Vätskebälten för längdskidor

När du glider fram på längdskidorna förlorar du vätska i kroppen, vilket gör det nödvändigt att regelbundet hydrera dig. Detta gäller oavsett om du är en professionell skidåkare, en hobbyåkare och speciellt om du åker ett långlopp som Vasaloppet.

Vi har listan på de fyra mest populära vätskebältena för längdskidåkning som vi ser att folk klickar på här hos oss.

Topplistan: 4 mest populära vätskebältena

 • Swix Race X Water Belt

  Swix Race X Water Belt
  SWIX Race X Water Belt Thermobälte som rymmer 1 liter och håller din vätska varm eller kall oavsett väder. Skruvlock med drickmunstycke för enklare användning. Namnlapp och Ledlampa medföljer. Det finns en ficka på översidan med extra plats för valla, nycklar eller mobil.
 • Swix Drickabälte Thermo Red

  Swix Drickabälte Thermo Red
  Swix Drickabälte Thermo Red är ett thermobälte med isolerad flaska där korken kan göras om till en liten kopp. Dricksbältet håller vätskan varm eller kall  - oavsett klimat och har ett blixtlåsfack på ovansidan för säker förvaring samt har ett justerbart midjeband för en bra passform. Specifikationer Volym: ca. 1 liter Vikt: 290 g
 • Swix Thermobelte Junior

  Swix Thermobelte Junior
  Vätskebälte för junioren, rymmer 0,6 liter
 • 4KAAD Thermobelt Pink

  4KAAD Thermobelt Pink
  4KAAD Thermo belt black-yellow 4KAAD-termobältet har en dubbel isolering för att hålla din sportdryck varm under sport och träning. Övre ficka för mobiltelefon, skidvalla, energibars.

Längdskidåkarens krav på vätskebältet

Att investera i ett högkvalitativt vätskebälte kan vara en utmärkt lösning för att möta denna behov. Ett optimalt vätskebälte bör omsluta midjan behagligt utan att svaja eller gunga.

Det bör även vara en smidig process att dricka från det och det är viktigt att det har en isolerande design för att förhindra att vattnet blir is i låga temperaturer. Extra utrymme för förvaring av värdesaker och energigivande snacks är också en fördel.

Bästa vätskebältet med isolerad slang och vätskeblåsa

Coxa Carry WR1 vätskebälte med isolerad slangCoxa Carry WR1 vätskebälte med isolerad slang

En del tycker att vätskeblåsa är bättre än termoflaska men för att det ska funka vintertid måste både blåsan och slangen vara isolerad.

Coxa Carry WR1 tycker vi är det klart bästa vätskebältet inom denna nisch. En nackdel är dock att förvaringsutrymmet för extra saker som energibars och gels är lite väl snålt tilltaget.

En utmanare till bältet är Race Belt 4 från Silva.

Isolerat vätskebälte med löstagbar flaska

Salomon Cross Season Bottle Belt, isolerat vätskebälte med flaskaSalomon Cross Season Bottle Belt, isolerat vätskebälte med flaska

Cross Season Bottle Belt från Salomon har en 600 ml vattenflaska som sätts ner i ett isolerat fack på midjeväskan. Det kan hålla vätskan från att frysa eller från att bli för varm från din kroppsvärme.