Skidhållare

Vid förvaring och transport av längdskidor är skidhållare bra att ha. Det håller skidorna på plats och minskar risken för skador på belag med mera.

Här tipsar vi om de enkla hållarna för att hålla ihop skidparet till förvaringshållare för garage eller vallabod. Ska du transportera skidorna på biltaket finns även det inkluderat i bildgalleriet nedanför eller så går du till sidan med bara skidhållare för takräcken.

Populärt inom skidhållare

 • Toko Skiholder Belt Skidhållare Vägg

  Toko Skiholder Belt Skidhållare Vägg
  Snygg och praktiskt skidhållare från Toko i snygg design. Fästes på vägg och har plats för 8 par längdskidor.
 • Red Creek Skidhållare Vägg- 100 Cm

  Red Creek Skidhållare Vägg- 100 Cm
  Skidhållare för väggmontage. Hållaren rymmer 8 par längdskidor eller 4 par alpina skidor. Längd och alpina skidor kan också kombineras i hållaren. Svart med rött Red Creek -tryck Material kraftig nylon Monteras via skruvar eller fästpistol
 • Fastgrip Small

  Fastgrip Small
  Fastgrip är ett helt nytt patenterad bärhandtag som är framtagen för att göra vardagen enklare för längdskidåkare. Fastgrip är formad så att du med en hand kan enkelt och bekvämt bära dina längdskidor och stavar samlade. Fastgrip tillverkas i Sverige med fokus på smidighet, kvalitet och låg vikt, endast 39 gram. Du fäster Fastgrip i skidbindningen och placerar stavarna i stavhållarna och vips så har du ett paket som är enkelt att bära! Fastgrip ryms utan problem i fickan under åkturen och fungerar som upphängning i förråd och garage tillsammans med Fastgrip Wall Rack. SVENSKTILLVERKAD Fastgrip tillverkas i Sverige med fokus på högsta möjliga kvalitet och komfort och passar alla moderna bindningar (även automatbindningar). Fastgrip finns i två storlekar. Small passar till skidlängd 150-170cm
 • OutdoorExperten Ski Tie

  OutdoorExperten Ski Tie
  Outdoorexperten Ski Tie är ett par skidhållare med belagsskydd som håller ordning på dina skidor. Passar alla sorters längdskidor. Säljs i par!

Fler tips på skidhållare

 • Skistart Ski Tie

  Skistart Ski Tie
  Skistart Ski Tie är ett par skidhållare med belagsskydd i snygg, blå design som håller ordning på dina skidor. Passar alla sorters längdskidor. Säljs i par!
 • SkiJack Grey Skidhållare Vägg

  SkiJack Grey Skidhållare Vägg
  SkiJack Grå Skidhållare Vägg Skidupphängningssytem för längdåkning och utförsåkning Skijack är en norsk utvecklad kombinerad skid och stavupphänger med plats för upp till 5 par längdskidor eller 3 par alpina och dess stavar. Skijack utnyttjar djup snarare än bredd och fästs enkelt med två skruvar och med endast 5 cm väggyta.
 • Skistart Ski Clips

  Skistart Ski Clips
  Skistart Ski Clips är ett par skidhållare med kardborreband och belagsskydd som håller ordning på dina skidor. Passar även till slalomskidor. Säljs i par!
 • Fastgrip Large

  Fastgrip Large
  Fastgrip är ett helt nytt patenterad bärhandtag som är framtagen för att göra vardagen enklare för längdskidåkare. Fastgrip är formad så att du med en hand kan enkelt och bekvämt bära dina längdskidor och stavar samlade. Fastgrip tillverkas i Sverige med fokus på smidighet, kvalitet och låg vikt, endast 43 gram. Du fäster Fastgrip i skidbindningen och placerar stavarna i stavhållarna och vips så har du ett paket som är enkelt att bära! Fastgrip ryms utan problem i fickan under åkturen och fungerar som upphängning i förråd och garage tillsammans med Fastgrip Wall Rack. SVENSKTILLVERKAD Fastgrip tillverkas i Sverige med fokus på högsta möjliga kvalitet och komfort och passar alla moderna bindningar (även automatbindningar). Fastgrip finns i två storlekar.
 • Madshus Ski Ties Racing

  Madshus Ski Ties Racing
  Madshus Ski Ties Racing, håller ordning på dina skidor, Med belagsskydd som skyddar och håller ordning på dina skidor. Passar alla längdskidor Säljes i par
 • Skistart Sko, Pjäxställ

  Skistart Sko, Pjäxställ
  Skistart Sko, Pjäxställ är ett ställ för både skor och pjäxor, som är perfekt att montera över elementet i pannrummet eller liknande. Rymmer 4-5 pjäxor.
 • SkiJack Takfäste Skidhållare

  SkiJack Takfäste Skidhållare
  SkiJack Takfäste Röd Skidhållare En separat takfäste kan köpas till för plats för 4 st Skijacker och optimalt utnyttjande av taket i båset eller bjälklaget i garaget. OBS: Endast takfäste
 • SkiJack Skidhållare Vägg

  SkiJack Skidhållare Vägg
  SkiJack Röd Skidhållare Vägg Skidupphängningssytem för längdåkning och utförsåkning Skijack är en norsk utvecklad kombinerad skid och stavupphänger med plats för upp till 5 par längdskidor eller 3 par alpina och dess stavar. Skijack utnyttjar djup snarare än bredd och fästs enkelt med två skruvar och med endast 5 cm väggyta.
 • Fastgrip Wall Rack

  Fastgrip Wall Rack
  Fastgrip Wall Rack är ett väggfäste som du enkelt kan montera hemma på väggen eller i garaget. Tillsammans med Fastgrip hjälper det dig att snabbt och enkelt stuva undan dina längdskidor och stavar. Båda storlekarna av Fastgrip passar på Fastgrip Wall Rack. Fastgrip Wall Rack tillverkas i Sverige med fokus på högsta möjliga kvalitet och levereras komplett med skruvar.

Skidhållare för vägg

Att kunna förvara sina skidor längs väggen i sitt garage, vallabod eller förråd sparar plats. Med en skidhållare som kan väggmonteras nyttjar du väggen och får både bra förvaring och god översikt över utrustningen.

Det finns några olika lösningar på väggupphängda skidhållare och här går vi igenom de tre vanligaste:

1. Tygrem, den billigaste lösningen som endast kostar kring 100-150 kr. Tillverkare du kan titta på är Toko.
2. Byglar med stavhållare, där skidorna nyps fast och stavarna hålls på plats i speciella stavhållare.
3. Väggkonsol med skidhållare, gör det möjligt att förvara skidorna hängades nedåt eller liggandes över två konsoler. Ta en titt på SkiJack skidhållare om det är en modell som passar din skidförvaring.

Skidhållare för transport på biltak

När man ska frakta långa längdskidor går de oftast inte in i bilen. Även om de gör det tar de upp plats och kan vara ivägen för medpassagerare. Ett sätt att transportera skidorna på är i skidhållare på biltaket.

Vi rekommenderar lösningar som Snowpack eller Xtender från THULE.

Om du vill ha ett praktiskt sätt att sätta ihop skidor med stavar finns det fina stavhållare för längd (och alpint).

ilead