Abilica XC-Mill 2700: Rullskidband på 250 cm

Ett unikt träningsband är Abilicas XC-Mill 2700 som är hela 250 cm långt och därför funkar bra som ett rullskidband. Bredden är 100 cm så det är lite för smalt för skating men att staka och åka klassiskt diagonalt med lutning är bandet bra för. Det tillför därmed extra träningsmöjligheter mot stakmaskinerna, som inte engagerar benmusklerna.

Rullskidband utvecklat i samarbete med Johannes Klæbo

Klæbo åker rullskidor på Abilica XC-Mill 2700Se fler bilder

Det är elitåkaren Johannes Klæbo som varit med och utvecklat Abilica XC-Mill 2700. För att kunna hålla hans tempo måste det gå fort och för att han ska kunna träna sin kläboteknik måste det också kunna luta mycket uppför.

Precis detta har Abilica lyckas med när det gäller rullbandet som kan gå i 30 km/h och luta 15% uppför. Även om tanken från början var längdskidträning har även cyklister börjat använda bandet. Dessutom är det så pass unikt som löpband för det går att springa två personer samtidigt på det.

Bandet tål en totaltvikt på 300 kg och är ett av de mest robusta träningsbanden för konditionsträning som finns på marknaden. Målgruppen är testlab, gym och elitsatsande idrottare som vill ha en träningsmöjlighet som inte är beroende av vädret.