Sportglasögon

Sportglasögon har blivit ett oumbärligt tillbehör för många idrottare, oavsett om de är professionella eller amatörer. Men varför har nästan alla såna på sig oavsett synfel, väder och vind? Låt oss förklara fördelarna som sportglasögon för med sig.

Om vi börjar med att lyfta sportglasögonens fördelar som skydd för ögat så stoppar de yttre påverkan som regn, damm, snö och UV-strålar. Olika sportglasögon har optimerats för specifika typer av sporter där alpina skidglasögon inte ser likadana ut som ett par för längdåkning till exempel.

Gula sportglasögon på pannan av en längdåkare

För den som ägnar sig åt cykel, är det viktigt att ha sportglasögon som sitter tätt mot ansiktet för att hindra vind och skräp från att komma in. Dessa glasögon bör ha polariserade linser för att minska reflexer från vägen och andra ytor.

För dem som aktiverar sig med löpning, terränglöpning i synnerhet, behövs glasögon som sitter stabilt på ansiktet, utan att skava eller glida ner, trots svett och mycket rörelse i olika led.

Vintersporter som längdskidåkning kräver sina specifika urval av sportglasögon. Snöflingor kan falla och vara irriterande för ögonen och snön på marken kan skapa störande reflexer som bländar och försvårar förmågan att se kontraster. Längdskidglasögon är därför designade för att kunna ha olika linser beroende på vad det är för väder.

Längdskidåkare åker snabbt med sportglasögonen på

Sportglasögon med styrka

Men om man nu har synfel, finns det idrottsglasögon med styrka på?

Sportglasögon med styrka finns tillgängliga för nästan alla sporter. Vare sig du spelar padel, cyklar, eller åker längdskidor, finns det billiga sportglasögon med synkorrigering att köpa.

Detta gäller även de mindre utövarna där barn också kan skaffa sportglasögon mot sitt synfel. Kanske att det även finns möjlighet att få bidrag för det i din kommun? Detta garanterar att även de yngsta sportutövarna får den bästa möjliga upplevelsen utan att deras syn hämmas.

Det har länge varit ganska dyrt att köpa specialglas med brytning till sportglasögon. Tekniken för att framställa glas har gått framåt och det är mycket billigare idag. Du kan gå till optiker som Synsam eller Specsavers för att få hjälp med hela processen från synundersökning till beställning och utprovning av sportglasögon.

Sammanfattningsvis, sportglasögon är inte bara en modeaccessoar. De är ett essentiellt tillbehör för många idrottare som vill prestera sitt bästa, samtidigt som de skyddar ögonen. Oavsett vilken sport du ägnar dig åt, finns det specialdesignade glasögon som passar just dina behov - och du behöver inte tömma plånboken för att få dem!