Begagnad stakmaskin

Att köpa en begagnad stakmaskin kan vara ett kostnadseffektivt sätt att få tillgång till träningsutrustning, men det finns både för- och nackdelar med detta. Läs våra tips för att göra ett så bra köp av stakningsmaskin som möjligt utifrån dina förutsättningar och mål.

Alla har vi olika ekonomiska förutsättningar och vi kan ha olika sätt att se på konsumtion. Att köpa begagnat har fått en större spridning på senare år av både ekonomiska och miljömässiga skäl.

Fördelar

1. Lägre pris Billigare än att köpa nytt
2. Miljövänligare Minskar behovet av nyproduktion och avfall
3. Tillgänglighet Kan vara lättare att hitta snabbt

Nackdelar

1. Skick Kan vara sliten eller ha skador
2. Garanti & Support: Sällan någon garanti kvar och service kanske inte ges längre
3. Okänd Historik Svårt att veta användningshistorik och underhåll

Marknadsplatser för begagnad träningsutrustning

Det finns flera platser online där man kan köpa begagnade stakmaskiner. Blocket är den mest populära marknadsplatsen där privatpersoner och företag kan köpa och sälja varor, inklusive träningsutrustning som stakmaskiner.

Facebook Marketplace: Här kan du hitta lokala annonser för begagnade varor, inklusive stakmaskiner. Ett tips är också att kolla med lokala gym som kanske ska byta ut sin utrustning, eller på lite större e-butiker som också jobbar med cirkulär försäljning.

Vi kan också rekommendera att besöka olika träningsforum på internet eller auktionssajter. Det kan finnas begagnad träningsutrustning från gym som gått i konkurs till exempel, på auktionstorget hos Kronofogden.

Populära stakmaskiner

Av de stakmaskiner vi länkar till är det följande 4 som är de mest populära. Det är oftast, men inte alltid, även samma modeller som också kan ses bland begagnade maskiner. Concept 2 från Skierg är en av de ledande maskinerna som finns hemma och på gym.

 • Concept 2 Skierg Wall, Stakmaskin

  Concept 2 Skierg Wall, Stakmaskin
  Concept 2 SkiErg Wall monteras mot en vägg. Finns även som fristående modell. Concept2 SkiErg ger en mycket effektiv och skidlik träning där du tränar styrka och uthållighet i såväl ben, armar och core. SkiErg kan användas för både stakning och klassisk växelarmsteknik. Concept2 SkiErg passar alla nivåer på. Allt från elitåkaren som vill kunna köra riktigt bra inomhuspass till amatören som vill komma i form till säsongen. PM5-monitorn är bakgrundsbelyst och hjälper dig att exakt bedöma dina resultat, övervaka dina framsteg, och jämföra dina poäng med andra. Med ett lättillgängligt reglage kan du snabbt ändra motståndsnivå och då simulera terrängen du åker. SkiErgs ergonomiska handtag ger ett stadigt och bekvämt grepp även vid högre belastning. Trådlös pulsmätning finns men pulsbältet ingår ej. 'Vid Nationellt Vintersportcentrum i Östersund tränar och testar sig Sveriges bästa längdskidåkare och skidskyttar. I vårt styrkelabb är Concept 2 en skidergometer som de aktiva anser efterliknar riktiga stakrörelser. Den ger bra feedback på effektutveckling och är mycket lämplig att använda vid olika belastningsnivåer.' (H-C Holmberg, professor och forskningschef Nationellt Vintersportcentrum)
 • Concept 2 Skierg Fristående, Stakmaskin

  Concept 2 Skierg Fristående, Stakmaskin
  Concept 2 SkiErg Fristående är en fristående modell. Finns även som väggmonterad modell. Concept2 SkiErg ger en mycket effektiv och skidlik träning där du tränar styrka och uthållighet i såväl ben, armar och core. SkiErg kan användas för både stakning och klassisk växelarmsteknik. Concept2 SkiErg passar alla nivåer på. Allt från elitåkaren som vill kunna köra riktigt bra inomhuspass till amatören som vill komma i form till säsongen. PM5-monitorn är bakgrundsbelyst och hjälper dig att exakt bedöma dina resultat, övervaka dina framsteg, och jämföra dina poäng med andra. Med ett lättillgängligt reglage kan du snabbt ändra motståndsnivå och då simulera terrängen du åker. SkiErgs ergonomiska handtag ger ett stadigt och bekvämt grepp även vid högre belastning. Trådlös pulsmätning finns med pulsbältet ingår ej. 'Vid Nationellt Vintersportcentrum i Östersund tränar och testar sig Sveriges bästa längdskidåkare och skidskyttar. I vårt styrkelabb är Concept 2 en skidergometer som de aktiva anser efterliknar riktiga stakrörelser. Den ger bra feedback på effektutveckling och är mycket lämplig att använda vid olika belastningsnivåer.' (H-C Holmberg, professor och forskningschef Nationellt Vintersportcentrum).
 • Master Fitness Skitrainer S100 Pro, Stakmaskin

  Master Fitness Skitrainer S100 Pro, Stakmaskin
  Skitrainer S100 PRO är en absolut toppmodell av de skitrainers som finns I Masters sortiment. Motståndet är självgenererande vilket innebär att det inte krävs någon extern strömtillförsel för att kunna träna. Under träningen består motståndet av en kombination mellan luft och magnetmotstånd vilket ger en fantastisk känsla och dynamisk motståndssimulering. Stakningsmomentet är individuellt mellan de båda sidorna vilket skapar ytterligare variationsrikedom. Denna maskin har ett inbyggt golvstativ vilket gör maskinen lättplacerad.
 • Thorax Cardio Pro

  Thorax Cardio Pro
  Thorax Cardio Pro är en modern och slitstark stakmaskin som passar både nybörjare och erfarna. Ett par justerbara stavar ingår.