tillsats Slipning Av Stålkanter
  Tillsats till Krokstas vallaställ för att slipa stålkanterna på dina slalomskidor Passar till Krokstas vallaställ Flexi samt Sprint. För kantslipning av slalomskidor. Skidorna ställes på högkant. Levereras i set om två. En fram och en bak på skidan. Se film på produkten här:
 • Easywaxer Vallaställ

  Easywaxer Vallaställ
  Easywaxer Vallaställ är ett lätt, smidigt och prisvärt vallaställ för skidpreparering utan extrautrustning, som gör det enkelt att valla skidor, oavsett vilken nivå du är på eller på vilken plats du befinner dig. Vallastället tar liten plats och behöver inte skruvas fast i ett bord - det spelar ingen roll vilken bindning du har. Högfriktionsgummit gör att skidan ligger still när du sicklar, borstar, rengör eller vallar den. Ju mer du tar i, desto hårdare sitter skidan och vallastället fast! Stället fungerar utmärkt för alla typer av skidor, och är lätt att ta med till stugan, fjällen eller bara ut på turen. Kommer med en slitstark och praktisk förvaringspåse, som gör den lätt att hänga undan i garaget eller källaren. Säljs i par (2 stycken block). Teknisk specifikation Rekommenderas för alla typer av längdskidor Material: Komposit och högfriktionsgummi Utvecklat och tillverkat i Sverige, Örnsköldsvik Rengöring: Sköljs i vatten och torkas av med en trasa eller papper Mått: L 21 x B 18 x H 8,5 cm Vikt: 750 gram
 • Skistart Vallajärnshållare

  Skistart Vallajärnshållare
  Skistart Vallajärnshållare är en praktisk hållare för ditt vallajärn, som monteras på vallabordet eller annat bord. Öppningsbredd för fästsättning av vallajärnshållaren är 65 mm.
 • Kroksta Tillsats Vallning Snowboard

  Kroksta Tillsats Vallning Snowboard
  Tillsats vallning snowboard monterar du på vallaställ Sprint alt Flexi.
 • Swix Vallaprofil World Cup

  Swix Vallaprofil World Cup
  Justerbar profil både fram och bak, bra fästanordning och skålad profil så även Madshusskidor ligger perfekt. Vi på Skistart har denna i vår skidverkstad.
 • Swix T0795H70 Hållare Till Vallaprofil T0795

  Swix T0795H70 Hållare Till Vallaprofil T0795
  T0795H70 Hållare till vallaprofil T0795 Fäster skidan på profilen när du vallar. Passar både skidor med och utan bindning
 • Toko Ski Vise Express

  Toko Ski Vise Express
  Toko Ski Vise Express Ett enklare vallaställ för alla typer av alpina skidor, skidan kan läggas plan eller på kant, gummerade delar för bättre fixering
 • Toko Skidhållare Ski Vise World Cup

  Toko Skidhållare Ski Vise World Cup
  Skidhållare Ski Vise World Cup Toko. 3-del fixerings enhet möjliggör problemfri trimning av alpina och carving-skidor, både vertikalt och horisontellt läge. 3-part fixation device, enables the problem-free tuning of alpine and carving skis, in both vertical and horizontal positions.
 • Swix Skidhållare Ski Vise World Cup

  Swix Skidhållare Ski Vise World Cup
  Swix Skidhållare Ski Vise World Cup Skrustikke i tre deler. Kan reguleres fra 40 mm til 100 mm. Bredere midtstykke som gir bedre grep og stabilitet når det jobbes på carving ski og radial ski. Dette er et kvalitetsverktøy som gir mulighet for å jobbe på kantene i to vinkler, 60 og 90 grader. Arbeidet på kantene blir dermed mer kontrollert.
 • Swix Skruvtvingar Till Vallaprofiler

  Swix Skruvtvingar Till Vallaprofiler
  Swix Skruvtvingar Till Vallaprofiler Passar till T0793, T0795, T0767. Säljes i par
 • Swix Vallaprofil T0793-2

  Swix Vallaprofil T0793-2
  Swix Vallaprofil T0793-2 Bra vallaprofil för bänkmontage från Swix. Justerbar för att passa junior till senior skidor, 150 till 210 cm. För smidig fästsättning köp till skruvtvingar.
 • Swix Pro Snowboard Vise

  Swix Pro Snowboard Vise
  Städ för snowboardpreparering. Justerbar bredd Låser brädan i vertikalt läge Hög slitstyrka
 • Skistart Bänkvallaställ Alpint

  Skistart Bänkvallaställ Alpint
  Skistart Bänkvallaställ Alpint är ett smart bänkvallaställ för vallning, sickling, borstning och kantslipning av alpina skidor. Vikt: 1.5 kg Öppningsbredd: 35-110 mm Maxtjocklek på bordskiva: 60 mm
 • Kroksta Lös Flexidel

  Kroksta Lös Flexidel
  Denna lösa Flexidel passar till Krokstas vallaställ. Flexi används för att fästa skidorna med tvingar från sidorna, fungerar för längdskidor och slalomskidor! Endast flexidelen ingår.
 • Skistart Vallaställ Single Längdskidvallaställ

  Skistart Vallaställ Single Längdskidvallaställ
  Skistart Vallaställ Single Längdskidvallaställ är ett lätt, ihopfällbart och stabilt vallaställ för en skida, som du alltid kan ha liggande i takboxen utan att det tar för mycket plats. Du justerar lätt profilerna och låser dem med två rattar. När det är dags att packa ihop, viker du benen mot mitten och låser dem med ett spännband.