Concept 2 stakmaskin

SkiErg Concept 2 är en mycket populär stakmaskin som kan ses på många träningsgym men också hemma hos längdåkare som vill träna stakning inomhus. Concept 2 kan monteras på väggen eller stå fritt på golvet om du köper till en golvplatta.

Populärt inom Concept 2 stakmaskin

 • Concept 2 Skierg Wall, Stakmaskin

  Concept 2 Skierg Wall, Stakmaskin
  Concept 2 SkiErg Wall monteras mot en vägg. Finns även som fristående modell. Concept2 SkiErg ger en mycket effektiv och skidlik träning där du tränar styrka och uthållighet i såväl ben, armar och core. SkiErg kan användas för både stakning och klassisk växelarmsteknik. Concept2 SkiErg passar alla nivåer på. Allt från elitåkaren som vill kunna köra riktigt bra inomhuspass till amatören som vill komma i form till säsongen. PM5-monitorn är bakgrundsbelyst och hjälper dig att exakt bedöma dina resultat, övervaka dina framsteg, och jämföra dina poäng med andra. Med ett lättillgängligt reglage kan du snabbt ändra motståndsnivå och då simulera terrängen du åker. SkiErgs ergonomiska handtag ger ett stadigt och bekvämt grepp även vid högre belastning. Trådlös pulsmätning finns men pulsbältet ingår ej. 'Vid Nationellt Vintersportcentrum i Östersund tränar och testar sig Sveriges bästa längdskidåkare och skidskyttar. I vårt styrkelabb är Concept 2 en skidergometer som de aktiva anser efterliknar riktiga stakrörelser. Den ger bra feedback på effektutveckling och är mycket lämplig att använda vid olika belastningsnivåer.' (H-C Holmberg, professor och forskningschef Nationellt Vintersportcentrum)
 • Concept 2 Skierg Fristående, Stakmaskin

  Concept 2 Skierg Fristående, Stakmaskin
  Concept 2 SkiErg Fristående är en fristående modell. Finns även som väggmonterad modell. Concept2 SkiErg ger en mycket effektiv och skidlik träning där du tränar styrka och uthållighet i såväl ben, armar och core. SkiErg kan användas för både stakning och klassisk växelarmsteknik. Concept2 SkiErg passar alla nivåer på. Allt från elitåkaren som vill kunna köra riktigt bra inomhuspass till amatören som vill komma i form till säsongen. PM5-monitorn är bakgrundsbelyst och hjälper dig att exakt bedöma dina resultat, övervaka dina framsteg, och jämföra dina poäng med andra. Med ett lättillgängligt reglage kan du snabbt ändra motståndsnivå och då simulera terrängen du åker. SkiErgs ergonomiska handtag ger ett stadigt och bekvämt grepp även vid högre belastning. Trådlös pulsmätning finns med pulsbältet ingår ej. 'Vid Nationellt Vintersportcentrum i Östersund tränar och testar sig Sveriges bästa längdskidåkare och skidskyttar. I vårt styrkelabb är Concept 2 en skidergometer som de aktiva anser efterliknar riktiga stakrörelser. Den ger bra feedback på effektutveckling och är mycket lämplig att använda vid olika belastningsnivåer.' (H-C Holmberg, professor och forskningschef Nationellt Vintersportcentrum).
 • Väggmonterad SkiErg - Concept2

  Väggmonterad SkiErg - Concept2
 • Fristående Skierg - Concept2

  Fristående Skierg - Concept2

Fler tips på Concept 2 stakmaskin

 • SkiErg Fristående

  SkiErg Fristående
  Concept2 erbjuder nu SkiErg Fristående, som gör skidåkning tillgänglig för alla.
 • SkiErg

  SkiErg
  Concept2 SkiErg är en väggmonterad, högkvalitativ stakergometer. Passar vare sig du är amatörskidåkare, elitåkare eller bara vill ha bra träning.

Fristående Skierg med Floor Stand golvplatta

Ett tillbehör man kan köpa till sin Skierg stakningsmaskin är golvplattan. Ibland säljs den som paket tillsammans med maskinen, men finns även löst att köpa som tillbehör.

Golvplattan använder man när det inte är möjligt att montera fast i väggen. Det kan också vara bättre ifall man inte VILL väggmontera för att kunna flytta runt maskinen i rummet när det ska staktränas.

Golvplattan har nämligen hjul som gör det lätt att flytta den. Tänk på att köpa en platta som passar till din version av Skierg.

Skidnära stakteknik i Concept 2

Concept2 ger en nära stakteknik som på skidor. Du kan jobba med båda armarna samtidigt i dubbelstakning eller var och en för sig som i diagonalåkning. Med enkla reglage på den bakbelysta displayen kan du reglera motståndet.

Under ditt träningspass kan du se hur långt du stakat och vilken effekt i Watt du utvecklar. Siffrorna kan du använda för att följa din utveckling och jämföra dig mot andra skidåkare.

En stakmaskin som ger än mer skidlik träning är thoraxtrainer med stavar. Den tar dock betydligt mer plats och kostar 5-7.000 kr mer att köpa.

Fler produkter från Concept 2