Thorax Trainer stakmaskin

Thoraxtrainer ger dig möjligheten att köra väldigt skidlik stakträning utan tillgång till snö och inomhus i bekväm värme. Det är en av få stakmaskiner där du faktiskt använder riktiga längdskidstavar.

så ser thorax trainer ut

Thorax Trainer har ett magnetsystem som skapar motståndet och stavarna för du framåt och bakåt längs ett skensystem av teflon. Det går bra att köra dubbelstakning eller växelvis med höger och vänster arm som i diagonalåkning.

Populärt inom Thorax Trainer stakmaskin

  • Thorax Cardio Pro

    Thorax Cardio Pro
    Thorax Cardio Pro är en modern och slitstark stakmaskin som passar både nybörjare och erfarna. Ett par justerbara stavar ingår.

Beställa din Thoraxtrainer

Det är vanligt att Thoraxtrainer är en beställningsvara, som då tillverkas och skickas hem till dig. En återförsäljare i Sverige är Träningspartner och en annan är Sportproffsen.

Företaget bakom stakmaskinen heter ThoraxTrainer ApS och är ett danskt företag som grundades 2008 av en ingenjör (Jonas Thor Olsen) och en läkare (Ulrich Ghisler). Båda hade tidigare karriärer på elitnivån inom längdåkning, rullskidor och triathlon.

En del gym har köpt in flera såna här stakmaskiner och kör gruppass på de. Det finns två modeller; HOME och ELITE. Skillnaden är att ELITE är utrustad med en träningsdator och därför något dyrare att köpa in.

Fördelar med Thorax Trainer

  • Efterliknar skidåkning i längdspåret
  • Mer kontrollerbar intervallträning än på snö
  • Hög precision vid fystester då förhållandena inomhus är styrbar

Såklart finns det några nackdelar med maskinen och en sådan är att den tar mycket plats och ganska tung. Måtten är 285 x 71 x 36 cm så du behöver ett stort rum att placera den i. ThoraxTrainer HOME (utan display) väger 32 kg och är lite otymplig att flytta på. Utrymmesmässigt vinner till exempel SkiErg Concept 2 över Thorax som stakmaskin för hemmabruk.

Noterat: Hos /tri club denmark är det många atleter som använder en maskin de idag kallar för Nordic trainer(eller Nordic Strong), som verkar likna den gamla Thorax Trainer. Det verkar som att de tränar hela kroppen med den för att bli bättre på alla tre momenten inom triathlon - simning, cykling och löpning.

Fler produkter från Thorax Trainer